|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Markas&yns παρουσιάζουν: Μοτοκάμπινγκ στην Ορεινή
Η ώρα έχει πάει 5 και εγώ τουλάχιστον ψωμολυσσάω! Βγάζω τις αλουμινένιες μπαγκαζιέρες για τραπέζι…
…στρώνουμε μεζεδάκια και ρακή, και αρχίζουμε το μασαμπούκιασμα! Γεύμα στη θέση «Στέρνες» στα 1900 περίπου μέτρα! Άντε, καλή μας όρεξη! |
|
|||
|
|||
Η ησυχία εδώ πάνω είναι σχεδόν απόλυτη! Το μοναδικό που ακούσαμε κάποια στιγμή είναι τα βήματα δυο βιαστικών ξένων περιπατητών που διέσχιζαν τις Μαδάρες από το μονοπάτι Ε4 που περνούσε λίγα μέτρα απόσταση από εμάς (ούτε μια ρακή δεν καταδέχτηκαν να πιούνε, φοβόντουσαν πως θα τους πιάσει η νύχτα λέει). Last edited by Markas; 28-10-2013 at 22:17. |
|
|||
|
|||
Αυτά είναι τα καλά! Τρώμε, πίνουμε τα ρακάκια μας, φτιάχνουμε και το καταδρομικό καφεδάκι μας…
…άντε εβίβα, πάντα τέτοια!!! |
|
|||
|
|||
Ποτε πηγε 7η σελιδα!
Εχω διαβασμα |
|
|||
|
|||
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πως δεν μπορώ να βάλω κώλ0 κάτω για πολλή ώρα. Έτσι και τώρα ενώ η Κική και ο Γιάννης ξαπλαρώνουν ο καθένας στη σκηνή του για ξεκούραση, εγώ κάνω ένα κύκλο τριγύρω να προλάβω να βγάλω μερικές φωτογραφίες.
|
|
|||
|
|||
Όπως είπαμε, λίγα μέτρα πιο πάνω από το μέρος που κατασκηνώσαμε περνάει το παμπάλαιο μονοπάτι που διασχίζει τα Λευκά Όρη από βορρά προς νότο. Και λίγα μέτρα δυτικά στο μονοπάτι υπάρχει ένα φημισμένο βάραθρο, ο Τάφκος της Λαγκωνιάς!
Ένα εντυπωσιακό άνοιγμα, μεγάλο που δίνει υποσχέσεις για αντίστοιχο βάθος. Δυστυχώς, οι σπηλαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτάσουν στα κατώτερα στρώματα αυτού του βαράθρου λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιών και πάγου που είναι στο εσωτερικό του ακόμα και το καλοκαίρι. |
|
|||
|
|||
Η περιοχή πάντως είναι γεμάτη με σπήλαια και βάραθρα, μικρά και μεγάλα.
|
|
|||
|
|||
Στα Λευκά όρη βρίσκεται ο Γουργούθακας (1208 μέτρα βάθος), το βαθύτερο των Βαλκανίων και στα 60 βαθύτερα του κόσμου, ενώ το νούμερο δύο της Ελλάδος, πάλι στα Λευκά Όρη, είναι το Λιοντάρι (1100 μέτρα βάθος) και βρίσκεται κάπου στον λόφο απέναντι. Αγαπημένος τόπος εξερεύνησης για Έλληνες και ξένους σπηλαιολόγους που κάθε χρόνο οργανώνουν πολυάριθμες αποστολές για την καταγραφή και εξερεύνηση των εκατοντάδων σπηλαίων και βαράθρων της περιοχής. Και μαντέψτε πού τους αρέσει να κατασκηνώνουν;
Στο ίδιο μέρος που διαλέξαμε και εμείς βέβαια! |
|
|||
|
|||
Αφήνω το βάραθρο και κάνω ένα μεγάλο κύκλο περιμετρικά της κατασκήνωσής μας.
Το μέρος μοναδικό και εγώ δε χορταίνω να το βλέπω. |
|
|||
|
|||
(κλικάροντας ανοίγει σε πλήρες μέγεθος) (κλικάροντας ανοίγει σε πλήρες μέγεθος) |
|
|