|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ABS αυτός ο "άγνωστος"...
Μπαααα, πάνε χρόνια που δε πλησιάζω αυτά τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Βλάπτουν βαριά το πορτοφόλι μου. Όμως θα ρωτήσω ένα φίλο ηλεκτρονικό και θα σας πω πως απομαγνητίζεται (προφανώς γειώνεται ο στατικός ηλεκτρισμός)σε αυτά τα πιρπιτσόλια
|
|
|||
|
|||
2 μηνων ηταν που ειχε μαυρισει η οθονη
τι εκαναν δεν ξερω ,παντως απο τοτε εστρωσε.. |
|
|||
|
|||
Να κανω και εγω μια ερωτηση μιας και αφορα την καλη λειτουργια και συντηρηση του abs...
Για να ειμαστε ποιο συγουροι εμεις με τα servo καθε ποτε αλλαζουμε υγρα φρενων εμπρος/πισω |
|
|||
|
|||
Εγώ τα αλλάζω μια φορά κάθε 2 χρόνια.
|
|
|||
|
|||
Σε χιλιομετρα η δεν παιζει ρολο ...
|
|
|||
|
|||
Noμιζω 20.000 λεει ο κατασκευαστης αλλα αν δεν κανεις τοσα οπωσδηποτε στα 2 χρονια!
Εκει ειναι που την πατησαν πολλοι με λιγα χλμ... Επισης αν κινεισαι στην πολη με φαναρια κτλ θελει πιο νωρις γιατι αν και δεν κανει πολλα χλμ η μηχανη γραφει ωρες λειτουργειας η μοναδα. |
|
|||
|
|||
Είσαι -είστε σίγουροι ότι τα αλλάζεται τα υγρά από όλα τα κυκλώματα και με τη
σωστή διαδικασία που ορίζει ο κατασκευαστής. Εγώ τα έχω αλλάξει τρεις φορές με τελευταία την παρασκευή που μας πέρασε, σε εξουσιοδοτημένα και μη συνεργεία. Όλοι μα ὀλοι μόνο κατόπιν δικής μου επιμονής έκαναν τα εντελώς απαραίτητα "όχι όλα" από αυτά που λέει η διαδικασία στο service manual. Προσοχή λοιπόν και όχι εμπιστοσύνη στο μάστορα. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Τα πάντα όλα αλλάζουμε. |
|
|||
|
|||
Έγραψα μόνο για να επισημάνω ότι υπάρχουν συνεργεία που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Το πρώτο εξουσιοδοτημένο ρούφηξε μόνο από τα ποτηράκια τα υγρά στα δύο κυκλώματα control ενώ αντικατέστησε τα υγρά στα δύο κυκλώματα πέδησης. Όταν το ρώτησα τη γίνεται με τα υγρά που βρίσκονται στα κυκλώματα control πέρα από αυτά που ρούφηξε μου απάντησε θα ανακατευτούν. Φυσικά θα ανακατεύονταν και υγρασία που υπήρχε στα παλιά υγρά. Τώρα για βγάλσιμο δαγκάνας και τοποθέτηση ιδικού εργαλείου -αποστάτη που πατά πίσω τα έμβολα ούτε λόγος. Έλα μωρέ βλέπεις με το μάτι την φθορά στα τακάκια και ρίχνεις αναλόγως. Το δεύτερο εξουσιοδοτημένο και φημισμένο αλλαγή πάλι μόνο από τα κυκλώματα πέδησης και ρούφηγμα με τα σκουπίσματος των ποτηρακίων. Όταν του είπα ότι εγώ σου είπα ότι θέλω να τα αλλάξεις από όλα τα κυκλώματα γιατί δεν το έκανες μου είπε ο προϊστάμενος ότι από τα κυκλώματα control τα αλλάζουν μόνο όταν αλλάζει η μονάδα όταν το ρώτησα αφού είναι έτσι γιατί ρούφηξες από τα ποτηράκια και έβαλες άλλα αφού δεν αλλάζουν από τα control κυκλώματα δεν πήρα απάντηση. Για αποστάτες στις δαγκάνες δεν συζητάμε. Τρίτο εξειδικευμένο τώρα ρούφηγμα και από τα ποτηράκια και από την μονάδα. Άντε πάλι λέω μέσα μου κανίβαλε πάλι φροντιστήριο θα πέσει. Εκτυπωμένο χαρτί κατά των έλεγχο πιέσεων κατά το μπρίζομα δεν πήρα από κανένα. Δεν ξέρω αν έκαναν. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Και αν αυτο που έκαναν, ισχύει για κάθε μαγνητισμενη πλακέτα; |
|
|