|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΣΟΚ! Εξίσωση φόρου υγραερίου με πετρελαίου κίνησης
Οι αντιπροσωπείες είναι κατά του υγραερίου μέχρι να σου πουν ότι τώρα βάζουν. Πριν από 2 χρόνια είχα ρωτήσει για το αμάξι της γυναίκας και μου έλεγαν διάφορα. Μετά από καιρό σε ένα σερβις ήρθε ο μηχανικός και μου λέει ότι τώρα βάζουν, ύστερα από δοκιμές, ειδικό κιτ κτλ. έβαλα έξω με τα μισά λεφτά και σε έξι μήνες έκανα απόσβεση. Σχετικά με τα ντίζελ εαν φθάσουν τα πετρελαιοκίνητα το ένα εκατομύριο, θα το πουλάνε όσο και την αμόλυβδη όπως έγινε στην Κύπρο.
|
|
|||
|
|||
Οι αντιπροσωπείες είναι κατά του υγραερίου μέχρι να σου πουν ότι τώρα βάζουν. Πριν από 2 χρόνια είχα ρωτήσει για το αμάξι της γυναίκας και μου έλεγαν διάφορα. Μετά από καιρό σε ένα σερβις ήρθε ο μηχανικός και μου λέει ότι τώρα βάζουν, ύστερα από δοκιμές, ειδικό κιτ κτλ. έβαλα έξω με τα μισά λεφτά και σε έξι μήνες έκανα απόσβεση. Σχετικά με τα ντίζελ εαν φθάσουν τα πετρελαιοκίνητα το ένα εκατομμύριο, θα το πουλάνε όσο και την αμόλυβδη όπως έγινε στην Κύπρο.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
το υγραεριο δεν μπορει να φτασει φορολογικα την βενζινη=νομος ΕΕ, παντα θα εχει λιγοτερη φορολογια και λιγοτερο κοστος παραγωγης. Οριστε και η αποδειξη http://www.ygraeriokinisi-ygraerio.gr/timi-ygraeriou-europi/. Οπως θα αυξηθει στην Ελλαδα θα αυξηθει και στην ευρωπη λογω ΕΦΚ που αυξανεται γιαυτο το καυσιμο παντου. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
και αυτο να κανουν, που θα το κανουν, το diesel εχει 60% λιγοτερη καταναλωση |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
εχουν χασει την εμπιστοσυνη μου και θα προσπαθησω να αλλαξω το αυτο κινητο, με πετρελαιοκινητηρα μιλαω για το φορτηγο μου.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δλδλ μην περιμενεις να δεις τα 4,5 λιτρα που ειδα σημερα στην Μερσεντες Ε220 turbo CDI με 150κμ στο αθηνα -Κορινθος και πισω. και να ξερεις, οσο πιο μικρος ο ντηζελοκινητηρας τοσο μεγαλυτερη η καταναλωση σε σχεση με εναν μεγαλυτερο του. Στα 1400 κυβικα θα εχεις μια οικονομια της ταξεως των 1-2 λτρων μεσα στην πολη και 2-3 λιτρα στο ταξιδι αναλογως ταχυτητας. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Mη γενικεύεις Κώστα! Όπως τα λέει ο Γιώργος για τα diesel. Common rail plus, υπερτροφοδότηση κλπ για να δεις τέτοιες διαφορές. Στα παλιά αυτοκίνητα (και συνέβαινε....παλιά!!!!) το κέρδος προέκυπτε από τη διαφορά στην τιμή βενζίνης - πετρελαίου. Καλή ώρα όπως τώρα (μέχρι τώρα τουλάχιστον) με το LPG. Για να καρπωθεί κανείς την οικονομία του diesel, πρέπει να δώσει φράγκα για καινούριο αυτοκίνητο |
|
|||
|
|||
Να πω και για τo LPG δυο -τρία πράγματα, γιατί έπεσε μπέρδεμα πιο πάνω
1. Η βενζίνη έχει καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση από το LPG, εξ ου και η καλύτερη κατανάλωση που παρουσιάζει (κατ' αντιστοιχία με τις διαφορές πετρελαίου - βενζίνης, υπέρ του πετρελαίου όμως). 2. Η βενζίνη λιπαίνει καλύτερα ελατήρια εμβόλων και βαλβίδες - έδρες τους. 3. Το LPG πληρέστερη καύση, οπότε έχουμε λιγότερους ρύπους και αμελητέα κατάλοιπα, άρα πιο καθαρό μοτέρ και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο λιπαντικό. Τα όποια προβλήματα παρουσίασαν κινητήρες εκ μετατροπής σε "γκάζι", εφόσον είχαν σωστά συστήμτα και άψογα ρυθμισμένα, ήταν καθαρά θέματα μείωσης της διάρκειας ζωής τους, πριν την επισκευή (αλλαγή ελατηρίων εμβόλου , τρίψιμο βαλβίδων - εδρών κλπ). Κι αυτό λόγω "ξηρής" καύσης που μείωνε τη ζωή των πλέον ευαίσθητων μερών. Τώρα κινητήρες που δούλεψαν 15-20.000χλμ και παρουσίασαν τέτοιες βλάβες, υπάρχουν και οφείλονται αποκλειστικά (οι βλάβες) σε κακοτοποθετημένα συστήματα, αρύθμιστα συστήματα και εγκεφάλους της πλάκας.... Αυτά |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Και εμένα Γιώργο γιατί θέλει περίπου 10L/100km.............. |
|
|||
|
|||