|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
ο γάμος
Ένα νεαρό ζευγάρι, πολύ ερωτευμένο, αποφασίζει να παντρευτεί, όταν την
> > τελευταία νύχτα πριν τον γάμο, συμβαίνει ένα τραγικό ατύχημα και > > σκοτώνονται. Βρίσκονται προ των πυλών του Παραδείσου, να συνοδεύονται > από > > τον Αγιο Πέτρο. > > > > > > > > Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο νεαρός συναντιέται με τον Πέτρο και του > λέει: > > - Αγιε μου, η αρραβωνιαστικιά μου και εγώ είμαστε πολύ ευτυχισμένοι εδώ > στον > > > > Παράδεισο. Όμως, μας έχει λείψει πολύ η όλη διαδικασία, η τελετή του > γάμου. > > Είναι δυνατόν, για κάποιον που ζει στον Παράδεισο να παντρευτεί κάποιον > > άλλον; > > > > Ο Αγιος Πέτρος τον κοιτάζει καλά και του λέει: > > > > - Λυπάμαι πολύ. Ποτέ ξανά δεν έχω ακούσει κάποιον άλλον να θέλει να > > παντρευτεί μέσα στον Παράδεισο. Πολύ φοβάμαι ότι αν το θέλετε πολύ, θα > > πρέπει να μιλήσετε με τον Παντοδύναμο Θεό. Μπορώ να σας κλείσω ένα > ραντεβού > > σε δυό βδομάδες από σήμερα. > > > > Έφτασε η ημέρα του ραντεβού και οι δυό νέοι παρουσιάζονται εμπρός στον > > Παντοδύναμο. Του αναφέρουν το αίτημά τους. Ο Κύριος τους κοιτάζει > σιωπηλά, > > σκέφτεται προβληματισμένα και τους λέει: > > - Ελάτε σε πέντε χρόνια από σήμερα. Εάν ακόμη θέλετε να παντρευτείτε, > τότε > > θα σκεφτώ την επιθυμία σας. > > > > Πέντε χρόνια αργότερα, το ζευγάρι εμφανίζεται και πάλι. Η επιθυμία τους > > είναι ακόμη ζωντανή. Η εντολή του Θεού είναι ίδια: > > - Σε πέντε χρόνια, θα παρουσιαστείτε πάλι εμπρός μου. Τότε θα το > συζητήσουμε > > > > και πάλι. > > > > Την τρίτη φορά, το ζευγάρι εμφανίζεται και πάλι στον Θεό. Ακόμη > επιθυμούν να > > > > έρθουν σε κοινωνία γάμου. > > - Εντάξει λοιπόν. Μπορείτε να προβείτε σε γάμο. Αυτό το Σάββατο, στις > 6.30 > > το απόγευμα, θα τελεστεί μια υπέροχη τελετή γάμου στην Κεντρική Εκκλησία > του > > > > Παραδείσου. Αφήστε τις λεπτομέρειες σε μένα. > > > > Ο γάμος ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Όλοι οι καλεσμένοι ομολόγησαν ότι η > νύφη > > ήταν πανέμορφη. Όλοι οι γνωστοί και μη, ήταν παρόντες στην τελετή. Ο > Μωυσής > > έφερε σπάνια λουλούδια από τον Νείλο Ποταμό, ο Νώε έφερε σπάνια ορυκτά > από > > την Μεσσοποταμία και οι μαθητές του Ιησού έκαναν μερικά θαύματα για να > > εντυπωσιάσουν τους παρευρισκόμενους. Ακόμη και ο Γκάντι εμφανίστηκε, > έμεινε > > μόνο για λίγο και φορούσε τα πιο καλά του ρούχα. > > > > Όμως, το μαντέψατε... Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα το παντρεμένο > ζευγάρι, > > κατάλαβαν ότι έκαναν ένα φοβερό λάθος. Απλά, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν > να > > ζουν παντρεμένοι. Έτσι, αποφάσισαν να κλείσουν ένα ακόμη ραντεβού με τον > > > Θεό, για να του ζητήσουν ένα διαζύγιο στον Παράδεισο. > > > > Όταν ο Παντοδύναμος Θεός άκουσε το νέο αίτημά τους, βγήκε απο τις > χλαμύδες > > του. Τους κοίταξε με ένα ανάμεικτο, γεμάτο οίκτο, αυστηρότητα, και > > απογοήτευση, βλέμμα και τους είπε: > > - Μα, είσαστε σοβαροί επιτέλους ή αστειεύεστε; Μας πήρε δέκα χρόνια να > > βρούμε ένα παπά που να έχει ανέβει στον παράδεισο, για να σας > παντρέψει!!!! > > Μπορείτε να φανταστείτε πόσο καιρό θα μας πάρει να βρούμε δικηγόρο!!! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ο γάμος
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: ο γάμος
|