|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ESA
Χάνει λάδια η πίσω ανάρτηση (ESA) της μηχανής μου.
Είναι 1200 GS 12/2008, άρα μέσα στην εγγύηση. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε όταν πήγα να κλείσω ραντεβού για το service των 60.000 χλμ. Τότε παραγγέλθηκε και η ανάρτηση (29/3/2010). Σήμερα, έκανα το service και η ανάρτηση δεν έχει έρθει ακόμη. Έχουν περάσει από την παραγγελία της 9 εργάσιμες μέρες. Η παραγγελία είναι back order, δηλ. το ανταλλακτικό δεν υπάρχει στην Γερμανία και περιμένουμε χώρις να ξέρουμε κάτι περισσότερο. Στο Γέρακα μου είπαν ότι είμαι το μοναδικό απλό GS που περιμένει πίσω ανάρτηση, ωστόσο στην ουρά είναι άλλα 3 adventure. Την μηχανή την κυκλοφορώ κανονικά, ωστόσο στο Γέρακα μου είπαν ότι χάνοντας λάδια σιγά σιγά θα σκληραίνει. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει έρθει η ανάρτηση. |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ESA
Απόσπασμα:
Το λαδι του σωματος του αμορτισερ ειναι αυτο που δεν επιτρεπει την γρηγορη εκτονωση της αναρτησης λογω ελατηριου μετα απο συμπιεση του π.χ. σε σαμαρακι! αν ληψει το λαδι...χαιρετα μου τον πλατανο!!!!!! Πολλα προβληματα αυτο το ESA!!!!! Κι απο εδω μεσα εχουν καποιοι προβλημα αλλα και σε άλλα ξενα φορουμς εχουν πολλα απραπονα! Εκτιμουν δε οτι 3 στα 10 μηχανακια με αυτο το συστημα παρουσιαζουν βλαβη!!!!! Καλο πραγμα η τεχνολογια, ειμαι φανατικος οπαδος της, αλλα κακο εως κακιστο πραγμα η αδοκιμαστη τεχνολογια!! Ή τελος παντων η μη εξαντλητικα δοκιμασμενη!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
welcome to esa-problem club! καλησπερα φιλε, απο 24/03 περιμενω κ εγω |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αν δεν κάνω λάθος περιμένεις απάντηση από την BMW, για το πότε θα έρθουν οι αναρτήσεις την άλλη εβδομάδα? |
|
|||
|
|||
Θοδωρή, μου έχεις δείξει τη "διαρροή" και μπορώ να πω ότι είναι ελάχιστη έως αμελητέα.
Όχι ότι δεν πρέπει να σου την αλλάξουν αλλά σίγουρα δεν κινδυνεύεις. Οι παρατηρήσεις των συναδέλφων σωστές αλλά εφόσον δεν έχει αλλάξει η ποσότητα της διαρροής που μου έδειξες πριν μερικέες εβδομάδες, δεν θεωρώ ότι αντιμετωπίζεις θέμα να αφήσεις τη μοτό να κάθεται μέχρι να σου στείλουν την ανάρτηση... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Βέβαια, άμα κάνουν οι Γερμανοί κάνα χρόνο να την στείλουν |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
ναι, ρε φίλε περιμενω απαντηση μεχρι την Παρασκευη μου ειπανε οτι θα εχω.δυστηχως στο δικο μου ειναι μεγαλη η διαρροη κ δεν κυκλοφορειται στο δρομο. φαντασου οτι απο γλιστρημα ειδα τι παιζει πισω κ μετα απο λιγο το μηχανακι τραμπολινο!!!! |
|
|||
|
|||
Οταν πάρεις την απάντηση, ποσταρισε την να ξέρουμε και μεις τι παίζεται.
|
|
|||
|
|||
παιζει να μπορουμε να καταργησουμε την esa Που εχουμε καλοπληρωσει για καποια κανονικη και νορμαλ αναρτηση?για μηχανες εκτος εγγυησης λεω.
|
|
|||
|
|||
Teo καταρχάς φαίνεσαι χιλιομετροφάγος φίλε ....δεν έχεις κλείσει ούτε 1,5 χρόνο με το gs και έχεις γράψει 600000 χιλ. εμένα αυτό μου λέει πολλά φίλε!!!
Τώρα όσο για την ESA έχουν ακουστεί πολλά κατα καιρούς, το θέμα είναι ότι με το που πήγες στην αντιπροσωπία δεν σου ξεκίνησαν τα σουξου μουξου κτλ κτλ....κ δώσανε αμέσως την παραγγελία αυτό να σκέφτεσαι!!! Οι καθυστερήσεις πλέον σε όλα τα ανταλλακτικά σε όλες τις εταιρείες έχει γίνει αρκετά μεγάλη.....δεν είναι μόνο το afte shale της bmw που πονάει...αλλά όλα τα δίκτυα όλων των εταιρειών .......το κακό είναι ότι αυτή η καθυστέρηση δυστυχώς γίνεται μόνβο εδώ στην ελλάδα.....μέχρι και στην αφρική να ήσουνα σε 3 μέρες θα είχες το ανταλλακτικό με courier.......!! Να σου αναφέρω ότι για ένα εξαρτηματάκι σε ε΄να audi tt το καλοκαίρι την έβγαλα με ανοιχτή κουκούλα για 2 μήνες...μιλάμε για αυτοκίνητο 50000euro και εταιρεία τεράστια....3 μηνών το μοντέλο καινούργιο!!! Ίσως εδώ στην ελλάδα περιμένουν οι εταιρείες να μαζευτούνε πολλά ανταλλακτικά μαζί για να αξιωθούνε να τα παραγγείλουνε.....υποθέτω λόγο κόστους...δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.....Όπως και σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη ΕSA στα κεντρικά της γερμανίας!! Οπότε υπομονή φίλος!!! Και με το καλό να γράψεις άλλα τόσα και άλλα τόσα!! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ESA. | pattakos | Τεχνικά θέματα διάφορα | 19 | 04-05-2010 09:36 |
GS-800 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΑΣΜΑΝ | ENtouristas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 31 | 07-04-2010 20:29 |
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ | Brink | Ελλάδα | 5 | 23-03-2010 09:45 |
ΑΛΛΑΓΗ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ESA | kleon | Τεχνικά θέματα διάφορα | 7 | 24-01-2010 21:15 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΑ!!! | sotaris | Τεχνικά θέματα διάφορα | 4 | 18-12-2009 22:10 |