|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.
Γι αυτο σας λεω "Africa και παλι Africa". Λατρευω και ζαχαρωνω την gs συγκεκριμενα, αγαπω την Honda σχεδον γενικως, σεβομαι παρα πολλα μοντελα απο ολες τις αλλες εταιριες, αλλα οταν ακουω τετοια προβληματα για τα gs (καλα για τα παλια, αλλα και τα καινουρια 1200 που σε αφηνουν εξω απ την αντιπροσωπεια;...) και τις τιμες ανταλλακτικων των varadero, τοτε μ ενα κρυφο χαμογελο, νοιωθω πολυ τυχερος με το Africa. Στο φιναλε (περα απ το prestige) δεν εχω να ζηλεψω κατι. Πηγα Τουρκια σταθερα με 140-150. εκαψα 30 λιτρα παραπανω πηγαινε-ελα απ τις αλλες μοτο. Και; Παω (το μηχανακι, οχι εγω) χωμα σαν δευτερο σπιτι μου. Σριβει "τρενο", φορτωνεται σαν γαιδουρι, το ταξιδι του αρχοντικο, (οκ, οχι οτι το συγκρινω με gs η varadero, αλλα δεν εχω προβλημα) εχει "χαρακτηρα" κι ολα αυτα μ ενα μηχανακι με αρχαια τεχνολογια, λιγοτερα τελη κυκλοφοριας και το συντηρεις μονος σου. Αν εχεις κατω απ τη σελα εναν ανωρθοτη (εγω δεν εχω αλλαξει ακομα) μπορεις να πας στην ακρη του κοσμου, και το μονο που σε φοβιζει ειναι μη σε πιασει λαστιχο (καταραμενη σαμπρελα) η μην μεινεις απο βενζινη... Και ξαναλεω, λατρευω τα gs και αγαπω την Honda, και θα ηθελα παρα πολυ να ειχα ενα 1200 (μια απλωστρα οπως λενε οι varaderιστες) η μια varkadero οπως τα λετε εσεις, ομως την αξιοπιστια της Africa νομιζω οτι δεν θα την νοιωσω σε κανενα!!! Παντα φιλικα και χωρις διαχωρισμους καβαλαρηδων, με ορθια (και καμποσο πλαγιαστα...) χιλιομετρα!!!
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.
Απόσπασμα:
ο πονος να με θρεψει να δοκιμαζω τσι καημους στο κοσμο πριν τσι πεψει'' Κοινως κρατα το στομα σου κλειστό μεχρι νεωτέρας!!!!!! ε, μααααα!!!!! θα σε χειροτονήσω!!!!! |
|
|||
|
|||
Φίλε Κώστα ο δείκτης βενζίνης είναι ηλεκτρονικός και μεταβάλει τις ενδείξεις αναλόγως της κατανάλωσης( ουσιαστικά του ρυθμού οδηγήσεως) π.χ. πας τάπα εθνική και πριν την έξοδο για επαρχιακό δίκτυο βλέπεις 5 παύλες, μετά λίγα χιλ χαλαρά βλέπεις …7-8 παύλες! Φυσικά και δεν γεννήθηκε καύσιμο!
Ο σκοπός του δείκτη είναι ο οδηγός να έχει μια πληροφορία για το υπολειπόμενο καύσιμο και όχι η ακριβής καταγραφή του (γι΄αυτό και κανείς δείκτης οχήματος δεν αναγράφει λίτρα αλλά γραφήματα του τύπου 1,3/4,1/2,1/4 , η΄ απλά κουκίδες στα αντίστοιχα σημεία).Εδώ θέλω να αναφέρω μια παρατήρηση που έγινε όταν μπήκε λάθος καύσιμο(diesel) σε R1200GS,ο δείκτης γέμισε με λεπτές παύλες ανάμεσα στις κανονικές. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα εάν αυτό συνέβη γιατί αναγνώρισε λάθος καύσιμο ο εγκέφαλο της μότο αλλά ας το έχουμε υπ΄οψην .Εάν κάποιος γνωρίζει ας γράψει σχετικά… Φίλε loulou1100gs το ύφος μου δεν έχει κάτι προσβλητικό εναντίον σου, αντιθέτως βλέποντας ότι έχεις ψάξει το θέμα R1100GS σε βάθος κάνω ερωτήσεις μήπως εγώ δεν γνωρίζω κάτι, όπως αυτό το όριο των 70-80.000 χιλ για το οποίο σε παρακαλώ να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Μότο με μότο δεν έχουν ακριβώς ίδια κατανάλωση ούτε ίδια ισχύ ούτε ίδια …,οι αποκλείσεις όμως είναι μικρές (συνήθως και ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές του κάθε οχήματος 3-5%). Στην κατανάλωση βέβαια παίζει καθοριστικό ρόλο και ο παράγων οδηγός! Όπως και να το δεις όμως ,εμπειρικά - τυποποιημένες μετρήσεις κατασκευαστή - γενική εικόνα από μετρήσεις σε περιοδικά του ειδικού τύπου (παρουσιάσεις, τεστ, συγκριτικά), δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν ότι ο 1100 είναι βενζινοβορος .Διαφορές κάτω του μισού λίτρου ανά 100χλμ δεν δικαιολογούν τέτοιο χαρακτηρισμό . Το ζήτημα της πατέντας δημιούργησε ο άστοχος ορισμός που έθεσες .Και οι ¨μαμάδες¨ κατοχυρώνουν δεκάδες πατέντες για κάθε όχημα που κατασκευάζουν . Για το πρόβλημα του sansiro έχω τοποθετηθεί αλλά όπως γράφει και ο kostas οι υποθέσεις μπορεί να είναι …100+, από αισθητήρες – εγκέφαλο, λάθος αβανς κ.α. ως …νοθευμένο καύσιμο. Καλά βρε πατριώτη στο πρώτο μου ποστ δεν σε ρώτησα εάν έχεις κάνει σωστή μέτρηση: <<(Φουλάρεις, κάνεις 170 - 200 χλμ και ξαναφουλαρεις με πάνω από 20 λίτρα ; (10+λιτρα ανά 100 χλμ)>> και μου απάντησες θετικά; |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πατριωτη καλησπερα , ναι απαντησα θετικα στο ερωτημα σου , αλλα η μετρηση εγινε μια φορα , και ντρεπομαι που το λεω... τρεφω ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ελπιδες μηπως εκανα λαθος και θελω να ξαναμετρησω. θα ξανακανω τις μετρησεις , αλλα φοβαμαι οτι ειμαι μεσα σε οτι εχω πει. Για πολυ κλαμα μιλαμε... |
|
|||
|
|||
Καλά Ο.Κ. μην κανείς έτσι ,θα πάθει βραχυκύκλωμα και το pc!
|
|
|||
|
|||
Ναι ηδη εχει βαραει BSOD απο τα δακρυα!!
|
|
|||
|
|||
Αυριο Ραντεβου με τον Γιατρο.
Παιδια αυριο πρωινες ωρες θα ειμαι στον "Π" , και θα δουμε τι θα δουμε!
Αυριο απογευμα -- βραδακι θα σας εχω ενημερωση. |
|
|||
|
|||
Ψάχνω στο αρχείο μου για να "ανεβάσω" ό,τι έχει σχέση με το R1100GS, δώστε μου χρόνο γιατί έχω "πήξει" τώρα τελευταία στη δουλειά.Θα προσπαθήσω-χωρίς να το υπόσχομαι-να μιλήσω και με Γερμανία μεριά και να μου στείλουν πληροφόρηση σχετική με το θέμα.Πλακα-πλάκα,μα το Θεό, σκέφτομαι να αγοράσω ένα διαγνωστικό να ησυχάσω (πάμφθηνα στο εξωτερικό)
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αγάπη μου, Μωρό μου.....ήσουν υπέροχη χτες βράδυ | zastava | Χιούμορ | 12 | 19-10-2009 19:28 |
Ποια ειναι η ακριβης ηλικια της μηχανης μου?? | sansiro.sugata | Γενικά - Αναβάτης | 12 | 13-10-2009 12:05 |
Οχι δε μας αντιγραφουν,ιδεα μας ειναι... | georgekostas | Διάφορα | 4 | 08-10-2009 19:47 |
Χαμηλη αποδοση -- Μηπως ειναι η ιδεα μου? | sansiro.sugata | Τεχνικά θέματα διάφορα | 21 | 14-09-2009 17:19 |
Ενας μοτοσυκλετιστης που σεβεται τον εαυτο του,πως πρεπει να ειναι?, !!!!! | riko46 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 7 | 06-04-2009 23:20 |