|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πίνακας Ποινών Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Πταισματικές παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/99) - Πρόστιμο Τροχονόμου
I. Point System - Ερωτήσεις + Απαντήσεις Ερώτηση: Στους πόσους βαθμούς ποινής μου παίρνουν το δίπλωμα (άδεια οδήγησης); Απάντηση: Με την συμπλήρωση είκοσι πέντε [25] βαθμών Ερώτηση: Μου στέλνουν ειδοποίηση όταν συγκεντρώσω κάποιο βαθμό ποινών; Απάντηση: Ναι. Με τη συμπλήρωση δέκα πέντε [15] βαθμών ποινής θα σας σταλεί ειδοποίηση Ερώτηση: Για πόσο διάστημα μου αφαιρείται το δίπλωμα αδήγησης; Απάντηση: Εξαρτάται: 1. Αν η άδεια οδήγησης σας αφαιρείται για πρώτη φορά το διάστημα αφαίρεσης της άδειας οδήγησης είναι έξι [6] τουλάχιστον μήνες. 2. Αν ο ίδιος παραβάτης - οδηγός συμπληρώσει το όριο των [25] βαθμών ποινής και άνω, για δεύτερη φορά εντός πενταετίας από την επαναχορήγησή της, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διάστημα ενός [1] έτους. 3. Αν συμπληρώσει το όριο των [25] βαθμών ποινής και άνω, για τρίτη ή περισσότερες φορές εντός πενταετίας από την προηγούμενη επαναχορήγησή της, η άδεια αφαιρείται εκ νέου για διάστημα δύο [2] ετών κάθε φορά μετά τη δεύτερη. Ερώτηση: Ποιος είναι ο χρόνος παραγραφής των τροχαίων παραβάσεων που υπάγονται στο Point System Απάντηση: Ο χρόνος παραγραφής των τροχαίων παραβάσεων που υπάγονται στο Point System είναι δύο [2] χρόνια για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και τέσσερα [4] χρόνια για όσους έχουν ερασιτεχνική άδεια οδήγησης Ερώτηση: Με ποιο τρόπο θα γίνει η επανεξέταση για να αποκτήσω και πάλι την άδεια οδήγησης που μου πήραν; Απάντηση: Η επανεξέταση [θεωρητική και πρακτική] οδηγού του οποίου η άδεια αφαιρέθηκε με το Σ.Ε.Σ.Ο. , θα γίνεται μετά από προηγούμενη υποχρεωτική, θεωρητική και πρακτική, εκπαίδευση [για όσες από τις άδειες οδήγησης έχει καθιερωθεί] σε αριθμό μαθημάτων ίσο με το 50 % των προβλεπόμενων για τους υποψήφιους οδηγούς , με ιδιαίτερη έμφαση σε ύλη ή τομείς ανάλογους των παραβάσεων που καταγράφηκαν στο έντυπο αφαίρεσης της άδειας οδήγησης. Ερώτηση: Τι ισχύει για τους νέους οδηγούς ; Απάντηση: Για τους νέους οδηγούς, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τριετία από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας οδήγησης, κατηγορίας Α ή Β, οι βαθμοί ποινής προσαυξάνονται, για κάθε παράβαση, κατά τρεις (3). II. ΠΟΙΝΕΣ http://www.glavopoulos.gr/kok/poines.htm |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πίνακας Ποινών Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
|
|
|||
|
|||
Εχω την εντίπωση ότι έχει αλλαξει ο τιμοκατάλογος με νεότερο νόμο εδω και 2-3 χρονια
Παράδειγμα η μή ύπαρξει πινακίδων τιμωρείται με 300 € και όχι με 33€. Θα το κοιτάξω και θα σας πω |
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
Ναι, έχει αλλάξει πέρυσι ....
|
|||
|
|||