|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πρώτον δεν είπα ότι την εταιρία θα την πάρει κάποιος άλλος . Μίλησα συγκεκριμένα και είπα ότι αν το ικεα φύγει η δουλειά που είχε θα παει σε αλλα καταστήματα ελλήνων όπως ήταν και πιο παλιά . Δεύτερον είπα ότι δεν μιλάω κομματικά και σου λέω ότι δεν με απασχολεί τι κάνει το κάθε κόμμα . Εκφράζω την άποψη μου χωρίς να επηρεάζομαι απο κανένα κόμμα ή συνδικαλιστικό φορέα . Κοινή λογική είναι !!!!!!! Τρίτον , είπα ότι είμαι ήδη ένα χρόνο άνεργος . Με τη σειρά μου ελπίζω ότι δεν θα απελευθερώσουν το επάγγελμα σου και βρεθείς να δουλεύεις για καμία εταιρία για 3+60. Γιατι τότε εσυ να δω απο ποιον θα ζητήσεις τα ρέστα . Και να σε ρωτήσω και κατι, αφου είναι τόσο καλα τα αφεντικούλια γιατι δεν γίνεσαι υπάλληλος ; Οσο για την κατάσταση που μου περιγράφεις , όταν τα ταξί δούλευαν φουλ και κάνατε τριπλό κούρσες ο υπάλληλος σου επερνε πριμ παραγωγικότητας ; Τωρα γιατι να πληρώσει τα σπασμένα ; Συγνώμη αν τα λέω έτσι αλλα βλέποντας τα γραπτά σου είναι σαν να ακούω τον Γεωργιάδη ή μπουμπούκο στο mega. |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΙΚΕΑ και η αντιδραση των Εργαζομενων στις μειωσεις...
Μη μπερδευεστε παλικάρια...
Τα αφεντικά ειναι αφεντικά,και οι υπάλληλοι υπάλληλοι,οχι συνέταιροι! Αν κλείσει μια επιχείρηση ο υπάλληλος αργά η γρήγορα θα βρει αλλη δουλεια... Το αφεντικό θα κουβαλάει όλη τη χασουρα,τη ζημιά και τα χρεη! Ειναι δυνατόν να λέτε αυτές τις λαλακιες και να θυματοποιειτε τους υπαλλήλους ενώ την ίδια στιγμη δαιμονοποιειτε τους εργοδότες; Ειναι δεδομενο Οτι υπάρχουν και εργοδότες εκμεταλλευτές,αλλα μην τα ισοπεδώνουμε ολα! Ξεκολατε! |
|
|||
|
|||
Το Leroy-Merlin πάντως έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο και δεν έχουν γίνει μειώσεις μισθών. Φρέσκο νέο της ώρας από μητέρα ασθενούς μου. Δε μου είπε όμως αν θα δώσουν μπόνους στόχου στους εργαζομένους....
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ρε τους αλήτες! Παντα έτσι ηταν το κεφάλαιο! Γιάννη,ρωτήσες αν τα αφεντικά έχουν πισίνες και πορσε; Last edited by ntinopoulos; 30-11-2012 at 22:00. |
|
|||
|
|||
Αλήθεια λέω , νομίζω ότι μιλάω σε άλλη γλώσσα .
Φίλε ντινοπουλε κανένας δεν λέει για όλους τους εργοδότες , μιλάμε γι αυτούς ' που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους γιατι τους δίνουν την ευκαιρία . Νομίζω κανένας δεν μιλάει για τους σωστούς εργοδότες . Ολοι θα βάζαμε πλάτη σε έναν εργοδότη που ήταν εντάξει αλλα λόγω πτώσης πρέπει να κόψει μισθούς . Οσο για το συνέταιροι έχεις απόλυτο δίκιο , δεν είμαστε συνέταιροι οπότε που ' κολλάνε τα περί ρίσκου ; Εγώ έχω την απαίτηση όταν στα δεδομένα του εργοδότη μου δεν έχει αλλάξει ούτε ο τιμοκαταλογος που πουλάει αλλα ούτε τα κέρδη έχουν μειωθεί να μην προσπαθεί να μου ρίξει το μισθό για να βγάλει περισσότερα . Είναι ξεκάθαρο αυτο ; |
|
|||
|
|||
Οι γραμμές φίλε μου ειναι λεπτές...
Και τα δεδομένα που λες να ισχύουν σε μια επιχείρηση,μόνο τις έκτακτες εισφορές η διάφορα χαράτσια να βάλεις,το κόστος ζωής και τα έξοδα ανεβαίνουν και ειναι παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση ενός επιχειρηματία... Οσο για το ικεα,απο πελάτη που δουλευει εκει,έμαθα οτι όντως τα κέρδη έχουν μειωθεί... Πωλούνται μόνο προϊόντα χαμηλού κόστους,και αυτα λιγότερο απο πριν... |
|
|||
|
|||
αν το πάμε λίγο πιό μακρυά, καλύτερα να πάρει τον πούλο το ΙΚΕΑ κι όλα του είδους. Τα φτηνά τους είναι σαβούρα, τα καλά κομμάτια κοστίζουν όσο σε ένα "μικρομάγαζο". Και τελικά μην ξεχνιόμαστε..... στη φύση δε μένει κενός χώρος....
|
|
|||||
|
|||||
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Οποιος νομιζει οτι οι αντιδρασεις τετοιου ειδους σε επιχηρηματιες τυπου ΙΚΕΑ πιανουν τοπο ειναι βαθεια νυκτωμενος. Λυπάμαι δεν το προσεξα οτι το ειπες. αλλα εναν χρονο μονον? κατσε να φτασεις τους 30 μηνες που εκατσα εγω (Μαρτιος '10-Οκτωβριος '12) και τα ξαναλεμε. Παντως αν ευρισκα δουλεια σε εργοδοτη θα του φιλαγα το χερι και θα του ελεγα ενα τεραστιο ευχαριστω. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ο υπαλληλος μου που δεν ειχα ποτε μιας και ειμαι ταξιτζης μολις 60 ημερες (σημερα τις εκλεισα) εινια εργαλειο δουλειάς, οπως ημουν κι εγω για 30 ετη. Τον προσλαβανω για να μου κανει 23 δουλειες μαζι και τον πληρωνω ΟΣΟ ΘΕΛΩ (τηρωντας τις συλλογικες ¨η κλαδικες συμβασεις)¨η ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ αν ειμαι ανθρωπος με μεγαλη καρδια, αλλα τις 23 δουλειες θα τις κανει. Αν επι σειρα ετων εχω κερδη εκατομμυριων να εισαι σιγουρος οτι ΠΟΤΕ δεν θα μοιραστω τα κερδη αυτα μαζι του οταν ερθει η δυσκολη ωρα σαν αυτη που ζουμε σημερα. Διοτι εγω ΠΡΙΝ τον προσλαβω εχω επενδυσει εναν σκασμο λεφτα ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟς ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Θα κοιταξω λοιπον να ελαχιστοποιησω την απωλεια του κερδους μου με περικοπες απο τις δαπανες μου με πρωτη τον μισθο του υπαλληλου μου. Θα τον κανω π.χ 6ωρο αλλα τις 23 δουλειες θα τις κανει. αν παλι δεν βγαινω θα τον κανω 4ωρο αλλα παλι τις 23 δουλειες θα τις κανει. Αν παλι δεν βγαινω θα τον αφησω 8ωρο αλλα με τον μισο μισθο και το μισο ενσημο αλλα παλι τις 23 δουλειες θα τις κανει. Μπορει επισης, αν θελει, να μου δωσει το 50% της επενδυσης μου και να τυχει των προνομιων που τυγχανω κι εγω ο ιδιος π.χ δεν μειωνω τα κερδη μου αρα περναω το ιδιο οπως πριν. Αν δεν θελει, ''το δικιο του εργατη'' ειναι εκει, στον δρομο αναζητησης αλλης εργασιας. Αν παλι ειναι πολλοι και ολοι μαζι διαμαρτυρονται η Βουλγαρια ειναι κοντα.......πολυ κοντα. Καλο θα ειναι να μαθουμε επιτελους να δουλευουμε και να παραγουμε αδιαφορωντας για τον μισθο, ετσι καναμε τουλαχιστον εμεις οι παλιοι. Ο μισθος θα αυξανεται,πιθανως, με την παραγωγηκοτητα και την ευσυνειδησια του υπαλληλου αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει κατι τετοιο να ειναι προαπαιτουμενο Καληνυκτα τωρα διοτι 16 ωρες στον δρομο και 330κμ για σημερα ειναι πολλα.........για 1200-1500ε αυτον μηνα κερδος. Ειναι καλα ¨η να παω στην Παπαρηγα να παραπονεθω? Μπα λεω να κατεβω σε απεργια και να κτυπησω το χερι μου στο τραπεζι απαιτωντας αυξηση!!!!! Last edited by GeorgeP; 01-12-2012 at 04:06. |
|
|||
|
|||
Ετσι......μάθαμε να ζούμε με την σαβουρα
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|