|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.
Φίλε μου πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο και πες τους να ρυθμισουν με το μηχάνημα τους τα καυσαέρια στo 1,8 εως 2,5 CO2. Η μηχανή έχει απορυθμιστεί και έχει πλούσιο μίγμα, ρίξε μια ματια στα μπουζί και θα δεις. Κανονικά πρέπει να έχεις και άλλες ενδείξεις όπως λίγα πυράκια, η μοτό δεν τραβάει καλά σε χαμηλομεσαίες, καταμαυρη εξάτμιση κλπ...
Η ρύθμιση των καυσαερίων γίνεται με ένα απλό κατσαβίδι από ένα ποτενσιόμετρο που βρίσκεται στο πίσω φτερό στο δεξί μέρος όπου υπάρχει μια τρύπα στο βαμένο τμήμα του φτερού πάνω από τις μπάρες που μπαίνουν οι βαλίτσες, από μεσα έχει αυτόν τον ρυθμιστή. Καλά έκανε και καθάρισες τα μπεκ τα οποία πρακτικά δεν χαλάνε ποτέ.... Για την ιστορία ο ρυθμιστής αυτός στο 1150 καταργήθηκε ακριβώς γιατί απορυθμιζόταν κάθε τρις και λίγο.. Αυτά και καλή τύχη... |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.
Απόσπασμα:
Οσο για την ερωτηση στο Υ.Γ. λυπαμαι αλλα δεν ασχολουμαι με πατεντες!!!!! Εδω, εγω, ουτε φιλτρο αερα Κ&Ν δεν βαζω στην μοτοσυκλετα μου θα ασχοληθω με το αν παιρνει καρμπυρατερ ενας ψεκαστος κινητηρας? |
|
|||
|
|||
Σχετικά με το αν παίρνει ο "R259" καρπυρατέρ, θυμίζω ότι το GS περί το ΄95-΄99 έτρεχε σε αγώνες τύπου Dakar με κανονικό σκελετό, πηρούνι εμπρός χωρίς Telelever και για τροφοδοσία δυο καρμπυτερούκλες της BIG χωρίς τρόμπα βεζίνης εξαιτίας της ισχυρής υποπιεσης των εν λόγω BIG.
|
|
|||
|
|||
BING oxi BIG
|
|
|||
|
|||
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010634.jpg
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010635.jpg http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010632.jpg "Πατέντες';....Επίσημη κατασκευή της B.M.W. σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της HPN με τη βοήθεια της αμερικάνικης AdvMoto. Πλαίσιο χωροδικτύωμα από χρωμιο-μολυβδαινιούχο χάλυβα, μπροστινό ανάποδο 48άρι της WP και δυό καρμπυρατερούκλες της BING 49άρες. Συμμετείχε σε 3 αγώνες Dakar με ιδιώτες συμμετέχοντες (με την διακριτική-παρασκηνιακή υποστήριξη της μαμάς εταιρίας μια και αυτή είχε αποσυρθεί τότε από τους αγώνες ερήμου). Το κιτ αυτό επωλείτο πριν μια οκταετία με πιστοποιητικά και εγκρίσεις τύπου για το ποσό των 3.300,00 €. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το οτι η ΗΡΝ εφτιαξε αυτο που εικονιζεται κι αυτο που περιγραφεις ειναι απλα μια καλα μελετημενη, αριστη ''πατεντα''!! Η οποια στην πραγματικη ζωη της καθημερινης χρησης, κι οχι σε αγωνες για την οποια κατασκευαστηκε, δεν εχει περιθωριο ζωης ητοι αξιοπιστιας όπως το ''μαμα''!!! αν καποιος φορεσει αυτο το κιτ των 3300ε και κυκλοφορει μεσα στην Αθηνα και κανει ταξιδακια όπως κανουμε ολοι μας περαν της καταναλωσης (το παραβλεπω αυτο) μεσα σε ενα μηνα το πολυ θα κλαιει τα 3300ε!!!!! Αυτα τα κιτ εχουν κατασκευαστει για τσιτα γκαζια στις συνθηκες οδηγησης για τις οποιες σχεδιαστηκαν (χωμα, ασφαλτος, ερημος, βουνα.....) και οχι για το σταματα ξεκινα στην Λ.Αμαλιας!!!! Γιαυτο άλλωστε ειναι και λεγονται....πατεντες!!!!! Υ.Γ. και για το R1 της Yamaha (οπως και για το GSXR, CBR600/1000, ΒΜW1000RR κ.λ.π) βγαινει κιτ που του δινει 200 ιππους και μαλιστα εργοστασιακο αλλα στα πρωτα 500κμ....... στην Συγγρου κλαφτα Χαραλαμπε!!! Last edited by GeorgeP; 06-03-2010 at 22:52. |
|
|||
|
|||
BING oxi BIG
Δίκιο....σωστός ο cm246 |
|
|||
|
|||
Γιώργη, κάθε εταιρία έχει "εναλλακτικά" σχέδια στα συρτάρια της. Εν προκειμένω το πλαίσιο που βλέπεις στις φωτό δεν ήταν "πατέντα", ήταν εναλλακτικό σχέδιο πλαισίου για τη σειρά R259.Επίσης είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση καρμπυρατέρ με το φόβο των φανατικών Boxerόβιων οι οποίοι έβλεπαν με στραβό μάτι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της γκάμας της εταιρίας. Πατέντα είναι να πάρεις ένα έτοιμο προϊόν και να αρχίσεις τις αυθαίρετες επεμβάσεις χωρίς γνώση, χωρίς μελέτη.Οι εταιρίες που εξειδικεύονται σε αυτού του είδους τις "πατέντες" (π.χ.HPN,Schalber,Boano,Elkamet,Touratech,Wunderlich) έχουν άμεση συνεργασία με τα τμήματα search and development των κατασκευαστριών εταιριών. Το συγκεκριμένο "κιτ" προορίζονταν αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση και στους ιδιώτες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον αγοράς δηλώθηκε ότι δεν θα τους χορηγούνταν έγκριση τύπου ούτε θα κτυπιόταν αριθμός πλαισίου. Eπί τη ευκαιρία: ανακατασκευάζω ένα XRV 650, μήπως έχεις κατά νού sites με ανταλλακτικά ή αξεσουάρ για Africάνους;
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Λοιπόν, αγαπητε Ντίνο, σε αυτο Honda Motorbike Parts κανεις μια τσαμπα εγγραφη - αν θελεις - και στην αριστερη μερια εκει που λεει ''search components'' βαζεις τον αριθμο πλαισιου κανεις ''enter'' και σου βγαζει ta microfiche του μοντελου που κτυπησες με αριθμημενα τα ανταλλακτικα μαζι με τα part numbers τους!!!!! Σου βγαζει δηλαδη το επισυναπτομενο (το συγκεκριμενο απο africa Twin του '91) κι απο κατω ενα-ενα τα ανταλλακτικα του με το part number και την τιμη του καθενός!! Επειδη αυτος ειναι ακριβός όμως, αλλα εχει καλο στοκ μεχρι κι απο CB750 four του '69, μπαινεις εδω David Silver Spares - HOME και πάλι αριστερα κλικαρεις στο ''search by part number'' όπου σε βαζει σε μια σελιδα που κανεις copy/paste το ανταλλακτικο που βρηκες στον πιο πανω!! Κλικαρεις πανω στην περιγραφη του ανταλλακτικου και σου εχει βγαλει την διαθεσιμοτητα και την τιμη!!!! Αν δεν υπαρχουν διαθεσιμα -λογω παλαιοτητας - του λες και στα παραγγέλνει! Η τιμη που σου βγαζει το συστημα ειναι χωρις ΦΠΑ 17,5%!!!! Εγω απο εκει παιρνω τα παντα, απο φιλτρο λαδιου μεχρι κυλινδρα που λεει ο λογος!!!! Ειπαμε τα βαραντερο δεν ειναι GS!!! Προσεξε όμως, καλο ειναι να συγκεντρωσεις ολα τα ανταλλακτικα που χρειαζεσαι μεχρι ενός και μετα να παραγγείλεις διότι αλλιως θα σε ''σκισει'' στα εξοδα αποστολης!! Αν τα παραγγείλεις ολα μαζι τοτε ειτε 100ε στοιχιζουν, ειτε 5000ε στοιχιζουν.....εσυ 19 λιρες αγγλιας (22ε) θα πληρωσεις εξοδα αποστολης!! Last edited by GeorgeP; 08-03-2010 at 11:53. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απο οτι διαβαζω δεν πρεπει να ειναι κατι εξωφρενικα τραγικο... Ευχομαι να βγω αληθινος!! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αγάπη μου, Μωρό μου.....ήσουν υπέροχη χτες βράδυ | zastava | Χιούμορ | 12 | 19-10-2009 19:28 |
Ποια ειναι η ακριβης ηλικια της μηχανης μου?? | sansiro.sugata | Γενικά - Αναβάτης | 12 | 13-10-2009 12:05 |
Οχι δε μας αντιγραφουν,ιδεα μας ειναι... | georgekostas | Διάφορα | 4 | 08-10-2009 19:47 |
Χαμηλη αποδοση -- Μηπως ειναι η ιδεα μου? | sansiro.sugata | Τεχνικά θέματα διάφορα | 21 | 14-09-2009 17:19 |
Ενας μοτοσυκλετιστης που σεβεται τον εαυτο του,πως πρεπει να ειναι?, !!!!! | riko46 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 7 | 06-04-2009 23:20 |