GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-03-2010, 09:28
Alfa7 Ο/Η Alfa7 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Μoto: BMW R? - DRZ Motard-YP400
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Φίλε μου πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο και πες τους να ρυθμισουν με το μηχάνημα τους τα καυσαέρια στo 1,8 εως 2,5 CO2. Η μηχανή έχει απορυθμιστεί και έχει πλούσιο μίγμα, ρίξε μια ματια στα μπουζί και θα δεις. Κανονικά πρέπει να έχεις και άλλες ενδείξεις όπως λίγα πυράκια, η μοτό δεν τραβάει καλά σε χαμηλομεσαίες, καταμαυρη εξάτμιση κλπ...
Η ρύθμιση των καυσαερίων γίνεται με ένα απλό κατσαβίδι από ένα ποτενσιόμετρο που βρίσκεται στο πίσω φτερό στο δεξί μέρος όπου υπάρχει μια τρύπα στο βαμένο τμήμα του φτερού πάνω από τις μπάρες που μπαίνουν οι βαλίτσες, από μεσα έχει αυτόν τον ρυθμιστή.
Καλά έκανε και καθάρισες τα μπεκ τα οποία πρακτικά δεν χαλάνε ποτέ....
Για την ιστορία ο ρυθμιστής αυτός στο 1150 καταργήθηκε ακριβώς γιατί απορυθμιζόταν κάθε τρις και λίγο..
Αυτά και καλή τύχη...
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 09:29
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από loulou1100gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα σε αφήσω μεταξεταστέο φίλε Γιώργο. Εξηγούμαι: H σειρά "R259" ήτοι τα μοντέλα R1100R (το πρώτο) R1100GS, R1100S, R1100RT ήταν εκ κατασκευής με ΨΕΚΑΣΜΟ και όχι καρμπυρατεράτες όπως ανακριβέστατα γράφεις (ήδη από το 1993 όταν κάποιοι είτε φοβόνταν να το εφαρμόσουν είτε απλά δεν υπήρχαν, βλ.Αυστρία μεριά).Η μονάδα ψεκασμού ήταν (φυσικά) της Bosch και δανείζονταν λογισμικό από την σειρά αυτοκινήτων "316" (της δεκαετίας του '80, είχε ξανατοποθετηθεί η ίδια μοναδα στα πρώτα μοντέλα "Κ" όπως φυσικά η B.M.W. ήταν η πρώτη που τοποθέτησε και σύστημα A.B.S.)
.Η μονάδα ψεκασμού πέρασε από 3 διαδοχικά στάδια βελτίωσης/εξέλιξης με κορωνίδα την μονάδα που τοποθετήθηκε στα 1150 Adv. από το β΄ εξάμηνο του 2004 και μετά. Αυτά για τον ψεκασμό για να μην καταλείπoνται αμφιβολίες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.(Tip: βάζοντας βαλβίδα πίεσης καυσίμου από 1150 Adv.στο απλό 1100 βλέπεις μεγάλη διαφορά στα "αρπάγματα").
Πάμε τώρα στο φίλτρο αέρα:ανοίγεις το φιλτροκούτι, το παίρνεις στο χέρι και αμέσως καταλαβαίνεις αν στο άλλαξαν ή σε κορόϊδεψαν. Τα φίλτρα της Mann είναι πάμφηνα, αγοράζεις ένα το βάζεις τέλειωσε η ιστορία και πάμε γι' άλλα.
Στο τεπόζιτο τώρα:η βενζιναντλία είναι φυσικά ηλεκτροκίνητη (εφόσον το σύστημα είναι ψεκασμός) και από την ίδια παροχή (διπολικός σύνδεσμος) τροφοδοτείται και το φλοτέρ που διαβάζει την στάθμη καυσίμου.Το τεπόζιτο όμως (τα πλαστικά είναι κατασκευής Acerbis) έχει την ιδιομορφία της μεγάλης καμπυλότητας. Ετσι τυχαίνει πολλές φορές να "διαβάζει" το φλοτέρ λάθος και να έχει μέσα περισσότερη βενζίνη απ' ότι δείχνει ο δείκτης μέτρησης καυσίμου.Τότε, αν έχεις υπομονή και γερά μπράτσα, γέρνεις τη μοτό από τη δεξιά πλευρά και βλέπεις να ανεβαίνει η ένδειξη κατά μία μπάρα μέτρησης. Στατιστικά: μοτό με διανυθέντα πάνω από 70.000 χλμ αλλά με νορμάλ χρήση έχουν μια αυτονομία της τάξης των 270-320 χλμ.Καταπονημένα μοτέρ ασφαλώς καταναλώνουν περισσότερο. Με τα σημερινά δεδομένα το συγκεκριμένο μοτέρ θεωρείται σαφώς βενζινοβόρο.Αυτά τα ολίγα, καλό διάβασμα.
Υ.Γ.
Δεν μου απάντησες: σε μοτέρ σειράς R259 μπορούμε να βάλουμε καρμπυρατέρ;
Γιατι μεταξεταστεος? αν προσεξες εγραψα, ''.........δεν ξερω ας με διορθωσουν οι συναδελφοι'', και σε άλλο ποστ ''.......νομιζω οτι τα πρωτα μοντέλα..........'''. Ειμουνα σαφης!!

Οσο για την ερωτηση στο Υ.Γ. λυπαμαι αλλα δεν ασχολουμαι με πατεντες!!!!! Εδω, εγω, ουτε φιλτρο αερα Κ&Ν δεν βαζω στην μοτοσυκλετα μου θα ασχοληθω με το αν παιρνει καρμπυρατερ ενας ψεκαστος κινητηρας?
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 09:40
Senior Member

Σχετικά με το αν παίρνει ο "R259" καρπυρατέρ, θυμίζω ότι το GS περί το ΄95-΄99 έτρεχε σε αγώνες τύπου Dakar με κανονικό σκελετό, πηρούνι εμπρός χωρίς Telelever και για τροφοδοσία δυο καρμπυτερούκλες της BIG χωρίς τρόμπα βεζίνης εξαιτίας της ισχυρής υποπιεσης των εν λόγω BIG.
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 13:41
cm246 Ο/Η cm246 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: London
Μoto: R1150GS 2001 R80/7 1979

BING oxi BIG
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 21:45
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere

http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010634.jpg
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010635.jpg
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010632.jpg

"Πατέντες';....Επίσημη κατασκευή της B.M.W. σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της HPN με τη βοήθεια της αμερικάνικης AdvMoto.
Πλαίσιο χωροδικτύωμα από χρωμιο-μολυβδαινιούχο χάλυβα, μπροστινό ανάποδο 48άρι της WP και δυό καρμπυρατερούκλες της BING 49άρες.
Συμμετείχε σε 3 αγώνες Dakar με ιδιώτες συμμετέχοντες (με την διακριτική-παρασκηνιακή υποστήριξη της μαμάς εταιρίας μια και αυτή είχε αποσυρθεί τότε από τους αγώνες ερήμου).
Το κιτ αυτό επωλείτο πριν μια οκταετία με πιστοποιητικά και εγκρίσεις τύπου για το ποσό των 3.300,00 €.
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 22:49
Senior Member

Απόσπασμα:
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010634.jpg
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010635.jpg
http://i267.photobucket.com/albums/i...5032010632.jpg

"Πατέντες';....Επίσημη κατασκευή της B.M.W. σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της HPN με τη βοήθεια της αμερικάνικης AdvMoto.
Πλαίσιο χωροδικτύωμα από χρωμιο-μολυβδαινιούχο χάλυβα, μπροστινό ανάποδο 48άρι της WP και δυό καρμπυρατερούκλες της BING 49άρες.
Συμμετείχε σε 3 αγώνες Dakar με ιδιώτες συμμετέχοντες (με την διακριτική-παρασκηνιακή υποστήριξη της μαμάς εταιρίας μια και αυτή είχε αποσυρθεί τότε από τους αγώνες ερήμου).
Το κιτ αυτό επωλείτο πριν μια οκταετία με πιστοποιητικά και εγκρίσεις τύπου για το ποσό των 3.300,00 €.
Οσο κι αν το αρνεισαι αγαπητε συναδελφε μοτοσυκλετιστη ''πατεντα'' στην μηχανολογια θεωρειται οτιδηποτε παρεκλινει απο την εργοστασιακη κατασκευη!! ειτε γινεται απο ιδωτη, ειτε απο βελτιωτικους οικους, ειτε απο οικο αλλα με την ''υποστηριξη'' της μαμας εταιρειας!!!!!!! Οι βελτιωτικοι οικοι κανουν αξιοπιστες πατεντες (κυριως για αγωνες αλλα - σε ελαχιστες περιπτωσεις - και για τον δρομο αλλα παντα η αξιοπιστια μειωνεται) ενω οι ιδιωτες.......μπορει να σε 'καψουν!!''
Το οτι η ΗΡΝ εφτιαξε αυτο που εικονιζεται κι αυτο που περιγραφεις ειναι απλα μια καλα μελετημενη, αριστη ''πατεντα''!! Η οποια στην πραγματικη ζωη της καθημερινης χρησης, κι οχι σε αγωνες για την οποια κατασκευαστηκε, δεν εχει περιθωριο ζωης ητοι αξιοπιστιας όπως το ''μαμα''!!!

αν καποιος φορεσει αυτο το κιτ των 3300ε και κυκλοφορει μεσα στην Αθηνα και κανει ταξιδακια όπως κανουμε ολοι μας περαν της καταναλωσης (το παραβλεπω αυτο) μεσα σε ενα μηνα το πολυ θα κλαιει τα 3300ε!!!!!
Αυτα τα κιτ εχουν κατασκευαστει για τσιτα γκαζια στις συνθηκες οδηγησης για τις οποιες σχεδιαστηκαν (χωμα, ασφαλτος, ερημος, βουνα.....) και οχι για το σταματα ξεκινα στην Λ.Αμαλιας!!!!
Γιαυτο άλλωστε ειναι και λεγονται....πατεντες!!!!!

Υ.Γ. και για το R1 της Yamaha (οπως και για το GSXR, CBR600/1000, ΒΜW1000RR κ.λ.π) βγαινει κιτ που του δινει 200 ιππους και μαλιστα εργοστασιακο αλλα στα πρωτα 500κμ....... στην Συγγρου κλαφτα Χαραλαμπε!!!

Last edited by GeorgeP; 06-03-2010 at 22:52.
Reply With Quote
Παλιό 06-03-2010, 23:34
Senior Member

BING oxi BIG

Δίκιο....σωστός ο cm246
Reply With Quote
Παλιό 07-03-2010, 21:17
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere

Γιώργη, κάθε εταιρία έχει "εναλλακτικά" σχέδια στα συρτάρια της. Εν προκειμένω το πλαίσιο που βλέπεις στις φωτό δεν ήταν "πατέντα", ήταν εναλλακτικό σχέδιο πλαισίου για τη σειρά R259.Επίσης είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση καρμπυρατέρ με το φόβο των φανατικών Boxerόβιων οι οποίοι έβλεπαν με στραβό μάτι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της γκάμας της εταιρίας. Πατέντα είναι να πάρεις ένα έτοιμο προϊόν και να αρχίσεις τις αυθαίρετες επεμβάσεις χωρίς γνώση, χωρίς μελέτη.Οι εταιρίες που εξειδικεύονται σε αυτού του είδους τις "πατέντες" (π.χ.HPN,Schalber,Boano,Elkamet,Touratech,Wunderlich) έχουν άμεση συνεργασία με τα τμήματα search and development των κατασκευαστριών εταιριών. Το συγκεκριμένο "κιτ" προορίζονταν αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση και στους ιδιώτες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον αγοράς δηλώθηκε ότι δεν θα τους χορηγούνταν έγκριση τύπου ούτε θα κτυπιόταν αριθμός πλαισίου. Eπί τη ευκαιρία: ανακατασκευάζω ένα XRV 650, μήπως έχεις κατά νού sites με ανταλλακτικά ή αξεσουάρ για Africάνους;
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2010, 11:32
Senior Member

Απόσπασμα:
Γιώργη, κάθε εταιρία έχει "εναλλακτικά" σχέδια στα συρτάρια της. Εν προκειμένω το πλαίσιο που βλέπεις στις φωτό δεν ήταν "πατέντα", ήταν εναλλακτικό σχέδιο πλαισίου για τη σειρά R259.Επίσης είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση καρμπυρατέρ με το φόβο των φανατικών Boxerόβιων οι οποίοι έβλεπαν με στραβό μάτι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της γκάμας της εταιρίας. Πατέντα είναι να πάρεις ένα έτοιμο προϊόν και να αρχίσεις τις αυθαίρετες επεμβάσεις χωρίς γνώση, χωρίς μελέτη.Οι εταιρίες που εξειδικεύονται σε αυτού του είδους τις "πατέντες" (π.χ.HPN,Schalber,Boano,Elkamet,Touratech,Wunderlich) έχουν άμεση συνεργασία με τα τμήματα search and development των κατασκευαστριών εταιριών. Το συγκεκριμένο "κιτ" προορίζονταν αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση και στους ιδιώτες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον αγοράς δηλώθηκε ότι δεν θα τους χορηγούνταν έγκριση τύπου ούτε θα κτυπιόταν αριθμός πλαισίου.
Βρε συ, δεν αντιλεγω σε ολα αυτα που λες, τουναντίον μαλιστα τα επικροτω!!!!Αλλα τα επικροτω σαν ''πατεντες'', εστω μεσα σε εισαγωγικα, οι οποιες αν δεν λαμβανεις μερος σε αγωνες ειναι αχρηστες και ψυχοφθόρες αφου -οσον αφορα τις ''πατεντες'' στον κινητηρα τουλαχιστον - εισαι σπιτι, βολτα, συνεργειο, σπιτι στην πλειονοτητα των περιπτωσεων οτι και μαρκα οχηματος και να οδηγεις!!!!!

Απόσπασμα:
Eπί τη ευκαιρία: ανακατασκευάζω ένα XRV 650, μήπως έχεις κατά νού sites με ανταλλακτικά ή αξεσουάρ για Africάνους;
αν δεν ειχα εγω ποιος θα ειχε?????εεεεεεεε????

Λοιπόν, αγαπητε Ντίνο, σε αυτο Honda Motorbike Parts κανεις μια τσαμπα εγγραφη - αν θελεις - και στην αριστερη μερια εκει που λεει ''search components'' βαζεις τον αριθμο πλαισιου κανεις ''enter'' και σου βγαζει ta microfiche του μοντελου που κτυπησες με αριθμημενα τα ανταλλακτικα μαζι με τα part numbers τους!!!!! Σου βγαζει δηλαδη το επισυναπτομενο (το συγκεκριμενο απο africa Twin του '91) κι απο κατω ενα-ενα τα ανταλλακτικα του με το part number και την τιμη του καθενός!!

Επειδη αυτος ειναι ακριβός όμως, αλλα εχει καλο στοκ μεχρι κι απο CB750 four του '69, μπαινεις εδω David Silver Spares - HOME και πάλι αριστερα κλικαρεις στο ''search by part number'' όπου σε βαζει σε μια σελιδα που κανεις copy/paste το ανταλλακτικο που βρηκες στον πιο πανω!! Κλικαρεις πανω στην περιγραφη του ανταλλακτικου και σου εχει βγαλει την διαθεσιμοτητα και την τιμη!!!!
Αν δεν υπαρχουν διαθεσιμα -λογω παλαιοτητας - του λες και στα παραγγέλνει! Η τιμη που σου βγαζει το συστημα ειναι χωρις ΦΠΑ 17,5%!!!!
Εγω απο εκει παιρνω τα παντα, απο φιλτρο λαδιου μεχρι κυλινδρα που λεει ο λογος!!!! Ειπαμε τα βαραντερο δεν ειναι GS!!!

Προσεξε όμως, καλο ειναι να συγκεντρωσεις ολα τα ανταλλακτικα που χρειαζεσαι μεχρι ενός και μετα να παραγγείλεις διότι αλλιως θα σε ''σκισει'' στα εξοδα αποστολης!! Αν τα παραγγείλεις ολα μαζι τοτε ειτε 100ε στοιχιζουν, ειτε 5000ε στοιχιζουν.....εσυ 19 λιρες αγγλιας (22ε) θα πληρωσεις εξοδα αποστολης!!

Attached Images
File Type: jpg E__0200.jpg (18.6 KB, 8 views)

Last edited by GeorgeP; 08-03-2010 at 11:53.
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2010, 16:11
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alfa7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο και πες τους να ρυθμισουν με το μηχάνημα τους τα καυσαέρια στo 1,8 εως 2,5 CO2. Η μηχανή έχει απορυθμιστεί και έχει πλούσιο μίγμα, ρίξε μια ματια στα μπουζί και θα δεις. Κανονικά πρέπει να έχεις και άλλες ενδείξεις όπως λίγα πυράκια, η μοτό δεν τραβάει καλά σε χαμηλομεσαίες, καταμαυρη εξάτμιση κλπ...
Η ρύθμιση των καυσαερίων γίνεται με ένα απλό κατσαβίδι από ένα ποτενσιόμετρο που βρίσκεται στο πίσω φτερό στο δεξί μέρος όπου υπάρχει μια τρύπα στο βαμένο τμήμα του φτερού πάνω από τις μπάρες που μπαίνουν οι βαλίτσες, από μεσα έχει αυτόν τον ρυθμιστή.
Καλά έκανε και καθάρισες τα μπεκ τα οποία πρακτικά δεν χαλάνε ποτέ....
Για την ιστορία ο ρυθμιστής αυτός στο 1150 καταργήθηκε ακριβώς γιατί απορυθμιζόταν κάθε τρις και λίγο..
Αυτά και καλή τύχη...
Ευχαριστω πολυ φιλε μου , θα το συμπεριλαβω και αυτο μολις παω στην εταιρια!!

Απο οτι διαβαζω δεν πρεπει να ειναι κατι εξωφρενικα τραγικο... Ευχομαι να βγω αληθινος!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης