|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Επιστράτευση των ιδ. φορτηγών & βυτιοφόρων!
Απόσπασμα:
Φιλαράκι τώρα έθιξες τον δικό μου κλάδο, και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να απαντήσω.. Το λοιπόν που λέει και ο φίλος μου ο Νότης. (είδες? εγώ σέβομαι τα πνευματικά δικαιώματα, όχι σαν κάτι άλλους που έχουν ξεπατικώσει όλες τις ατάκες σου...) Ας περιγράψουμε λίγο αυτή την περιβόητη αγορά, που πεθαίνει από τους άσχετους οικονομολόγους. Μου καρφώνεται εμένα η ιδέα να εμπορευτώ το μεγάλο όνειρο του νεοέλληνα μοτοσυκλετιστή, τις μηχανές BMW.... Δεν έχω χρήματα όμως.. Κανένα πρόβλημα. Νοικιάζω το μαμάτο κτίριο στην κεντρική λεωφόρο έναντι 10.000 ευρώ, παίρνω ένα δανειάκι 300.000 ευρώ, για να κάνω τις εγκαταστάσεις super lux (μην μας πούνε και γύφτους), δίνω και καμμιά 20αρια επιτάγες 200.000 ευρώ στην γενική αντιπροσωπεία για το εμπόρευμα και ξεκινάω. Έρχεται λοιπόν ο πελάτης (εργαζόμενος με επισφαλή θέση και 800 ευρώ μισθό) να χτυπήσει το ολοκαίνουριο adve. Εννοείται στο ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού αυτό με την ESA (μην μας πούνε και γύφτους), 20 χιλιαρικάκια το μαλλί. Λεφτά??? Κανένα πρόβλημα... Κάνουμε την αίτηση στην τράπεζα, σε ένα 20λεπτο έχουμε την θετική απάντηση και η μπουμπού τσουλάει στην άσφαλτο................. Αυτή η αγορά πεθαίνει Κώστα μου????? Αυτή η αγορά δεν πεθαίνει τώρα, με τα μέτρα των άσχετων οικονομολόγων. Αυτή η αγορά γεννήθηκε νεκρή. Και όλοι εμείς, ως διαστροφικός λαός που είμαστε, αντί να πάρουμε το παιδί, που γεννήθηκε νεκρό και να το θάψουμε, αρχίσαμε να το ταίζουμε...... Και το ταίζαμε.. το ταίζαμε.. το ταίζαμε.. χρόνια ολόκληρα... Μόνο που το παιδί Κώστα μου ήταν νεκρό και δεν μπορούσε να χέσει... Και κάποια στιγμή έσκασε.......................... Και μας γέμισε σκ&ατό....... Και μιλάμε για πολύ ΣΚ&ΤΟ 300 δις δημόσιο χρέος & 300 δις ιδιωτικό χρέος Πολυυυυυύ Σκατό Οι οικονομολόγοι λοιπόν καταστρώσαν ένα μίγμα μέτρων, μπας και βγούμε από την δεξαμενή με τα #####. Θα πετύχει? Δεν ξέρω... Όυτε αυτοί που βγάλαν το μίγμα είναι σίγουροι. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα μέτρα είναι επιστημονικά σωστά... Όπως επίσης, είναι σίγουρο, ότι θα μπορούσε να παρθεί ένα διαφορετικό μίγμα μέτρων και επίσης να ήταν επιστημονικά σωστό.. Άλλα ούτε και αυτό το άλλο μίγμα θα ήταν σίγουρο ότι θα πετύχαινε... Το μόνο σίγουρο είναι το σκατό... Πολύ σκατό Κώστα μου.........
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
ξέρεις καμιά τράπεζα να μας δώσει ένα δανειάκι ; |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Θοδωρα, Με εβγαλες απο τον κοπο να απαντω στο Πολιτικης διαθεσης (με τα βιντεο) του φιλου Νικου (Ιταλου), του εταιριυ καλου φιλου Κωστα (GsManiac) και καποιων άλλων!!!! Να΄σαι καλα και σε ευχαριστω!!!! Σημ 1 (προς ιταλο): οι 150000 απολυμενοι συμβασιουχοι δεν εχουν ΙΚΑ αλλα ΤΕΒΕ το οποιο πληρωναν απο την τσεπη τους!!!! Τοσα χρόνια που ηταν ανεργοι το ΤΕΒΕ δεν ειχε εσοδα απο αυτους, πηρε κατι ψηλα για ενα διαστημα κα τωρα γυρισε στην προτερη του κατασταση!!!! Σημ 2 (παλι προς ιταλο νομιζω): πολυ σωστα λες οτι η περιουσια προστατευται και το κρατος προστατευει την περιουσια του......τις αδειες Δ.Χ.! Σημ. 3 (προς ιταλο): το οτι σε αφηνουν να κλεβεις (παρανομη πωληση αδειων Δ.Χ. σε άλλους-κλεπταποδοχους) δεν σημαινει οτι θα σε αφηνουν να το κανεις μια ζωη!!!!!! Ολα τα ωραια εχουν ενα τελος!!! Σημ 4 (προς ιταλο): περιουσιακο στοιχειο του καθε ιδιοκτητη ειναι το οχημα και οχι η αδεια Δ.Χ. αν δεν του αρεσει να κρατησει το φορτηγο και να το κανει Ι.Χ.! Την αδεια Δ.Χ. ας την επιστρεψει στο κρατος να την παρει κανας φουκαρας με 3-4 παιδια να βαλει και γραμαμτια και να παρει ενα οχημα για να δουλεψει κι αυτος! Σημ 5 -τελευταια-(προς ιταλο): ποιοι ειναι αυτοι οι ιδιοκτητες με 15, 17, και 20 αδειες Δ.Χ.? που τις βρηκαν και πως τις αποκτησαν? απαντηση: οι προεδροι των διαφορων Σωματειων ιδιοκτητων φορτηγων Δ.Χ. Γιατι οι φουκαριαρηδες οδηγοι των ιδιοκτητων αμοιβονται με 800-900ε, δουλευουν 16 ωρες την ημερα και την υπερωριακη τους εργασια την αμοιβονται (οι τυχεροι) με μαυρα? Γιατι οταν ο οδηγος συνιστα στον ιδιοκτητη αλλαγη ελαστικων (στα λινα το λαστιχο) αυτος απολυεται? Μαλλον επειδη ειχαν οικονομικο προβλημα πηραν 5,000,000 δανεια απο τραπεζες για να αγορασουν αδειες Δ.Χ. και τωρα ......χρωστανε??? |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Από το 1996 με σχετική οδηγία της Ε.Ε. ήταν γνωστή η απόφαση για το "άνοιγμα" των επαγγελμάτων.Οι ελληνικές κυβερνήσεις,δέσμιες του συμπλέγματος του "πολιτικού κόστους", έκαναν πω δεν άκουσαν και δεν κατάλαβαν (ως συνήθως...).Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.Η μπάλα τους παίρνει όλους, δίκαιους και άδικους.Οι παλιοί ιδιοκτήτες σαφώς δεν έχουν πρόβλημα, έχουν προ καιρού αποσβέσει το όποιο κόστος.Οι νεότεροι όμως και κυρίως αυτοί που αγόρασαν άδεια την τελευταία 5ετία υφίστανται τεράστια ζημιά.Το ίδιο το κράτος,κάνοντας πάλι τα στραβά μάτια, επέτρεψε την "μαύρη" συνδιαλλαγή στην αξία των "παλιών" αδειών ξέροντας ότι έχανε πολύτιμους πόρους από τη φορολόγηση της μεταβίβασης.Μέχρι εδώ αυτά είναι γνωστά.Ιερό το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της απεργίας.Ομως κάθε δικαίωμα έχει και ένα κοινωνικό σκοπό.Οταν ο σκοπός αυτός καταστρατηγείται σε βάρος των δικαιωμάτων των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων οι οποίες υφίστανται με τη σειρά τους ζημία, τότε μιλάμε για προφανή κατάχρηση του δικαιώματος. Πιστεύω ότι οι ιδιοκτήτες με τον τρόπο που προβάλλουν το αίτημά τους στο τέλος αποδυναμώνονται και αποξενώνονται κοινωνικά.Και αυτό γιατί με την μεθοδολογία τους φαίνεται ότι εκβιάζουν όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.
Δεν μου αρέσουν μέτρα όπως οι επιστρατεύσεις, επιτάξεις κλπ,κλπ.Δυστυχώς στην παρούσα φάση είναι αναγκαία. Μερικές αλήθειες τώρα: 1.Δόθηκαν ΔΙΣ ευρώ για να εκσυγχρονιστεί ο Ο.Σ.Ε. προκειμένου να αναλάβει μεγάλο μέρος των χερσαίων μεταφορών.Δεν άκουσα, είπατε κάτι...; 2.Δόθηκαν επιδοτήσεις για ανανέωση του χερσαίου στόλου μεταφορών.Είδατε εσείς στους δρόμους καινούργιας τεχνολογίας οχήματα;Εδώ εισήχθησαν και κυκλοφόρησαν κανονικά οχήματα που είχαν διαγραφεί ως άχρηστα από τις μάντρες της Γερμανίας (βλ.πούλμαν μαθητών στο δυστύχημα των Τεμπών).Δεν άκουσα, είπατε κάτι...; 3.Σε όλη την Ευρώπη των "κουτόφραγκων" για να βγάλεις δίπλωμα "5ης" περνάς τα πάθη του Χριστού.Ψυχομετρικές εξετάσεις από το Tuv,τεστ υγείας και φυσικής κατάστασης, μηχανολογικές γνώσεις κλπ.Εδώ;Ας μην συνεχίσω καλύτερα... 4.Στην Ευρώπη των "κουτόφραγκων" κάθε χρόνο τα φορτηγά "ξετινάζονται" στους ελέγχους.Εδώ περνούν Κ.Τ.Ε.Ο.διά της αποστολής της πινακίδος κυκλοφορίας. Αφιερωμένο: |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το Μνημόνιο λιγόστεψε κατά 110.000 τους ασφαλισμένους ΙΚΑ Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ - enet.gr Κατά 5% αυξήθηκε η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα κατά το α' εξάμηνο του έτους λόγω των μέτρων του Μνημονίου, της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, των υψηλών φόρων και της οικονομικής ύφεσης. Οδεύουμε προς την εφιαλτική πρόβλεψη Λοβέρδου για 1 εκατ. ανέργους Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος μειώθηκαν κατά 110.000 άτομα -σε μέσα επίπεδα- τους πρώτους έξι μήνες του 2010. Και με δεδομένο ότι «πάγωσαν» οι προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έληξαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα, απομακρύνθηκαν πολλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, ενώ καθημερινά αυξάνουν τα «λουκέτα» στην αγορά (ανεργία των ελεύθερων επαγγελματιών) συνεπάγεται ότι η ανεργία δεν κινείται στο 11,5%, που υπολογίζει η Στατιστική Υπηρεσία, αλλά πάνω από 14,1%. (Να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο πέρυσι ήταν 9,1% και φέτος η Στατιστική δίνει 11,7% το α' τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε ποσοστό 11,5% στο εξάμηνο. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το εξάμηνο θα βγουν σε λίγες ημέρες). |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μα γιατί κανείς την σύγκριση με την Ευρώπη, δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, όταν αυτοί "έσφαζαν" τους βασιλιάδες τους εμείς κουβαλούσαμε τους Τούρκους στην πλάτη. Εδώ είναι Βαλκάνια.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
από το 1958 στην αγορά, ο οποίος πωλούσε γυναικεία ταγέρ 30 ευρώ!!! και χθες έκλεισε τα δύο καταστήματά του στην Αγίου Μάρκου... |
|
|||
|
|||
Απο θεωρίες για το πόσο καλά για την χώρα ειναι τα μέτρα της κυβέρνησης έχω ακούσει πάρα πολλές.Αυτό που ξέρω προσωπικά είναι ότι έχω μια οικογενειακή επιχείρηση απο τον πατέρα μου την οποία παρέλαβα ευρωστη χωρίς χρέη με καλό όνομα και εγώ με την σειρά μου την ανέπτυξα περισσότερο χωρίς δανεια απο τράπεζες χωρίς καν μπλοκ επιταγών.Πάντα δούλευα με δικά μου χρήματα χωρίς αγοραστικές υπερβολές και παντα τυπικός στη υποχρεώσεις μου.Σήμερα μετα απο τα μέτρα Παπανδρέου είναι σχεδόν σιγουρο ότι θα κλείσω αφου πρώτα απολύσω τα άτομα που δουλεύουν στην επιχείρηση.Τώρα εσείς μπορείτε να λέτε ότι θέλετε για το πόσο αυτα τα μέτρα ειναι επιστημονικά σωστά και κουραφέξαλα, αυτα να τα πείτε στούς υπαλλήλους μου οι οποιοι δουλεύουν ολοι τους την ζωή στην επιχείρηση και τους ανακοίνωσα το σοβαρό ενδεχόμενο να απολυθούν.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Μείωση των τιμών των αυτοκινήτων, αλλά αύξηση των τιμών συντήρησης | MARK | Αυτοκίνητο | 0 | 09-07-2010 17:17 |
Οι φωνές των γονιών είναι ο εφιάλτης των παιδιών | MARK | Διάφορα | 4 | 23-05-2010 15:01 |
Ασφάλεια: Περί των υγρών των φρένων !!!!!!!!! | riko46 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 7 | 02-12-2009 20:44 |
Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας των νήσων Ίμβρου και Τενέδου. | georgekostas | Κόσμος | 9 | 11-11-2009 01:22 |
Μέχρι τις 20 Ιουνίου η εξαργύρωση των εισιτηρίων της συναυλίας των Depeche Mode | wolferin | Ελλάδα | 5 | 27-05-2009 02:58 |