|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αξιοπρέπεια
Απόσπασμα:
Κάποτε στην αρχαία Αθήνα αξία ήταν να είσαι Αθηναίος πολίτης και μαχόσουνα και θυσιαζόσουνα στους πολέμους για το δικαίωμα αυτό. Στο Βυζάντιο αξία ήταν ότι ο Αυτοκράτορας ήταν εκπρόσωπος του θεού στην γή και εσύ όφειλες πίστη στα λόγια του και πολεμούσες για την θρησκευτική πίστη σου κυρίως και δευτερεβόντος για τον αυτοκράτορα. Σήμερα άραγε ποιές είναι οι καθολικές αξίες του λαού μας ; ποιές αξίες είναι έτοιμος ο λαός να υπερασπιστεί για την επιβίωσή του ; Last edited by peterv; 09-10-2011 at 09:27. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
|
|||
|
|||
Για να το συνδυάσουμε και με την πραγματικότητα που ζούμε,
σαν έθνος πιά χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Την ξεπούλησαν κάποιοι δοσίλογοι..... Η χολέρα που μας έχει μολύνει όλους.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Zougla online - Ανδρουλάκης: Γράμμα σε σκεπτόμενο πατριώτη Γιάννη, δεν είναι έτσι τα πράγματα... κι αν δεν είναι ακριβώς οι αιτίες ή οι λύσεις όπως λέει ο Ανδρουλάκης, ο Σημίτης κλπ... σίγουρα είναι τέτοιος και χειρότερος ο κίνδυνος. Καταστροφική η επιστροφή στη δραχμή - NEWS247 Αφήστε τις γραφικότητες και τα κούφια λόγια και αναλογιστείτε πόσο επικίνδυνη είναι η επιπολαιότητα στις ιστορικές στιγμές που ζούμε... Τέλος και λυπάμαι για το spam... έτσι κι αλλιώς η συνέχεια θα είναι, όχι πια επί της οθόνης, αλλά "Live"!!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πολλά μπορεί να χαθούν στους καιρούς μας, εκείνο που δεν πρέπει να χαθεί είναι τι εστί αξιοπρέπεια. Το άλφα της Αξιοπρέπειας είναι η επίμονη διεκδίκησής της, η μη παραίτηση απ’ αυτήν. Τώρα που και τα πλέον αυτονόητα παρασύρονται υπό τις συνθήκες που ζούμε η ανάγκη της αξιοπρέπειας είναι επιτακτικότερη από ποτέ. Δεν πρέπει και δεν γίνεται να βάλω την αξιοπρέπειά μου σε μέτρα και σταθμά σύμφωνα με το κατά πόσο είναι ή θα είναι ο απέναντί μου. Αν είμαι εγώ αξιοπρεπής δεν είναι δυνατόν η δική σου συμπεριφορά και στάση να με παρασύρει να γίνω ή να πράξω κάτι που δεν είμαι. Κατά το δοκούν δε γίνεται αξιοπρέπεια. Δεν νιώθω κατώτερη αν μου πάρουν τη σειρά ή αν μαζέψω τα σκουπίδια άλλου, ή ότι άλλο, δεν νιώθω κορόιδο δεν λειτουργώ εγωιστικά, δεν με απασχολεί η δική σου στάση. Κάνω αυτό που έμαθα σπίτι μου, που κρίνω σωστό και δίκαιο και προχωρώ κυρίως να μην ταλαιπωρήσω και βλάψω άλλους, στο τέλος όλοι πληρώνουμε τον βαρκάρη. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Οσο για τις γραφικότητες που λες... κάποια στιγμή μιά ματιά στον καθρέφτη δε βλάπτει Γιάννη. Η αξιοπρέπεια δεν αναφέρεται αποκλειστικά στο εγώ, πάει και στο εμείς, είναι και συλλογική. Ξέρεις πόσο αξιοπρεπή θεώρησα έναν πατέρα που έκανε πολλούς μήνες να μου φέρει το γιό του επειδή του έχουν ρημάξει το μισθό; Και το παιδί έχει τα σιδεράκια στο δόντια. Του αναγνώρησα την αξιοπρέπεια κι αντέδρασα με βάση αυτή την αναγνώριση. Αυτός όμως πολύ πιθανόν αισθάνεται πολύ αναξιοπρεπής επειδή δε μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Αυτά για τα περί spam. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Η συμπεριφορά μας κάθε μέρα και χειρότερη και πιο άρρωστη, ανέντιμη, ανεύθυνη, τόση αδιαφορία για τους γύρω μας. Ούτε να συζητήσουμε δεν μπορούμε πια. Τόσο στέρεψε η ανθρωπιά μας τόσο τα συναισθήματα μας λιγόστεψαν? Τόσο πολύ νιώθουμε καλά όσο μένουμε όλο και πιο μόνοι?
Τόσο μεγάλη ανάγκη είναι να είμαστε και να δείχνουμε κακοί? Νιώθουμε καλά μόνο όταν δείχνουμε άτρωτοι από συναισθήματα, σκληροί με τους άλλους? Ο άνθρωπος δεν υπάρχει απλώς αλλά συνυπάρχει με τους υπόλοιπους..... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτη η αδιαφορία και ασχημη συμπεριφορα που βιωνουμε καθημερινα γυρω μας ειναι μια αυτοκαθαρση... Ισως περασαν πολλα χρονια που(για να μπω και στο κλιμα τού Τοπικ)η αξιοπρεπεια συντριπτικης πλειοψηφιας Ελληνων περνουσε μεσα απο τα υλικα αγαθά...απο το χρημα.Ειχε χαθει η ουσία ενσαρκωσης τής αξιοπρεπειας και απο αγαθο και προτερημα ειχε μια λανθανουσα σημασια Υλικης Δυναμης... Τωρα λοιπον επικρατει μια ηρεμια φυσωντας ενα απαλο βοριαδακι...Αυτη η ηρεμια που οσο μεγαλωνει ο αερας θα γινει Καταιγιδα,καταιγιδα Ανθρωπιας.Αν καθενας απο εμας αντιπροσωπευει μια σταγονα κι αρχισουμε απο ψηλα(ψηλα το κεφαλι...)να ενωνουμε τις δυναμεις μας,θα αρχισει να ψιχαλιζει και η ψιχαλα θα γινει βροχουλα ευεργετικη για τον κοσμο μας. Μα και η βροχουλα ισως γινει καταιγιδα νεροποντης...Κι αλοιμονο σε οσους μεινουν μονοι σε αυτη τη "βροχη" !!!Βροχη αλλαγης νοοτροπιας,στασης ζωης,μια νεροποντη επαναπροσδιορισμου τής αξιοπρεπειας και της κοινωνικοτητας... Ο πνιγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται αλλά σκεψου...τι θα γινει μ'αυτους που ζουσαν και εξακολουθουν να ζουν σε ενα γυαλινο κοσμο;Που θα σπασει το κλουβι και θα βρεθουν κατω απο τη μανια της καταιγιδας.......... Οσο ζω ελπιζω...αξιοπρεπεια ...κι αν ειμαι ρομαντικος θα φανει στη σκηνη...κι αν μας αντεξει το σκοινι...θα φανει στο χειροκροτημα.Ενα χειροκροτημα που αποτελει εξαλλου μια ακρως ανθρωπινη εκδηλωση συναισθηματων...επιβραβευσης και ομαδικης συναινεσης προς μια κατευθυνση...θετικη |
|
|||
|
|||
Όσο πιο γαλήνια, καθάρια, βαθιά και εξαγνισμένα τα νερά της ψυχής,
τόσο πιο έντονο το άρωμα που ξεχειλίζει καθημερινά Κι αυτό αποτυπώνεται σε κάθε λέξη, πράξη, βλέμμα και σκέψη Κάποιος το μεταφράζει σε ευγένεια, αξιοπρέπεια, καλοσύνη και συμπόνοια Μα είναι καθρέπτης του μεγαλείου της ψυχής που αναδύεται ανεξάρτητο από την ομαλή και ευχάριστη καθημερινότητα αλλά εκεί στα δύσκολα που σαρώνουν σαν τυφώνας την αρετή του ανθρώπου, αυτό στέκεται όρθιο και φωτίζει σαν φάρος .. Δεν αποκτιέται, υπάρχει μέσα και δουλεύεται συνέχεια μέχρι να γίνει απαστράπτον και φωτεινό That's my opinion Ευχαριστώ που ανακινήθηκε ένα τόσο ωραίο thread |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Γαμώ την αξιοπρέπεια μας - Εφορία κομαντατούρ | frits | Ελλάδα | 1 | 10-09-2011 15:57 |
Απειλούν να διακόψουν την αξιολόγηση υπερχρεωμένων κρατών οι οίκο | ortho | Επικαιρότητα | 24 | 04-04-2011 00:48 |
Αξιολογούνται οι οίκοι αξιολόγησης! | Michael Chatzilias | Επικαιρότητα | 1 | 04-05-2010 16:59 |
Το Εργαλειο !! -- Παλιο αλλα αξιοπρεπες!! | sansiro.sugata | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 21 | 09-03-2010 17:38 |
Δειτε το ιστορικο καιρου εκει που θα ταξιδεψετε!!! | georgekostas | Χρήσιμα | 14 | 25-10-2009 09:15 |