|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Λαδάκια;
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Aral Multielastic φορούσα ακριβώς πριν (ορυκτέλαιο) και castrol πιο πριν... άρα γνωρίζω περί καταναλώσεων λαδιού.
Από πλευράς κουδουνίσματος boxer αυτή τη στιγμή είναι πιο γλυκός από ποτέ... Οι καταναλώσεις που περιγράφεις είναι εξωπραγματικές... εγώ στη χειρότερη περίπτωση έκαψα 500ml / 5000km και με το ARAL και με το Castrol. Για το Motul δεν έχω ακόμα εικόνα παρά μόνο για 1.500km. Όταν φτάσω στα 5.000km θα πω τις εντυπώσεις μου. Εννοείται ότι θα τα δω σε τι κατάσταση θα βγουν... Ααααα.... ενημερωτικά η BMW πλέον βάζει ημι-συνθετικά και ουχί ορυκτέλαια στα boxer-άκια!! |
|
|||
|
|||
Γίνεται να κάνεις Κώστα 3500 χλμ. μέχρι να γυρίσω αρχές Σεπτέμβρη που θα αλλάξω λάδια; Για να μου πεις τι έγινε να δω αν θα τα βάλω τελικά.
Πάντως τον ALX τον πιστεύω ΠΟΛΥ σε ότι θέματα μηχανής γράφει γιατί ο άνθρωπος έχει πολύ εμπειρία κακά τα ψέματα. Μόνο που με κρατάει πίσω είναι ότι γράφει για το 1150 (που αυτό έχει) που ΙΣΩΣ έχει αρκετές διαφορές από το 1200 τελικά. --- Όσο αφορά το θέμα του topic, συμπλήρωσα τελικά περίπου 400ml. (ίσως έπρεπε να βάλω λίγο ακόμα αλλά σιγά) από εκείνα που είχα τα περισσευούμενα την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής (μόνο 20+20 χλμ.) μια χαρά μην πω ότι ####κωσε και ελαφρώς ο ήχος. (τώρα θα με βρίσει κανείς για το πόσο προσέχω τη μηχανή;...) ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ PLACEBO. Θερμοκρασίες οι ίδιες, φτάνω στα 20χλμ. με το ρυθμό που πάω (που δεν είναι χαλαρός) 2 μπάρες πριν το όριο. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΡΙΝ (ήταν μια μπάρα πιο κάτω πιστεύω). Άρα μάλλον ειδικά εγώ ΠΡΕΠΕΙ να ψαχτώ λίγο στο θέμα τι λάδι θα βάλω. Τείνω πράγματι να το γυρίσω σε ημισυνθετικά (όπως τα 5100 και όπως και το συμπλήρωμα που έριξα μέσα) γιατί πράγματι ο 1200 είναι λίγο πιο "εκλεπτυσμένος" και "απαιτητικός" από τους παλιότερους boxer και νομίζω πια έστρωσε αρκετά. |
|
|||
|
|||
Θα κάνω σίγουρα 2.500-3.000km μέχρι τέλος του μήνα...
|
|
|||
|
|||
Ωραία ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ εμπεριστατωμένη άποψη!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εξωπραγματική κατανάλωση μου φάνηκε και μένα (είπαμε... μέχρι που έβαλα στο μυαλό μου ότι έπαθα ζημιά σε τσιμουχάκια βαλβίδων, ή κόλλησε κάποιο από τα ελατήρια πιστονιού) Βέβαια από την άλλη, σκέφτηκα πως θα ήταν τρελή σύμπτωση να συνέβη τέτοια ζημιά ταυτόχρονα με την αλλαγή λαδιών, κι έτσι δεν έκανα τίποτα. Απλά περίμενα να περάσουν τα 5000χιλ και να ξανακάνω αλλαγή με άλλο λάδι για να δω. Και τελικά είχα δίκιο. Μόλις αλλάχτηκαν τα λάδια με Torco, η κατανάλωση επέστρεψε στα κανονικά επίπεδα που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. (Δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα. Δεν είμαι ούτε μέτοχος σε λαδοεταιρία για να κατηγορώ κάποια άλλη, ούτε μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν στέκουν. Αυτό διαπίστωσα με το Castrol, αυτό λέω. Και δεν είμαι ο μόνος.... μου το έχουν πει αυτό κι άλλοι με 1150!) Επίσης, έχω πάψει να εμπιστεύομαι αυτά που λέει η BMW αναλόγως των συμφωνιών που κάνει (σε πολλά θέματα) Εμένα πχ το μάνουαλ λέει aral. Αν τώρα η BMW έκανε συμφωνία με την agip, την motul ή την castrol, ή την δεν ξέρω 'γω ποια, κι αν τώρα προτείνει ημί-συνθετικά, δεν θα κάνω αυτό που λέει, γιατί μικρή σχέση θα έχει με την πραγματική απόδοση του λαδιού που προτείνει σε σχέση με ένα άλλο που έχω δει με τα μάτια μου πόσο καλό ή πόσο κακό είναι. Δεν μπορεί δηλαδή πριν ένα χρόνο να δίνει οδηγίες στα συνεργεία της να βάζουν απλό ορυκτέλαιο και τώρα να δίνει οδηγίες να βάζουν ημίσυνθετικό! (αυτοί άλλαξαν την συμφωνία τους με την λαδοεταιρία... εγώ έχω ακόμα το ίδιο μοτέρ που είχα όμως! ) |
|
|||
|
|||
Πιστεύω να σου γράψω και εγώ για τα Torco T4R 20W50 μέχρι τέλος του Αυγούστου. Μέχρι τώρα έχω 1000 χιλ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Last edited by vpentza; 01-08-2011 at 15:24. |
|
|||
|
|||