GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-03-2010, 12:32
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
μεχρι Lamborghini!!
αχρειαστο να ναι!
Reply With Quote
Παλιό 12-03-2010, 12:35
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
την καλυτερη δουλεια θα κανεις!! Και δεν ειναι ανγκη να ειναι της ΒΜW, μπορεις να παρεις οτι μαρκα θέλεις και να ελεγχεις απο GS μεχρι Lamborghini!!
Το cd είναι όλα τα λεφτά.Φορητούς δόξα τω Θεώ άφθονους, συνδεσούλα OBD έχω, οπότε...
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2010, 14:45
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998
Προεπιλογή Μετα απο επισκεψη στον "Π" -- Αρκετα καλος!!

Καλησπερα σε ολους.

Πηγα την Παρασκευη πρωι στον "Π" , αλλα πριν παω , εκανα τις ακριβες μετησεις καταναλωσης.

Ξεκινησα απο το σπιτι , με γεματο tank , και μολις εφθασα στον "Π" το κοντερακι ειχε γραψει 130 κλμ , γεμισα το τανκ και εκαψα ακριβως 9 Λιτρα.

Ετσι εχουμε 9λιτρα / 130 κλμ , και αυτο ειπα στον Ανθρωπο.

ο "Π" εκανε τα μαγικα του , οπου κρατησαν λιγο πολυ 20 με 30 λεπτα με το ζορι.

Τι εκανε ο Ανθρωπος.
================

1 -- Πολυ Υψηλο ρελαντι η μηχανη!!! απο εκει και μονο εκαιγε
2 -- Ρυθμισεις σε καυσαερια (νομιζω ενας συναδελφος εδω το ειχε γραψει)
3 -- Ρυθμισεις με κατι που εχει να κανει με τον αερα

Τι μου ειπε ο Ανθρωπος.
===================

1 -- Να την γεμισω φουλ , να κανω νορμαλ χρηση , και να μετρησω τα χλμ μεχρι να αναψει το σχετικο LED προειδοπειησης
2 -- Με ρωτησε απο το Ιστορικο της μηχανης αν τα μπεκ εχει γινει καθαρισμος , το απαντησα οτι εκαναν με ηπερηχους σε αλλη αντιπρωσοπεια
3 -- να ΜΗΝ δινω συμασια στα Manuals τις μηχανης για την καταναλωση γιατι ειναι σχετικα , δεν μου ειπε οτι ειναι ανακριβη , απλως οτι ειναι σχετικα με την οδηγηση
4 -- ΑΝ η κατασταση ΔΕΝ βελτιωθει , μου εδωσε καθαριστικο για τα μπεκ , που μπαινει μαζι με τη βενζινη
5 -- Overall ειδε το μοτερ σε αρκετα καλη κατασταση.

Προσωπικα Συμπερασματα.
====================

1 -- Αρκετα καλη επικοινωνια
2 -- Αμεσος στην ανταποκριση
3 -- Λιγα λογια και καλα
4 -- Φιλικος με τον Πελατη (εγω)
5 -- Τεχνικη Καταρτιση (αυτο κανονικα δεν πρεπει να το γραφω γιατι δεν μπορω να κρινω τον ανθρωπο μιας και δεν ξερω.. αλλα φαινοταν αρκετα σοβαρος και γνωστης)

Αποτελεσματα
==========

Εχω την αισθηση οτι καιει λιγοτερο , αλλα θα εχω αποτελεσματα οταν θα τελειωσει η βενζινη , και θα δω το κοντερ.

Αισθηση που μου εμεινε -- Γενικες Εντυπωσεις
===================================

Προσωπικα εμεινα αρκετα ικανοποιημενος , κυριως απο την συμπεριφορα , αλλα και απο το υφος και υθος του ανθρωπου. Προσπαθησε με τις λιγοτερες κινησεις να βοηθησει χωρις να με βαλει σε περιτες ταλαιπωριες , και δειχνει να ειναι γνωστης.
Επισης ειχε ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ολων των ειδων τα BMW ηταν εκει για Service!!!

Ευχαριστιες -- Thanks to the forum
==========================

Παιδια ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση και για την προταση για αντιπωσοπεια.
Δεν εχω ξαναγραφτει ποτε σε φορουμ εκτων των εππαγγελματικων (IT Engineer) Και βλεπω ολο τον κοσμο προθυμο να βοηθησει.
Αυτο σας τιμα κυριως ως ανθρωπους και μετα ως μοτοσυκλετιστες.

Τελευταια Σημειωση σχετικα με αντιπροσωπειες και εξυπηρετηση
================================================

Προσωπικα εγω εκει θα κανω το επομενο Service , με καθε Respect και σεβασμο στην αντιπροσωπεια στην Κορινθο.

Η μηχανη δεν ειχε κανενα σοβαρο τεχνικο φαουλ , και οφειλω να τονισω οτι τα παιδια στην Κορινθο εκαναν αρκετα καλη δουλεια.

Απλως ο Ανθρωπος στην Κορινθο ειχε την καλη θεληση και εππαγγελματισμο να με συμβουλεψει να παω σε ποιο "ειδικους" αν θελω κατι παραπανω.

Το αναφερω γιατι ο Κορινθιος στην Αντιπροσωπεια ειναι αρκετα καλος και δεν θελω να γινει καμια παρεξηγηση.

Υ.Γ.

Πρεπει πλακα πλακα να ειναι το μεγαλητερο ποστ που εχω γραψει ποτε!!

Last edited by sansiro.sugata; 13-03-2010 at 14:50.
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2010, 18:00
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Μακάρι Γιάνναρε, να λύθηκαν τα προβλήματά σου!

Η επιλογή του εξοσιοδοτημένου, από τις πιο αξιόπιστες!

Ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!!!

Last edited by Arkas; 13-03-2010 at 18:01.
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2010, 21:10
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Όλα καλά φίλε sansiro ,τα 6,9 L / 100 klm είναι σε λογικά πλαίσια(όχι 10+) και με τις νέες ρυθμίσεις θα κατέβει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Στις μετρήσεις, για ακρίβεια ,θα γεμίζεις πάντα φουλ (ούτε δείκτη, ούτε λαμπάκι ).
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2010, 21:23
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Μετα απο επισκεψη στον "Π" -- Αρκετα καλος!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από sansiro.sugata Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα σε ολους.

Πηγα την Παρασκευη πρωι στον "Π" , αλλα πριν παω , εκανα τις ακριβες μετησεις καταναλωσης.

Ξεκινησα απο το σπιτι , με γεματο tank , και μολις εφθασα στον "Π" το κοντερακι ειχε γραψει 130 κλμ , γεμισα το τανκ και εκαψα ακριβως 9 Λιτρα.

Ετσι εχουμε 9λιτρα / 130 κλμ , και αυτο ειπα στον Ανθρωπο.

ο "Π" εκανε τα μαγικα του , οπου κρατησαν λιγο πολυ 20 με 30 λεπτα με το ζορι.

Τι εκανε ο Ανθρωπος.
================

1 -- Πολυ Υψηλο ρελαντι η μηχανη!!! απο εκει και μονο εκαιγε
2 -- Ρυθμισεις σε καυσαερια (νομιζω ενας συναδελφος εδω το ειχε γραψει)
3 -- Ρυθμισεις με κατι που εχει να κανει με τον αερα

Τι μου ειπε ο Ανθρωπος.
===================

1 -- Να την γεμισω φουλ , να κανω νορμαλ χρηση , και να μετρησω τα χλμ μεχρι να αναψει το σχετικο LED προειδοπειησης
2 -- Με ρωτησε απο το Ιστορικο της μηχανης αν τα μπεκ εχει γινει καθαρισμος , το απαντησα οτι εκαναν με ηπερηχους σε αλλη αντιπρωσοπεια
3 -- να ΜΗΝ δινω συμασια στα Manuals τις μηχανης για την καταναλωση γιατι ειναι σχετικα , δεν μου ειπε οτι ειναι ανακριβη , απλως οτι ειναι σχετικα με την οδηγηση
4 -- ΑΝ η κατασταση ΔΕΝ βελτιωθει , μου εδωσε καθαριστικο για τα μπεκ , που μπαινει μαζι με τη βενζινη
5 -- Overall ειδε το μοτερ σε αρκετα καλη κατασταση.

Προσωπικα Συμπερασματα.
====================

1 -- Αρκετα καλη επικοινωνια
2 -- Αμεσος στην ανταποκριση
3 -- Λιγα λογια και καλα
4 -- Φιλικος με τον Πελατη (εγω)
5 -- Τεχνικη Καταρτιση (αυτο κανονικα δεν πρεπει να το γραφω γιατι δεν μπορω να κρινω τον ανθρωπο μιας και δεν ξερω.. αλλα φαινοταν αρκετα σοβαρος και γνωστης)

Αποτελεσματα
==========

Εχω την αισθηση οτι καιει λιγοτερο , αλλα θα εχω αποτελεσματα οταν θα τελειωσει η βενζινη , και θα δω το κοντερ.

Αισθηση που μου εμεινε -- Γενικες Εντυπωσεις
===================================

Προσωπικα εμεινα αρκετα ικανοποιημενος , κυριως απο την συμπεριφορα , αλλα και απο το υφος και υθος του ανθρωπου. Προσπαθησε με τις λιγοτερες κινησεις να βοηθησει χωρις να με βαλει σε περιτες ταλαιπωριες , και δειχνει να ειναι γνωστης.
Επισης ειχε ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ολων των ειδων τα BMW ηταν εκει για Service!!!

Ευχαριστιες -- Thanks to the forum
==========================

Παιδια ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση και για την προταση για αντιπωσοπεια.
Δεν εχω ξαναγραφτει ποτε σε φορουμ εκτων των εππαγγελματικων (IT Engineer) Και βλεπω ολο τον κοσμο προθυμο να βοηθησει.
Αυτο σας τιμα κυριως ως ανθρωπους και μετα ως μοτοσυκλετιστες.

Τελευταια Σημειωση σχετικα με αντιπροσωπειες και εξυπηρετηση
================================================

Προσωπικα εγω εκει θα κανω το επομενο Service , με καθε Respect και σεβασμο στην αντιπροσωπεια στην Κορινθο.

Η μηχανη δεν ειχε κανενα σοβαρο τεχνικο φαουλ , και οφειλω να τονισω οτι τα παιδια στην Κορινθο εκαναν αρκετα καλη δουλεια.

Απλως ο Ανθρωπος στην Κορινθο ειχε την καλη θεληση και εππαγγελματισμο να με συμβουλεψει να παω σε ποιο "ειδικους" αν θελω κατι παραπανω.

Το αναφερω γιατι ο Κορινθιος στην Αντιπροσωπεια ειναι αρκετα καλος και δεν θελω να γινει καμια παρεξηγηση.

Υ.Γ.

Πρεπει πλακα πλακα να ειναι το μεγαλητερο ποστ που εχω γραψει ποτε!!
καλα βρε ανθρωπε μου, 6,9λ/100κμ απο 1150 κυβικα τα θεωρεις υπερβολικη κατανάλωση????? και μεσα στην πόλη? ¨η αν εγινε στην εθνικη οδο με 140-150κμ ειναι πολλα????
Και ποσο περιμενεις να κατέβει? μηπως περιμενεις να δεις τα 4,5 λιτρα που λεει η ''μαμα''? αυτα να τα δεις θα τα δεις με ταχυτητα 90κμ στην εθνικη οδο και οχι μεσα στην πόλη!!

Για πες μας και ποσο πληρωσες γιαυτα τα μαγικα που όπως τα περιεγραψες δεν εχουν καμια σχεση με την καταναλωση!! Και μην σε παραμυθιαζουνε με το υψηλο ρελαντι διότι για να φτασει να καψει η μηχανη 9 λιτρα τα 100κμ και να φταιει αυτο πρέπει να κατσεις σε 10 φαναρια επι 10λεπτο στο καθενα ¨η να κανεις το 1 κμ της Πανεπιστημιου σε 60 λεπτα της ωρας ακινητοοποιημενος αναμεσα απο τα αυτοκινητα!!!
Μολις φιλε μου και συναδελφε ανοιξεις το γκαζι το θεμα ρελαντι παει περιπατο για διαφορους λογους που χρειαζομαι το 2πλασιο bandwith του φορουμ για να στο εξηγησω!! Εξάλλου 100,200,300 στροφες παραπανω του ρελαντι δεν λενε τιποτε στην καταναλωση!

Last edited by GeorgeP; 13-03-2010 at 21:32.
Reply With Quote
Παλιό 13-03-2010, 22:01
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Γιώργο 6,9 και 1100 είναι το ορθόν.! Ως προς το ρελαντί έχεις δίκιο.
Υ.Γ. Γνώμη μου είναι ότι χωρίς να είμαστε παρών στις εργασίες ας μην τις κρίνουμε.
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2010, 02:37
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

1100 έχει ο Κορίνθιος...
Το 1150 έχει λίγο λιγότερη κατανάλωση...
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2010, 10:21
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere

Χαίρομαι που το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και ήταν απλό.Μια ο λόγος για το ρελαντί:σου εξήγησε τον τρόπο να το ρυθμίσεις εσύ αν ποτέ το χρειαστείς ξανά;ΜΗΝ βάλεις στο τεπόζιτο καθαριστικό για τα μπεκ, ούτε βελτιωτικό καυσίμου.Είναι προτιμότερο να πάνε τα μπεκ σε εξειδικευμένο αυτοκινητάδικο συνεργείο με υπέρηχους ή στο τέλος βάλε ένα σετ καινούργια, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.Πλάκα στη πλάκα τώρα, το τεπόζιτο πόσο καιρό έχεις να το καθαρίσεις;Ο βενζινάς σου είναι της εμπιστοσύνης σου;
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2010, 17:04
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998

Εγινε παιδια , καθαριστικο δεν θα βαλω !!

Αφου η καταναλωση ειναι αυτη.. πρεπει να το παρω μαλλον αποφαση...
Ενας ελεγχος που εκανα βεβαια ποτε δεν βλαπτει..

Ζουμε και σε περιοδους κρισης , εχει ανεβει και η βενζινη...

Περα απο την πλακα , πιστευω καλα εκανα και το κυνηγησα το θεμα τις καταναλωσης , τωρα ειμαι ποιο ηρεμος τουλαχιστον.

Ξεχασα να αναφερω οτι στο συνεργειο δεν με χρεωσαν.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης