|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ταχατις ''παραδοσιακα κ αγνα''
Απόσπασμα:
αυτοι υπηρχαν και επι κατοτατου μισθου των 700ε.........σε επαιρναν για 4 ωρες σου εδιναν οσο ηθελαν (χωρις ασφαλιση) και ολα καλα. ¨Η μηππως θελεις να μου πεις οτι τα delivery το 2008-2009 επαιρναν 700ε μικτα? Αλλα φυσικα και δεν μιλουσε ουδεις....τι μας ενοιαζε αλλωστε? εμεις αμοιβομασταν με 200ε? οχι!! ο αλλος ηταν.......οποταν ας προσεχε ο αλλος...... |
|
|||
|
|||
Το οτι εμεις ακριβαινουμε τα πραγματα ειναι η μεγαλη αληθεια...
Ετσι εγινε με τον καφε... Ετσι εγινε με τα δωματια... Ετσι εγινε με τα σπιτια και τα ευκολα δανεια...κτλ κτλ Επιτελους ο Ελληνας πρεπει να αποκτησει καταναλωτικη συνηδηση... Δεν μπορει ο αλλος να σε χρεωνει οσο θελει...και εσυ απλα να μπαινεις σε ουρα για να το καταναλωσεις...αν δεν καταναλωσει κανεις τοτε οι τιμες θα πεσουν... Πχ Γρηγορης κτλ κτλ ο καφες στο χερι καποτε εκανε σχεδον 3ευρω αν οχι και λιγο παραπανω... πλεον ειναι στην μιση τιμη... 3ευρω για να παρεις καφε στο πλαστικο δεν ειναι λογικο... Σε πολεις οπως η Ρωμη που δεν ειναι καθολου φθηνες κατα τα αλλα, ο εσπρεσσο εχει 50λεπτα βεβαα εκει εσπρεσσο σημαινει ρουφιξια και φευγα αλλα τελος παντων... οταν πηρε αυξηση 10λεπτα αν θυμαμαι καλα...οι ιδιοι οι Ιταλοι κανανε μποικοταζ για μια εβδομαδα και ο καφες ξαναφθηνηνε...ειχε γινει προτοσελιδο στην Ιταλια...Ετσι μενουν οι τιμες σε λογικα επιπεδα... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Γι' αυτό, τέτοιοι που είμαστε, δεν πάω πουθενά, δεν κάνω τίποτα, έχω κόψει καφέδες και όλα. Δεν αξίζουν ούτε μισό από τα (λιγοστά) ευρώ μου. Γιατί, αν πάω, αναγκαστικά θα κάτσω και για καφέ και για μπύρα. Με αφήνει αδιάφορο η Ελλάδα και οι ομορφιές της. Δεν μού φτάνουν μόνο οι ομορφιές -τέτοιες, πίστεψέ με, έχει και αλλού- θέλω και σεβασμό σε 'μένα και στα λεφτά μου. Πάω μόνο εξωτερικό που μού κατεβαίνει πιο φτηνά από την Ελλάδα. Εάν μπορώ καλώς, εάν δεν μπορώ δεν πάω. Τού χρόνου! Η Ελλάδα για 'μένα ως προορισμός έχει πεθάνει! Σλοβακία 2009: ένα δωμάτιο και μία μεγάλη μπύρα 13 ευρώ! Τής άφησα 15 ευρώ και με κοίταζε με ύφος "αυτός πρέπει να είναι πολύ πλούσιος". Και ευγένεια, και δίμετρες Σλοβάκες και πράσινα δάση και καλοί δρόμοι και όμορφη επαρχία με λιβάδια και σπίτια με κεραμίδια και όχι τσιμέντα και αλουμίνια. Ψώνια από το σούπερ μάρκετ με μερικά ευρώ. Πολωνία στο ίδιο ταξίδι: δωμάτιο σε σοφίτα 20 ευρώ. Φαΐ με κύριο πιάτο, σαλάτα και μεγάλη μπυράκλα 7 ευρώ! Ρουμανία? Χα! Εδώ κι αν είναι. Πρωινό ή/και μεσημεριανό με 2,60 ευρώ. Πράγα. Δωμάτιο (σε ξενώνα βέβαια) με 10 ευρώ. Λοιπόν, για να μην πολυλογούμε, ας βάλουμε νερό στο κρασί μας ΟΛΟΙ για να μην πέφτουμε σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο τής οικονομίας: όσο είναι ακριβά, τόσο δεν καταναλώνουμε και όσο δεν καταναλώνουμε πάσχει η οικονομία. Και τελειώνω με λίγα λόγια για τις φωτό που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. 1. Σλοβακία: δωμάτιο με 11,62 ευρώ (350 Σλοβακικές κορώνες) σε πολύ καλό, μικρό ξενοδοχειάκι. 2. Πολωνία: δωμάτιο με 20 ευρώ στην σοφίτα αυτής τής ξενοδοχειάρας και φαγητό με 7 ευρώ. 3. Πράγα-Τσεχία: κρεββάτι σε ξενώνα με 10 ευρώ. Αν θες με ιδιωτικό μπάνιο, 14 ευρώ. Τώρα βέβαια, υπάρχει και η επιλογή τού Χίλτον αν θες. Και αφήνω τα ωραία για το τέλος. Ιδού οι περίφημες ομορφιές τής Ελλάδος! 4. Σταθμός ξεκούρασης στην Βουλγαρία. 5. Σταθμός ξεκούρασης στην Ουγγαρία. 6. Σταθμός ξεκούρασης στην Ελλάδα (Σκαραμαγκάς). Έχεις γυρίσει μόλις από Ευρώπη με τις εικόνες φρέσκες και, αν καταφέρεις να φτάσεις ζωντανός στην Αθήνα από την Πάτρα, αν λέω, βλέπεις αυτά. Τις ομορφιές τής Ελλάδος! Και σ' αυτούς τώρα τους &$*#(#@ θα αφήνω τα λεφτά μου? Last edited by Al Bandy; 27-08-2013 at 15:04. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Απορω γιατι πανε εκει μας θυσφημει αυτο το καφε εκει στον κηπο!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Η Ελλαδα δεν ανηκε ποτε εκει, ουτε πολιτικα ουτε οικονομικα! Η ελλαδα δεν ειχε ποτε μισθολογιο 130-150$ μηνιαιως ουτε συνταξεις των 50-70$ που εχουν ΣΗΜΕΡΑ αυτες οι χωρες. Εξαιρεση η Σλοβακια που ΜΕΤΑ την πτωση του τειχους του βερολινου τα εχει δωσει ΟΛΑ σε ιδιοτες και οι μισθοι δεν ξεπερνανε τα 500-600ε. Γιαυτο σου φαινονται φθηνες, διοτι οι τιμες εκει ακολουθουν τα εκει μισθολογια. Εκει δεν εχει δανεικο χρημα να ρεει αφθονο οπως υπηρχε εδω!!! Εκει δεν υπηρχε η ελευθερια της αγορας μιας BMW GS, εκει αν ειχες το χρημα που ελεγχοταν η προελευση του απο την ΚαΓκεΜπε επαιρνες Ural και πολυ θα ηταν........ Και δεν καταλαβα αγαπητε συντεκνε, μιας και ειμαι κι εγω απο κει κατω με αγροτικη περιουσια που εκμεταλευομαι και μιας και ξερω τι παιχτηκε στην Κρητη επι 30 χρονια στον οικονομικο/αγροτικο/κτηνοτροφικο τομεα, μας μιλας για τα λιγοστα σου ευρο και γιαυτο ταξιδευεις στο φθηνο εξωτερικο....μα καλα, μεχρι να φτασεις εκει και να γυρισεις απο εκει τσαμπα το κανεις?????? Σε μια μερα πας κι ερχεσαι στην Σλοβακια? Μιλας για το Πατρα-αθηνα κι εχεις δικιο αλλα, για ταξιδεψε και στην Εσθονια, στην Ουκρανια, στην Ρωσια να διαπιστωσεις ποσες πιθανοτητες εχεις να γυρισεις ζωντανος κανοντας την διαδρομη Οδησσο-Σεαβαστουπολη π.χ. Και ποσα χρονια ταξιδευεις σε αυτες τις χωρες? τωρα αρχισες ¨η απο παντα? Γιατι δεν συγκρινεις τις τιμες της Ελαλδας με τις χωρες με τις οποιες συναγωνιζεται και ανηκει πολιτικα και οικονομικα η χωρα μας? Last edited by GeorgeP; 27-08-2013 at 15:16. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ώχου μωρέ με τα πολιτικά σου! Δεν συγκρίνω τίποτα, δεν μ' ενδιαφέρει η πολιτική πλευρά τού θέματος. Το γιατί συμβαίνει αυτό ας απασχολήσει τους κοινωνιολόγους. Όταν θέλω να ταξιδέψω δεν κάθομαι να αναλύσω όλες τις γεωπολιτικές συνθήκες από το 1950 και μετά αλλά πιάνω το κομπιουτεράκι και λέω "εκεί με παίρνει να πάω, εκεί δεν με παίρνει". |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Οτι του φανεί του λολοστεφανή, το ξέρεις; Ποιός μίλησε για delivery; |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εχει τρελα ψαγμενα μαγαζακια σε πολυ καλες τιμες,απλα δεν πας στο λιμανι κ στα γυρω αυτου. Φετος που ξεφυγα απο την κλασσικη βολτα του λιμανιου και των καθετων κεντρικων εμπορικων δρομων του,απλα ερωτευτικα τα Χανια... |
|
|||
|
|||
Πάντως εγω δεν ξαναπαω Ρουμανία...μπααααα πολυ ακριβά.Αλβανια φίλοι μου τσαααμπα!!!
|
|
|||
|
|||
Και εγω δεν ξαναπαω πουθενα στην Ευρωπη!!!
Στην Κενυα με 200 ευρω περνας ενα μηνα ... Αυτα θα λεμε τωρα; Τι συγκρινουμε ρε παιδια; |
|
|