|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: "Προσκύνησαν" Τούρκοι και Γερμανοί: Παράδειγμα η Π.Α. γ
Απόσπασμα:
ασφαλως........απλα μου αρεσει η λεξη
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
εγω με εναν φιλο πιλοτο που μιλουσα καποτε...........καταλαβα οτι δεν το βλεπουν σαν επαγγελμα σιγουρα ειναι και επαγγελματιες, αλλα η πορωση υπερτερει.......νομιζω |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
στην θαλασσα ειμαι ψαρι......
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
για ιστορικους λογους ας μας εξηγησει ενας αεροπορος εαν το F4 μπορει να παιξει κλειστη αερομαχια με F16...
το F4 ξεκινησε σαν βομβαρδιστικο/μαχητικο και 20 χρόνια μετά το F16 σαν ελαφρυ μαχητικο ειδικό σε κλειστες αερομαχίες. Ακόμα και στην εκδοση F4 2020 terminator η κυρια βελτιωση ηταν η δυνατοτητα κρουσης αερος-εδαφους αρα δεν μπορει να παιξει με τον "αντιπαλο" F16 Block 52+ . Απο αυτην την οπτικη γωνία υποθετω δεν ειναι ορθοδοξη η αντιπαράθεση ενος ελληνικου F16 και ενός τουρκικού F4. Στις διασυμμαχικες ομως δραστηριοτητες ακομα και η παράθεση γεύματος εξελίσσεται σε "μαχη" εντυπωσεων. Αρα η καλη παρουσία των Ελλήνων Αεροπόρων "πείραξε" τα στομάχια κάποιων. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Με τον όρο <<επαγγελματίες>> εννοώ άριστα καταρτισμένοι και πειθαρχημένοι πιλότοι και όχι βέβαια άνθρωποι που απλά <<ασκούν ένα επάγγελμα>> ή που βλέπουν την εργασία τους σαν <<ένα επάγγελμα>> . Όλοι έχουν αγάπη και πώρωση γι αυτό που κάνουν αφού ουσιαστικά αφιερώνουν την ζωή τους. Η πώρωση αυτή δεν σημαίνει ότι θα <<κρεμάσουν>> μια άσκηση ή χειρότερα μια πολεμική επιχείρηση επειδή δεν γουστάρουν πιλότους ή στρατεύματα που θα κληθούν να υποστηρίξουν. Εάν η άσκηση έχει σενάριο να βομβαρδίσουν για να απεγκλωβιστεί ένα Τουρκικό τάγμα … θα το κάνουν, εάν συνοδεύουν ένα σμήνος βομβαρδιστικών … θα τα προστατέψουν από εχθρικά μαχητικά. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθω ότι υπάρχει εν ενέργεια πιλότος που θα ενεργούσε <<αυτόνομα>> και <<πωρωτικά>> σε ΝΑΤΟικη άσκηση ή πολεμική επιχείρηση. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Φιλέ η διάφορα μεταξύ F4 και F16 είναι σαν του Varadero με το CBR600RR!!! Το F4 δεν σχεδιάστηκε για κλειστές αερομαχίες και έχανε σε αυτές από όλα τα μικρά κι ευέλικτα αεροπλάνα της γενιάς του(2ης) όπως F5,MIG21,MirageF1 … Πόσο λοιπόν από το F16 είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Μόνο το γεγονός ότι εισήγαγε την αεροδυναμική αστάθεια ως πλεονέκτημα υπερευελιξίας φτάνει να καταδείξει την τεράστια διάφορα τους. Αυτό είναι κάτι που ακλούθησαν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές μαχητικών. Οι πιλότοι μας όμως δεν περιμένουν ένα σχολειό ή μια άσκηση του ΝΑΤΟ για να βρεθούν αντιμέτωποι με Τούρκους πιλότους για να αποδείξουν τις ικανότητες τους, ούτε η συγκεκριμένη διάκριση ήρθε αντιμετωπίζοντας τα F 4. Από τον πίνακα βλέπουμε μάλιστα ότι συμμετείχαν και ως <<Participant>> και ως << Red Air>> προσομοιώνοντας απειλές … Report TLP 2011-3 - McDonnell Douglas F-4 Phantom II - Wikipedia, the free encyclopedia General Dynamics F-16 Fighting Falcon - Wikipedia, the free encyclopedia Και το Δελταπτέρυγο Μ2000 είναι αεροδυναμικά ασταθή. Λίγη προσοχή στο τι σημαίνει η έκδοση <<Ν>> με την οποία συμμετείχαν οι Γάλλοι ! Dassault Mirage 2000 - Wikipedia, the free encyclopedia Dassault Mirage 2000N/2000D - Wikipedia, the free encyclopedia και λίγα θεωρητικά ! factors affecting aircraft stability aerodynamics |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Γιάννη ευχαριστώ!!! Ήμουν ναυτικός, μεταξύ άλλων, από το 1978 έως το 2008... έκτοτε είμαι τυπικά στο γραφείο, αλλά τρώω πιο συχνά στα αεροπλάνα, απ' ότι σπίτι μου!!! Την ίδια κουβέντα μου έλεγαν συνάδελφοι παλιότερα (δεν την κάνω με τίποτα αυτή τη δουλειά)... εφέτος μου έλεγαν "καμμιά δουλειά ρε φιλαράκι;;;"... καταλαβαίνεις λοιπόν, πως "άμα δεν βρέξεις κώλo, δεν τρως ψάρι"!!!! Εμένα ο κώλoς μου μπορεί να μούλιασε, αλλά το ψάρι από το σπίτι δεν έλειψε... Πάντως, η αλήθεια είναι πως η δουλειά που κάνω μου αρέσει, έχει ενδιαφέρον και "σχετικά" καλή αμοιβή... αυτό σημαίνει πως έχει και "άλλες" δυσκολίες!!! |
|
|||
|
|||
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Περι.. "εφεδρειών", απολυσεων κλπ (Η σκοτεινη πλευρα..) | black_hawk | Ελλάδα | 5 | 22-09-2011 02:54 |
Με ευθύνη της κυβέρνησης, το σκάνδαλο της Siemens "σβήνει" | gsmaniac | Επικαιρότητα | 13 | 23-07-2011 16:06 |
"Μεγάλοι" που δεν σκέφτηκαν πριν μιλήσουν | babis66 | Διάφορα | 9 | 08-03-2011 22:38 |
"Η Τελευταία Ομιλία (Ράντυ Πάους)", κι άλλη τροφή για σκέψη... | gemara | Διάφορα | 8 | 06-11-2010 14:07 |
Θανάσης Βέγγος: Δύσκολες ώρες για τον "καλό μας άνθρωπο" | riga | Πολιτισμός | 13 | 23-10-2010 12:52 |