|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;
Αν μου επιτρέπετε, θα γράψω κι εγώ μια π@π@ρι@!!
Όταν πρωτοβρέθηκα σε κάποιο ορεινό χωριό του Λασιθίου, νομίζω το 1981, μου έκανε εντύπωση, που μερικοί γέροντες μίλαγαν για ανεξάρτητο Κρητικό κράτος!!! Βέβαια σύντομα, γυρνώντας την Κρήτη, έβγαλα το συμπέρασμα πως αυτά τα λόγια ήταν όπως όλες οι κλασικές Ελληνικές π@π@ριές, του στυλ "κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα", "με την χούντα ήταν καλύτερα", "οι Εβραίοι κυνηγάν τον Καζαντζίδη" κλπ, κλπ... Δεν έχω υπ' όψιν μου κάποια οικονομοτεχνική μελέτη, σαν απλός πολίτης όμως αναρωτιέμαι... Αν δεν ήταν η σύνδεση (για να μην μιλήσουμε για Μινωϊκές και πώληση τους στους ξένους) με τον Πειραιά, που θα πήγαιναν τα ζαρζαβάτια, στην Αίγυπτο?!?! Ή μήπως δεν θα ήταν φτηνότερα στην Αθήνα, τα εισαγόμενα από το Βέλγιο, που έχει γίνει η λαχαναγορά της Ευρώπης?!!? Βέβαια και η Μάλτα και η Κύπρος, είναι (?) ανεξάρτητα κράτη και αν οι φίλτατοι κατά τα άλλα Κρητικοί, επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητοι, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει... Μάλλον όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και απλώς κάποιος, που δεν πιστεύω ότι είναι πράκτορας (σιγά μην άφηνε ο Μητσοτάκης... ανταγωνιστή), προσπαθεί να "κομίσει γλαύκα εις την Αθήνα", στην ευγενή κατά τα άλλα προσπάθεια της άγρας πελατών. Νομίζω όμως πως ο χώρος δεν είναι ο πιο πρόσφορος, για τέτοιου είδους επιδιώξεις. Ο Gustave Le Bon, στην "ψυχολογία των όχλων", δίνει πιστεύω αρτιότερες εξηγήσεις επ' αυτού, για να μην μακρηγορώ κι εγώ!!! Ευχαριστώ για την κατανόηση. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει ... μπορεί να δοθούν λύσεις να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο. Θα συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή, άμεσα διότι απλούστατα θα οδηγηθεί σε καμιά επανάσταση και τότε θα χαθούμε όλοι! Πάμε όμως και στο δια ταύτα! Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσω. Ομοίως και η Ήπειρος. Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Άγιο Βασίλη (για όσους γνωρίζουν) της Κρήτης. Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει. Τι κάνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή. Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια. Αυτό είναι το σχέδιο φίλοι μου και όχι οι προδοτικές αυτομολήσεις που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι και μεθοδευμένα στηλιτεύουν κάποιοι εδώ μέσα. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Τωρα αν η εφημεριδα απευθυνετε σε Κριτες,τι ποσταρες το θεμα εδω? Φιλε,θα σταματησω εδω την ανταλλαγη αποψεων για το θεμα μαζι σου,για ενα και μονο λογο. Θα πω πραγματα που ουτε στο ειδος του φορουμ αυτου αρμοζουν,αλλα θα παρει η μπαλλα και συντοπιτες σου που δεν φταινε σε τιποτα. Φιλικα,Μανος. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
μας πρήξατε και νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός, να βαρεθούμε με τις μπουρδολογίες και μελλόντικές ομοσπονδίες και να πούμε αει σιχτίρ. Last edited by aeriko; 21-06-2010 at 15:26. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Η Μακεδονία τελεί υπό αίρεση μιας που το νεοελληνικό μας κράτος δεν έχει φροντίσει εδώ και τόσα χρόνια να μετατρέψει τα Σκόπια και Σκόρπια. Δεν έχει φροντίσει να επιμορφώσει την διεθνή κοινότητα και αφήνει το Camp Bondsteel από το Κόσοβο να λύνει και να δένει. Η ναρκο-συμμορία του Γκρουέφσκι με τα λεφτά του Σόρος και άλλων πολλών ετοιμάζουν δεινά στα Βόρεια Συνορά μας κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.. Η Θράκη τελεί υπό άτυπη Τουρκική κατοχή. Να σας θυμίσω την περίπτωση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που εξεδιώχθη από την Θράκη γιατί μάθενε στα Πομακόπουλα πως είναι Έλληνες; Την δράση του Τουρκικού Προξενείου εκεί την γνωρίζει κανείς; Την οργάνωση BATI TRAKYΑ; Η δυτικη Ελλάδα δέχεται καθημερινώς θέματα για τους ανύπαρκτους Τσάμηδες, κι εκεί αντί το κράτος μας να τους στείλει στον αγύριστο, κάθεται και τους ακούει... Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, οπλοστάσια του UCC (Απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς) έχουν βρεθεί στην Θεσπρωτία. Η κατάσταση είναι στα χέρια κάποιων, λίγων δυστυχώς, αξιωματικών που παλεύουν με γραφειοκρατικά τέρατα να βγάλουν άκρη, εθνική "κόκκινη" γραμμή ΟΥΤΕ εκεί υπάρχει. Να μιλήσω για Δωδεκάνησα; Κέρκυρα (κι εκεί βρέθηκε τοπικός καναλάρχης που άρχισε να μιλάει για αυτονομία και μάζεψε τόσες οκάδες ξύλο από τιυς Κερκυραίους που έβαλε και στην τσέπη του. Μέχρι που την την έπεσε η Εφορία και βγήκαν κάτι μυστήρια ποσά απροσδιορίστου πηγής στους λογαριασμούς του... παράξενο ε;...) Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΥΡΥ ΛΑΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ / ΑΠΟΨΗ. Να διαβάσουμε, να συμμετέχουμε, να μάθουμε και να γίνουμε από ΜΑΝΤΡΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΧΩΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. |
|
|||
|
|||
Διαβάζω εδώ και αρκετά ποσταρισματα αγαπητέ Βασίλη για πλουτοπαραγωγική περιφέρεια για ανταποδοτικά τέλη για δημοσκοπήσεις που μάλλον ηθελημένα δεν μας ανεβάζεις να διαβάσουμε και να σχολιάσουμε και πολλά άλλα, μήπως μπορείς να μου πεις με βάση το τεράστιο δημοσιογραφικό σου έργο όλα αυτά τα τουριστικά καταλύματα που υπάρχουν σε όλα τα παραθαλάσσια χωριουδάκια του νησιού και δεν είναι δηλωμένα και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους δεν φορολογούνται για τα έσοδα τους ποιος ζημιώνεται ; Μήπως μπορείς να μου πεις πόσοι μα πόσοι κρητικοί έχουν μόνο 10 ρίζες ελιές και δήλωναν στερέματα ολόκληρα και στερούσαν χρήματα από αναπτυξιακά έργα στο νησί ; Μήπως πρέπει να βάλεις μια άνω τελεία και να ενδιαφερθείς και να ενημερώσεις και τους συμφορουμίτες σου γιατί φέτος στο λιμάνι του Ρεθύμνου δεν θα πιάσει καράβι από τον Πειραιά ; Ποιος “άρχοντας¨ επιτρέπει ακόμα και σήμερα στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου η Ελληνική αστυνομία να μην μπορεί να παράγει έργο
Αυτά και πολλά άλλα είναι που καίνε τον Κριτικό Βασίλη και όχι η Ομοσπονδιακή λειτουργία του Ελληνικού κράτους ................ |
|
|||
|
|||
Από το να ρίχνετε βέλη, θα σας ζητήσω να είστε εγκρατείς, να έχετε υπομονή για να διαβάσετε το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ (που ίσως δημοσιευτεί σήμερα) και τέλος να καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις για γόνιμο διάλογο σχετικά με το τρόπο που νομίζεται ότι θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της κατάθεσης του thread και βέβαια όχι το να βάλουμε τη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ στο τοίχο και να πετάμε βελάκια για να σπάσουμε πλάκα. Δεν είναι για γέλια το θέμα και χρήζει λίαν σοβαρής αντιμετώπισης. Υπομονή λοιπόιν φίλοι μου και σας θυμίζω ότι το έργο της εφημερίδας και των λοιπών μέσων είναι η καθημερινή ενημέρωση του πολίτη μέσω των χιλιάδων δημοσιευμάτων και ζωντανών εκπομπών μας. Το ότι κάποιοι δεν συμφωνούν με ένα συγκεκριμένο άρθρο δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση το σημαντικό έργο της δημοσιογραφίας, που ουδέποτε απολάμβανε την καθολική αποδοχή του κοινού. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Είναι όλα τα στοιχεία που με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγές και πρέπει να οδηγηθούμε σε ομόσπονδο κράτος. Αν δεν αλλάξει η κεφαλή, θα πέσει να σε πλακώσει λέει σε μια μαντινάδα ο Κρητικός. |
|
|||
|
|||
Υποθέτουμε λοιπόν οτι αύριο έχουμε 7 οικονομικά ανεξάρτητα κρατίδια η οπως αλλιώς θέλετε να τα λέμε και ορίζουν μόνα τους την τυχη τους οικονομικά, δηλαδη πληρώνουν με τα χρήματά τους οποιες αναγκες εχουν.Αν πάλι υποθέσουμε οτι οι Τουρκοι γουστάρουν να θυμηθουν τα παλια και θελησουν το νησί τότε τι θα κάνουν οι κρητικοι.Θα αγοράσουν οπλα με δικά τους χρήματα? Θα αγοράσουν αεροπλάνα η καράβια με τις οικονομίες τους?
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Ελληνική οικογένεια..... | MARK | Ελλάδα | 1 | 08-05-2010 13:54 |
Ελληνική Οικονομία ...... | frits | Χιούμορ | 6 | 19-01-2010 18:02 |
Eίναι η Μακεδονία Ελληνική ή όχι ???? | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Ελλάδα | 17 | 16-11-2009 14:54 |
Η Μακεδονία Είναι Ελληνική | Gazi | Ελλάδα | 9 | 10-04-2009 00:27 |
Ελληνική Συμμετοχή στο «Ράλλυ Dakar» | KostasGS | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 5 | 30-12-2008 11:25 |