|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
ΠΛΑΙΝΑ ΦΛΑΠΣ ΒΟΗΘΕΙΑ
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει για το πώς μπορώ να βάλω τα φλαπς στην μπουμπού μου;(οδηγίες, καμιά φωτό)Επειδή πρόκειται να τρυπήσω με τρυπανάκι, μην κάνω καμιά χοντρή πατάτα και μετά χτυπιέμαι στα πατώματα!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΠΛΑΙΝΑ ΦΛΑΠΣ ΒΟΗΘΕΙΑ
Κανένας για βοήθεια βρε παιδιά;
|
|
|||
|
|||
Δεν είναι καμια επιστήμη.
Απλά τα τρυπάς και τα τοποθετείς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κάποια μοντέλα (νομίζω 08 και μετά) πρέπει να έχουν και σημάδια ή κάτι τέτοιο. |
|
|||
|
|||
τα έχω βάλει εγώ. το τρυπάνι θα τρυπήσει σαν βούτυρο το πλαστικό, ξεκινώντας με λεπτή διάμετρο. στο βίδωμα από την κάτω μεριά βάλε χοντρή ροδέλλα να παίρνει τις δυνάμεις. άν θες βάλε παξιμάδι ασφαλείας. εγώ τα έχω βάλει εδώ και 2 χρόνια, είδα μεγάλη διαφορά στην αεροδυναμική και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
που χρησιμευουν τα πλαινα φλαπς?
|
|
|||
|
|||
Κόβουν τον αέρα και προστατεύουν από έντομα κλπ. Αν δεις τι μαζεύουν μετά από ταξίδι θα πάθεις πλάκα...
|
|
|||
|
|||
Ελπίζω ότι έχεις μοντέλο από 08 και μετά, επειδή αυτά έχουν το συγκεκριμένο λαμάκι με τις τρύπες όπου βιδώνουν τα φλαπς, (για να είσαι σίγουρος βάλε το χέρι σου μέσα από το φαιρινκ, εάν πιάσεις ένα λαμάκι με μια μεγαλύτερη τρύπα, για την πριζα και δύο μικρότερες εκατέρωθεν για τα φλαπς, είσαι ΟΚ). Εάν όχι, όπως στα μοντέλα '07 και πριν, τότε θα τα βιδώσεις μόνο στο φαιρινκ. Βάλε ένα μολύβι από μέσα και σημάδεψε τις τρύπες από την μέσα πλευρά του φαιρινκ, έτσι όπως είναι τοποθετημένο. Βγάλε μετά το φαιρινκ, και τρύπησε στα σημάδια και έχεις κάνει με τρυπάνι Μ8 Ή Μ6 δεν θυμάμαι. Μετά ξαναβάλε το φαίρινκ πίσω και βίδωσε τα φλαπς περνώντας τις βίδες μεσα απο τα φλαπς, το φαιρινκ και το λαμάκι από κάτω του. Βάλε παξιμάδι από κάτω με ροδέλα ασφαλείας όμως (εάν έχεις και τα έτοιμα σπιρώματα-λαμάκια της BMW, αντί για απλά παξιμάδια, τότε καλύτερα). Αυτό ήταν, τέλος!
Με τον ίδιο τρόπο βάζεις και την onboard πρίζα της ΒΜW. Εάν είναι να την βάλεις, κάνε την εργασία πρίζα-φλαπς μαζί, για να μην βγάζεις το φαιρινκ δύο φορές, όπως εγώ. Βέβαια εκεί σου παρέχουν και ένα βοηθητικό αυτοκόλλητο, που το κολλάς από επάνω, για να τρυπήσεις (την μεγάλη τρύπα που λέγαμε) πιο εύκολα. Ωστόσο, ο τρόπος μου είναι πιστεύω καλύτερος, γιατί σημαδεύεις το φαίρινκ με μολύβι, για να τρυπήσεις όπως κάθεται ακριβώς επάνω στην μοτοσυκλέτα, οπότε η περίπτωση να τρυπήσεις λάθος εκμηδενίζεται. Α, για να βγάλεις το φαίρινκ χρειάζεται να βγάλεις πρώτα τα πλαϊνά καπάκια του τεπόζιτου, 3 βίδες το καθένα. Πρόσεχε, όχι τα μεταλλικά σκέτα, αυτά βγαίνουν μαζί με το υπόλοιπο πλαϊνό. Αυτά και καλή επιτυχία, νομίζω είναι εύκολη δουλίτσα |
|
|||
|
|||
Θα πρότεινα να μην βγάλεις το fairing. Άδικα τόσος κόπος.
Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος: Για μοντέλα >2008 που έχουν ήδη το λαμάκι, μπορείς να πάρεις ένα σύρμα να το πυρώσεις στην μια άκρη και από την κάτω πλευρά της μηχανής, περνάς το πυρωμένο σύρμα από την τρύπα της υποδοχής με ανοδική πορεία προς το fairing. Το ζεστό σύρμα θα κάνει μια τρύπα στο πλαστικό και έπειτα πολύ εύκολα με το τρυπανάκι, τρυπάς από πάνω προς κάτω και τελείωσες. Με αυτόν τον τρόπο μιλάμε για 3 λεπτά δουλειά. Όσο για το πρακτικό αποτέλεσμα, έχει αρκετή διαφορά στην προστασία από τον αέρα, ιδίως στην περιοχή κοιλιά κατώτερος θώρακας. |
|
|