|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Αξιοπιστη η bmw τελικα?
Ειμαι νεος κατοχος ενος bmw και ειναι καμποσες ημερες που παρακολουθω το forum!
Ρε παιδια εχω πραγματικα τρομαξει! Δεν υπαρχει ουτε ενα σημειο που να μην χαλαει στα μηχανακια μας? Διαβαζω με φοβερη απογοητευση για βλαβες στους αξονες, στα κιβωτια, στις αναρτησεις, μα μεχρι και στο καντραν αλλα και και στο διπλο σταν? Ελεος!!!!!!!!! Μιλαμε για την Γερμανικη bmw ή για cheetah? Το λεω γιατι εχω παρει ενα cheetah για την πολη με 1000 ευρω και δεν εχει ζητησει ΤΙΠΟΤΑ!!!!Βλεπω τσιμουχες να σταζουν αξονες να εχουν τζογο, σασμαν να λιωνουν. Τι διαολο η bmw δεν τεσταρε τον αξονα της πριν πει οτι δεν χρειαζεται ποτε αλλαγη βαλβολινων και αλλαζει τακτικη αφου εχει πουλησει χιλιαδες μηχανακια ηδη? Και να σας πω και κατι...εγω στη θεση του παιδιου που του εσπασε το σταν θα ημουν εξ ισου τσαντισμενος και εννοειται θα απαιτουσα αποζημιωση!!!! Δεν μιλαμε για ενα μηχανακι που καπου εχει προβλημα, αλλα για μηχανη που σιγα σιγα καταρρεει! Η μηχανη μου μου αρεσε παρα πολυ και απο ομορφια και απο οδηγηση και βασιζομενος στο ονομα bmw δεν το εψαξα παραπανω, πουλησα το tdmακι το οποιο δεν μου ειχε καψει λαμπα για 40000 ΚΜ και ειπα να αναβαθμιστω ταξιδευοντας καλυτερα και με μεγαλυτερη ασφαλεια. βλεποντας ομως εδω τι γενικοτερα παιζει εχω ψιλοφρικαρει! Μηπως και εμεις δεν παραπονιομαστε επαρκως για μια μηχανη που θα επρεπε να ειναι βραχος αξιοπιστιας δεδομενου του ονοματος αλλα και προπαντως της τιμης που δοθηκε για να την αποκτησουμε? Και μην ξεχνιομαστε adventure δεν σημαινει μηχανη που σου δημιουργει περιπετειες αλλα που απολαμβανεις με αυτη την περιπετεια! Η αληθεια ειναι πως την μηχανη την εχω πολυ λιγο για να βγαλω τα συμπερασματα μου, αλλα διαβαζοντας τα ποστ των ομοσταυλων εχω τρομαξει πολυ! Η μηχανη ειναι το χομπυ μου, την αγαπαω παρα πολυ και ολον τον ελευθερο χρονο μου(οσο μπορω να εχω) τον αφιερωνω σε αυτην! Για αυτο εν μεσω κρισης δεν διστασα να προβω σε αγορα της μηχανης που μου αρεσε πιο πολυ απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει στην κατηγορια της! Ελπιζω ο καιρος να σβησει τις αμφιβολιες μου και το νεο μου μωρο να ανταπεξελθει στις βασικες απαιτησεις μου! Last edited by yamdoc; 04-05-2010 at 03:33. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Αξιοπιστη η bmw τελικα?
Φίλε Πάνο,
σίγουρα υπάρχουν κάποια προβληματάκια στα μηχανάκια μας .... Ίσως παλιότερα, να ήταν λιγότερα ... Ίσως να ήταν λιγότερα τα μηχανάκια, άρα κ λιγότερα τα προβλήματα αναλογικά ... Ίσως παλιότερα - απ' ότι ακούγεται - να ήταν τα μηχανάκια πιό "απλά", με αποτέλεσμα λιγότερα προβλήματα. Τότε, δυό μπόξερ με καρμπυρατέρ ένα μανιατό κ μια μανιβέλα κ πήγαινες στην δουλειά σου .... Δεν είχες 4 "εγκεφάλους", altenator, 1.000.000 αισθητήρες, canbus, ABS, συναγερμό και, και, και .... Ήταν μια απλή "ραπτομηχανή", που με το θρυλικό "τσούπου-τσούπου" δούλευε αγόγγυστα !!! Να μην ξεχνάμε, ότι κ τότε, τα συνεργεία δεν ήταν άδεια .... Βέβαια, δεν υπήρχε το ΝΕΤ, που σήμερα με το πρώτο "τσακ", ο καθένας μας - κ καλά κάνει - βγαίνει κ "φωνάζει" το πρόβλημά του ... Ακόμη ακόμη, στα τόσες χιλιάδες μηχανάκια που έχουν τα μέλη μας, κάποια, θα βγάζουν προβλήματα - μικρά ή μεγάλα .... Θα μου πεις, παλιότερα ποσοστιαία, είχαμε λιγότερα προβλήματα ..... ίσως .... Συνοψίζοντας, υπάρχουν κ πααααααρα πολλά μηχανάκια ΧΩΡΙΣ κανένα πρόβλημα, που ο ιδιοκτήτης τους, δεν γράφει: το δικό μου μηχανάκι είναι ΟΚ ..... Μετά από 1000 ή 5000 ή 10000 km, είναι ακόμη ΟΚ !!! Θα ήταν "γραφικό" κ κουραστικό ..... Γι' αυτό, μην "τρελαίνεσαι" ..... απόλαυσε την "μπέμπα" που μόλις απέκτησες κ με λίγη (ή πολύ) τύχη, θα έχεις μια καλή συμβίωση μαζί της .... Υ.Γ. κάνε και κανένα ...... δεν θα έβλαπτε ....
|
|||
|
|||
Οπως σου είπε ο Νίκος τα κακά κυρίως σχολιάζουμε,τα καλά είναι δεδομένα και αυτονόητα αφού διαθέτουμε μία μοτοσυκλέτα που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στο είδος της ....
Και εγώ πριν TDMάκι είχα για πολλά χρόνια χωρίς ζημιές ωστόσο την μπέμπα μου παρά τα κάποια προβλήματα που έχει βγάλει,δεν την άλλάζω με τίποτα...... |
|
|||
|
|||
Από την ώρα που η εταιρία αποφάσισε να διεκδικήσει τα πρωτεία σε κάθε κατηγορία...άστα να πάνε.Κυνηγώντας τη ζήτηση πολύ φοβούμαι ότι έγιναν εκπτώσεις σε θέματα ποιότητας κατασκευής και κυρίως ποιοτικού ελέγχου.Μετά από R65LS,F650 Funduro και τώρα R1100GS έφτασα στο σημείο να βλέπω καινούργιο μοντέλο και να λέω "πολύ ευχαρίστως ναι, αλλά όχι".Και για να μην τρελλαινόμαστε άδικα, προσοχή στην συντήρηση θέλουν (όλες),τα λαδάκια στην ώρα τους, καλή βενζίνη, όχι πλύσιμο με πλυστικό και βγάζουν 100άδες 1000άδες χιλιομέτρων.
Κοντολογίς love it or leave it. |
|
|||
|
|||
Και ξαναλεω οτι οι ανησυχιες μου προκυπτουν μονο απο τα ποστ που διαβασα στο φορουμ και οχι απο προσωπικη εμπειρια μιας και την μηχανη την εχω λιγοτερο απο μηνα και εχω κανει 1000 μονο χιλιομετρα! Ενταξει ρε παιδια μακαρι να ειναι ετσι τα πραγματα και να μην ειναι τοσο τραγικα οσο φαινονται! Παντως δεν αποτελει δικαιολογια η τεχνολογια για εμενα! Το να μπαζει νερα το καντραν δεν ειναι θεμα τεχνολογιας. Το να σπαει το σταντ παλι δεν ειναι θεμα τεχνολογιας! το να σταζουν οι τσιμουχες επισης δεν ειναι θεμα τεχνολογιας!
Το οτι ειναι η μηχανη καλη δεν τιθεται θεμα, αλλωστε και εγω ουτε πρωταρης ειμαι που την πηρα ουτε τοσος κοσμος που την ψηφισε καλυτερη μηχανη ειναι χαζος! Το θεμα ειναι πως μια ταξιδιαρα μηχανη και ιδως με δυνατοτητες στο χωμα το πρωτο πραγμα που θα επρεπε την χαρακτηριζει ειναι το να μην σε αφηνει στη μεση του πουθενα! Οσο για την συντηρηση της ειμαι τοοοοσοοοο ψειρας που πραγματικα αν βγαλει η μηχανη μου προβλημα σιγουρα θα ειναι αστοχια της bmw! Μακαρι αυτα που βλεπω να ειναι μεμωνομενα ατυχη περιστατικα και οχι κανονας. Ευχαριστω για τον καθησυχασμο! ΥΓ: Φιλε Νικο εκανα στο cheetah που ειναι ενα φτηνο κινεζικο σκουτερ των 1000 ευρω και δεν περιμενα να χρειαζεται το bmw των 20000!Μιλαμε για μια μηχανη που με τα Λ7 της παιρνεις ενα bandit 1200, ενα Vstrom 650 kai ena burgman για τον χαβαλε! Last edited by yamdoc; 04-05-2010 at 11:49. |
|
|||
|
|||
φιλε yamdog πριν το GS ειχα ενα transalp το οποιο ειχε κανει 70.000 χλμ και δεν ειχε ζητησει οπως το tdm ουτε λαμπα ... τουλαχιστον ετσι νομιζα . Να σου πω οτι τα service στην ωρα τους , οπως επρεπε και με το παραπανω ... μετα απο καποιο καιρο ομως χαθηκαν οι απαιτησεις ... ελεγα οτι εχω ενα μηχανακι απιθανο , σκυλι ... κτλ
εχω κανει μεχρι τωρα 10.000 χλμ με το gs και το ψαχνω , απλα γιατι εχω απαιτησεις , θελω να ειναι παντα αψογο , να πεταει , να στριβει , να τρωει χιλιομετρα , αλλα οχι οπως τα αλλα ... να τα κανει ολα αψογα ... ισως φταιει το οτι καποιοι ειμαστε λιγοτερο απαιτητικοι απο αλλους ... εγω ενα θα σου πω , μπορεις να του πιεις το αιμα και να μην καιει σταγονα λαδι , μπορειομως και το αντιθετο ... μην απογοητευεσαι , συνηθως εδω ακουγονται μονο τα ασχημα , οχι τα καλα !!! απλα και μονο γιατι το μηχανακι που οδηγεις ειναι τελειο ... |
|
|||
|
|||
Και γιατί δεν τα πήρες;Είναι άπαντα εξαιρετικά και αποδεδειγμένα απροβλημάτιστα
|
|
|||
|
|||
Δεν τα πηρα και ελπιζω να μην το μετανιωσω!
|
|
|||
|
|||
πανο.......οπως σοφα ακουσες παραπανω,μονο οι ζημιες ακουγονται και αυτες μενουν στο μυαλο μας
θα πρεπει ισως στα 2500 χιλιαδες μελη της παρεας μας,να κανουμε μια ψηφοφορια και τοτε μονο θα δουμε πραγματικα τι συμβαινει με τις ζημιες.... και σε αλλα φορουμ με honda,yamaha,κλπ......βγαινουν ζημιες και προβληματα μην κολλατε στα λεφτα που κοστιζουν,αλλα στην οδηγικη ευτυχια και ασφαλεια που προσφερουν τα θηριακια μας ασε που μιολαμε για μια μηχανη,μοναδικη στο ειδος της,χωρις ανταγωνισμο εγω μετα απο σχεδον 80000 χλμ,σε 3 ακριβως χρονια και 0 ζημιες,θα σου προτεινα να το λιωσεις και να το ευχαριστηθεις και μην σκεφτεσαι οτι κατι θα παρουσιασει.... |
|
|||
|
|||
ρε σεις ειναι λογικο οτι ο κοσμος συζηταει τα προβληματα που αντιμετωπιζει και οχι τα προβληματα που ...δεν αντιμετωπιζει!οποτε ειναι λογικο σε ενα forum μοτοσυκλετων bmw να βγαινουν στη φορα ολα τα προβληματα των bmw!
θα σταθω και σε κατι που ειπε ο νικος...,μιλαμε για μηχανες full σε εξοπλισμο και τεχνολογια και οχι για μηχανες με μανιβελα και καρμυρατερ... τωρα αδερφε αν αναρωτιεσαι γιατι δεν προτιμησες να αγορασεις αυτα που αναφερεις αντι για το adve......τοτε ναι...ισως εκανες λαθος! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
τελικα υπαρχουν BMW που πανε γρηγορα | Alext | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 6 | 05-12-2009 12:55 |
Ανοξείδωτα...τελικα Μυθος ή Πραγματικοτητα? | vasorfa | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 9 | 19-08-2009 14:40 |