|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Άγιο Όρος - επίσκεψη του GSforum την άνοιξη!
Απόσπασμα:
Πάμε δυνατά.... Πάμε Αγιο Ορος!!!!
|
|
|||
|
|||
Εμένα δεν έχωσες στο μαγειρείο, Θα σου κάνω ένα κορμί... φέτες!!!
|
|
|||
|
|||
Βασιλης-Θανος-Κωστας-φιλος Κωστα-εγω και το αδερφι επιβεβαιωσα μολις με την κυρια Εφη 2 τρικλινα στην Ουρανουπολη.
Περιμενω να σας δω 17 βραδυ εκει και να τα πουμε απο κοντα. Επισης επικοινωνησα και με την Θεσσαλονικη να εχουν το διαμονητηριο μου στο καραβακι των 06.30 (Αγια Αννα μου ειπαν) Τα εκανα σημερα μιας και την αλλη βδομαδα ξεκιναω αδεια και θα περιφερομαι. |
|
|||
|
|||
ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΑΖΙ..
|
|
|||
|
|||
Αν τυχόν βρεθούμε όλοι μαζί, τότε θα βγάλουν "οδηγία" για το Forum μας!!! "ΝΟ ENTRY AGAIN, GS-FORUM" |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Φίλοι μου καλό ταξίδι και βοήθεια σας για προσεχές προσκήνημά σας στο περβόλι της Παναγιάς.
Πραγματικά ζηλεύω την απόφασή σας αν και θα είμαι εκεί τον Μάιο. Οι φίλοι που θα βρεθούν στην Σιμονόπετρα θα απολαύσουν την εξαιρετική λειτουργία που είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ στις Ι. Μονές του Όρους αλλά και όλοι οι άλλοι θα μαγευτούν από τα μοναδικά οικοδομήματα, την φύση αλλά και την ηρεμία και Αγιότητα του τοπίου. Μερικά tips για το ταξίδι: 1. Τα €25 του διαμονητήριου (διαβατηρίου) πάνε στην Ιερά Επιστασία (η τοπική «Βουλή») και αποτελούν τα κύρια έσοδα της Αθωνιάδας σχολής (εσώκλειστο εκκλησιαστικό λύκειο αρρένων). Ζητήστε και επιβεβαιώστε την προηγούμενη της εισόδους σας να το έχουν στο πρωινό ferry των 06:30 γιατί το γραφείο προσκυνητών στην Ουρανούπολη ανοίγει στις 08:00 και θα μείνετε έξω. 2. Η καλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε για την διαδρομή είναι μικρής διάρκειας και λίγες στάσεις ώστε να κάνετε τα 680 χλμ όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα γίνεται γιατί τα τελευταία 60 είναι τα καλύτερα τα ομορφότερα και τα δυσκολότερα. Μετά την έξοδο από την Εγνατία (προς Σταυρό) ακολουθούμε τον επαρχιακό δρόμο μέχρι Ουρανούπολη που είναι μικρού πλάτους γεμάτος στροφές και εξόδους – εισόδους με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά παράλληλα με πολύ ωραία τοπία. Οπότε αυτό το κομμάτι πρέπει να κάνετε ημέρα για να το δείτε αλλά και να σας βλέπουν όσοι ακόμα μπορούν…….. Η διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη έχει τα πάντα και μπορείτε να κανονίσετε και το φαγητό σας εκεί. 3. Το πρωινό ferry των 06:30 είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μπαίνεις νωρίς και έχεις περισσότερο χρόνο στην Μονή και για πρωινές βόλτες που είναι όλα τα λεφτά στο Όρος. 4. Μεταξύ των Ι. Μονών βρείτε χρόνο να επισκεφτείτε τις Καρυές (Χωριό – Πρωτεύουσα του Όρους) όπου βρίσκεται και η θαυματουργή Εικόνα του Άξιον Εστί και το Πρωτάτο (Διοίκηση), μπακάλικα και ταβερνείο για ενισχυτική δίαιτα. 5. Οι Χριστιανοί Έλληνες προσκυνητές είθισται να φέρουν κάποια δώρα στις Ι. Μονές μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ καφέ και λουκουμιών που καταναλώνονται κατά κόρον στο Όρος. 6. Οι θεριακλήδες δεν θα βρουν εύκολα καφέ (και τσιγάρα) τις παράξενες ώρες που τον ζητάμε συνήθως οπότε φροντίστε για τα δέοντα. 7. Για το βράδυ προτιμήσετε μακριές πιτζάμες και αποφύγετε τα κοντοβράκια κλπ sexy ενδύματα δεν ενδείκνυνται. Οι Ι. Μονές έχουν ρεύμα δικό τους όλη την ημέρα κάποιες για οικονομία το κλείνουν το βράδυ οπότε και ένα φακός θα βοηθήσει σε πολλά πράγματα. 8. Η άνοιξη είναι καταπληκτική στο όρος οπότε και τα παπούτσια σας πρέπει να είναι trecking για να την ευχαριστηθείτε και τα ρούχα άνετα. 9.Ακολουθήστε το πρόγραμμα των Ι. Μονών για να καταλάβεται τι σημαίνει μοναχισμός αλλά και για μπορείτε να ξυπνάτε το πρωί για τον όρθρο και την λειτουργία (1.30 – 4.00) και το μεσημεριανό στις 0800 ανάλογα με το Μοναστήρι. Αυτά μου έρχονται προς το παρόν Καλά να περάσετε και είμαι στην διάθεσή σας για κάθε απορία και από εδώ και στο τηλέφωνο. |
|
|||
|
|||
Ευχαριστούμε Πέτρο για τις συμβουλές!12 μερούλες μείνανε!!!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
11 και σημερα..................!!!
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
67 FIM Rally 2012 Bydgoszcz Poland 19 - 21 July 2012 | nordkapp | Info ταξιδιών εξωτερικού | 0 | 14-12-2011 18:16 |
Hμερολογιο Pirelli, 2012! | black_hawk | Αυτοκίνητο | 6 | 08-12-2011 09:47 |
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 | moxor | Χρήσιμα | 11 | 31-10-2011 18:48 |
Νέο Μισθολόγιο ΔΥ για το έτος 2012 | vpentza | Ελλάδα | 5 | 22-10-2011 11:36 |
ΔΕΗ: Ζητά αυξήσεις 30% για το 2012 | MARK | Επικαιρότητα | 11 | 06-10-2011 23:32 |