|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Αλλαγή λαδιών σε καινούργιο κινητήρα, τα φώτα σας,
Καλοί μου φίλοι, πρόσφατα αγόρασα καινούργιο, ένα μικρό αυτόκινητο πόλης (Subaru Justy), ρωτώντας λοιπόν στην αντιπροσωπεία κατά την διάρκεια παραλαβής του αλλά και διαβάζοντας το manual μου είπαν για πρώτη αλλάγή λαδιών στα 5000 χιλιόμετρα (το ίδιο είχε γίνει και πριν μερικά χρόνια με το Ford και μάλιστα σχεδόν είχαν τσακωθεί με τον αντιπρόσωπο όταν επέμενα για αλλαγή λαδιών στα 1000, μου μίλαγε ακόμα και για μη τήρηση των όρων της εγγύησης).
Επειδή εγώ είμαι της παλιάς σχολής, πιστεύω ότι όσο και να είναι ρονταρισμένοι (όχι στρωμένοι) οι σημερινοί κινητήρες μία αλλαγή λαδιών στα χίλια και άχρηστη να είναι, σίγουρα δεν κάνει κακό (στην Ford μου έλεγαν για ειδικό λάδι στρωσίματος, και του είχα πει να βρούμε να βάλουμε το ίδιο αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό) Ποιά είναι η γνώμη των ¨μηχανολόγων¨ του φόρουμ για το ζήτημα, δεν αφορά άμεσα την μηχανή (ΒΜW) αν και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι γίνετε στα ΒΜW μια και το πήρα μεταχειρισμένο αν και εκεί ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να αλλάξω λάδια. Last edited by frits; 17-11-2009 at 00:30. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Αλλαγή λαδιών σε καινούργιο κινητήρα, τα φώτα σας,
Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου,
αλλά μας μπερδεύει λίγο με το λάδι στρωσίματος ... Πραγματικά, στις μοτό μας, αλλάζουμε λάδι στα 1000 km, και αυτό είναι λάδι στρωσίματος (πιό ψιλό) Άρα, ίσως έχουν δίκιο κ επιμένουν στην ΜΗ αλλαγή ....
|
|||
|
|||
αλλαξε τα,να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.....................
|
|
|||
|
|||
Φίλε σίγουρα κακό δεν θα του κάνεις αν τα αλλάξεις στα 1000.Πάντως να ξέρεις ότι γενικά αυτό ισχύει σε πολλές εταιρείες.Φίλος έχει scirocco και του είπαν την πρώτη αλλαγή να το πάει να την κάνουν στα 15.000 χλμ.Έμενα η εταιρεία μου παραχωρεί με leasing ένα Peugeot 207,το παρέλαβα καινούριο και μου είπαν να το πάω για λάδια κ γενικό service στα 20,000 χλμ και όταν του έλεγξα τα λάδια πριν 10 μέρες στα 12,500 χλμ είχε πατώσει του έριξα 1 λίτρο και πήγε στα 3/4 του δείκτη.Γι'αυτό καλύτερα μείνε της παλιάς σχολής για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
|
|
|||
|
|||
αν τα κανεις γρηγορα αστα για τα 5000 αρκει να ελεγχεις τη σταθμη.αν αργεις να τα κανεις κανε μια αλλαγη στα 1000.σε πολλα αυτοκινητα η πρωτη αλλαγη ειναι μετα απο 10-12000χλμ!!!δεν του κανεις βεβαια και κακο!
|
|
|||
|
|||
www.scooby.gr . για μας τους subaro-βιους!
|
|
|||
|
|||
τα λάδια στρωσίματος είναι ειδικής πυκνοτητας με μερικά πρόσθετα.Κάνε οτι λεει η εταιρεία.Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο αφού σου λένε οτι θα χάσεις και την εγγύηση.Αυτοί κάτι ξέρουν παραπάνω από μας.
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αλλαγή λαδιών | sakis7 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 23 | 13-11-2009 22:08 |
Αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού | syan | Τεχνικά θέματα διάφορα | 21 | 08-10-2009 21:26 |
Αλλαγή λαδιών-εξαέρωση | BUSA MAKIS | Τεχνικά θέματα διάφορα | 7 | 06-10-2009 01:23 |
ΣΟΣ!!! παιδιά τα φώτα σας!!! | tzik1 | Γενικά - Αναβάτης | 31 | 14-09-2009 02:05 |
Με τα φώτα αναμμένα θα κυκλοφορούν τα δίκυκλα!!!!!!!! | riko46 | Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης | 8 | 23-06-2009 18:36 |