|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πίεση Χωμάτινων Ελαστικών !
Όταν πηγαίνουμε χώμα,
βάζουμε 1,5 και 1,5 πίεση. Όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε δικάβαλοι και φορτωμένοι στην άσφαλτο, τί πιέσεις βάζουμε; . |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πίεση Χωμάτινων Ελαστικών !
Δημητρη η motion μου ειπε 32-36μονος 36-42διπλος παντα για gs
|
|
|||
|
|||
Οταν ειχα ρωτησει τον περιστερα ειχε πει.....οταν εισια χωμα...1,5 και 1,5 και όταν εισαι ασφαλτο ακολουθεις τις πιεσεις (μονοκαβαλο-δικαβαλο-με φορτιο η οχι) που σου προτεινει το manual
εγω αυτο κανω...και μερικες φορες για να μην αναπηδαει η μοτο...χρησιμοποιω 1.5 πιεσεις και στην ασφαλτο.. (R1200 GS ADVENTURE!!) |
|
|||
|
|||
2,2 & 2,6 max..
|
|
|||
|
|||
σωστα ! , οταν ταξιδευεις , γιατι θα ανοιξουνε σχισμουλες διπλα στα τακουνακια,
αν δεν σε ενδιαφερει αυτο, βαλε παλι 1.5 και στα δυο! ειναι ασφαλεια στην βροχη και στις στροφες! |
|
|||
|
|||
Δεν θέλετε να ακούσετε πόσο βάζει ο Markas...
|
|
|||
|
|||
Επειδή μπερδεύομαι με τα bar, θα αναφέρομαι σε psi. Τα χωμάτινα ελαστικά , γενικά, δουλεύουν σε χαμηλότερες πιέσεις. Στο χώμα ειδικά, μιλάμε για 18-22 και λιγότερο πολλές φορές. Όσο σκληραίνει το τεραίν, αυξάνονται οι πιέσεις. Λόγω θερμοκρασιών και πιθανότητας κλαταρίσματος (σε πέτρες εννοώ). Όλα τα παραπάνω για ελαφρές μοτο.....
Για τα θηρία των 200+ κιλών, ισχύουν άλλα πράγματα. Κατ' αρχήν η χαμηλότερη πίεση δεν μπορεί να είναι κάτω από 22-25 σε λάσπες , άμμο κλπ. Λόγω βάρους στην άσφαλτο ή σε πέτρες καταστρέφονται τα λάστιχα από θερμοκρασία και χτυπήματα (πέτρα- ζάντα..). Επίσης, για τις δικές μας μηχανές με 17'' τροχό πίσω , οι επιλογές που υπάρχουν περιορίζονται σε 2-3 τύπους ελαστικών, τα οποία δεν είναι εντούρο!!! Είναι 50-50, άντε 70-30 χώμα - άσφαλτο. Οπότε με τις δικές μας μηχανές παίζουμε σε ότι λέει ο κατασκευαστής για άσφαλτο και στο χώμα πάμε λίγο πιο κάτω. Στο Ακρόπολις είχα 28-31 σταθερά για μικτή χρήση κάθε μέρα. Δεν είχα πρόβλημα, αν και το καλύτερο θα ήταν λίγο πιο χαμηλά στο χώμα (έτρωγα κάτι γλιστρήματα)και λίγο παραπάνω στην άσφαλτο (είχα αρκετή φθορά) . Όσα έγραψα δεν είναι δική μου φαεινή ιδέα, τα έμαθα το 2007 σε μαθήματα οδήγησης μεγάλων ON-OFF στο χώμα από τον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο (Doc), πρωταθλητή εντούρο επί σειρά ετών και αρχισυντάκτη του 0-300 μέχρι το 2006. |
|
|||
|
|||
Δημητρη μην βαλεις ποτε πιεσεις στα χωματινα λαστιχα ιδιες μ αυτες που θα εβαζες σε ασφαλτινα (32-36 δηλαδη).Το πιο πιθανο ειναι να βρεθεις ξαπλα καμια ωρα.
Εγω παντα ειχα μονοκαβαλος 1.7 μπρος-πισω και δικαβαλος και φορτωμενος 2 με 2.1 το πολυ Last edited by emix; 05-07-2011 at 23:48. |
|
|||
|
|||
1,7=24,5 , 2=29 και 2,1=30,5
Πάνω κάτω τα ίδια έκανα, ήμουν και αρκετές φορές δικάβαλος. |
|
|||
|
|||
Eυχαριστώ πολύ παιδιά για το support.
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πίεση ελαστικών | platon | Τεχνικά θέματα διάφορα | 16 | 31-08-2010 18:55 |
Πίεση ελαστικών (στην άσφαλτο)... | NLS | Τεχνικά θέματα διάφορα | 33 | 05-09-2009 13:40 |
Τεχνολογίες Ελαστικών ΜΟΤΟ............. | riko46 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 11 | 21-04-2009 13:40 |
Αλλαγή Ελαστικών | KostasGS | Τεχνικά θέματα διάφορα | 11 | 24-01-2009 21:08 |