|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ράλι στο χρηματηστήριο
Ανοδικές τάσεις με κέρδη 10% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο κατά 20%. Στις 12:40 το μεσημέρι, ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 9,9% φτάνοντας στις 967 μονάδες, με το τζίρο των συναλλαγών να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της EFG Eurobank ανακοίνωσε νωρίτερα το Χ.Α. Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τραπεζική πηγή, η σχέση ανταλλαγής είναι επτά μετοχές της EFG για πέντε μετοχές της Alpha. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 19,43%. Στις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο, ξεχώριζαν οι Εθνική (+29,14% στα 3,59 ευρώ), Marfin Popular (+27,59% στα 0,37 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (+28,57% στα 0,72 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (+21,55% στα 1,41 ευρώ), ΟΠΑΠ (+6,94% στα 9,09 ευρώ), ΔΕΗ (+10,95% στα 6,08 ευρώ), ΤΤ (+29,52% στα 1,36 ευρώ), Μυτιληναίος (+13,48% στα 4,04 ευρώ) και Αγροτική (27,27% στα 0,70 ευρώ). Από τις μετοχές που διακινούνταν, 113 ήταν σε θετικό έδαφος, 6 σε αρνητικό, ενώ 13 ήταν αμετάβλητες. Ράλι ανόδου 10% στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Οικονομία Γιατί εμένα κάτι μου λέει ότι κάποιοι πάλι μαζέψαν όλα τα χαρτιά; Τι το θέλουμε το χρηματηστήριο; Για να πλουτίζουν μονίμως κι εις βάρος των κορόιδων όσοι έχουν εσωτερική πληροφόρηση;! Αϊ στο διάολο πιά! Κούρεμα και πίσσα και πούπουλα! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ράλι στο χρηματηστήριο
Όντως πόσα χρήματα θα έβγαλαν κάποιοι από αυτή τη "μπίζνα" με το χρηματηστηριακό τζόγο και από ποιους θα λείψουν αυτά τα λεφτά στη τελική ..
|
|
|||
|
|||
Άκουσα οτι βγήκε ο ΙΔΙΟΣ ο υπουργός και υποσχέθηκε οτι το χρηματηστήριο θα πιάσει τις 10.000 μονάδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
........ ............... .............. .................. Τιιιιιιιιιιιι ????????????????????????? Ο μίστερ χαμόγελο ήταν πριν 12 χρόνια υπουργός οικονομικών ?????? Και εγώ που το πίστεψα οτι θα γίνω πλούσιος σε 10 μέρες ??????????????????? Όχι ρε π@ύστ@ μου. Πάλι με πιάσανε μ@λ@κ@ ??????????? |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Καλό το δόλωμα....να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν .
|
|
|||
|
|||
Τώρα πιά θα έχει να πει και κάτι το πιντί στη ΔΕΘ...
Θα ακούσουμε για πανίσχυρες ελληνικές τράπεζες, ευκαιρίες ανάπτυξης, φως στο τούνελ, το τρένο που περιμένει να μας ανεβάσει κι άλλα ωραία. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
θα τα ξαναπώ : 1.όταν και ο τελευταίος επενδυτής απογοητευτεί, τότε θα αρχίσει η άνοδος... 2.αν πιάσει πάτο η αγορά τότε και μόνο τότε θα ξεκινήσει για πάνω.... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το χρηματιστηριο χρειαζεται για να αντλουνται κεφαλαια και να ριχνονται στην αναπτυξη μεσω της ρευστοτητας των τραπεζων, να ριχνονται στην αναπτυξη των εισηγμενων εταιρειων (αν δεν τα φανε οι κατα τοπους Λαναραδες-παιζει κιαυτο αλλα μονον για τις εταιρειες διοτι ως γνωστον τραπεζα δεν κλεινει), και φυσικα να πλουτιζουν οσοι ξερουν να παιζουν! Ειναι τζογος σαν το τζοκερ, το Λοττο, το στοιχημα κ.λ.π. Εσωτερικη πληροφορηση? Αυτο αν αποδειχτει διωκεται ως κακουργημα! Οχι οτι δεν μπορει να γινει αλλα......... Εγω δηλαδη που εχω 10,000 κομματια στην εθνικη και στην αλφα και τωρα τριβω τα χερια μου πλουτιζω εις βαρος κανενος κοροιδου ¨η ημουν εξυπνος κι αγορασα μετοχες οταν ηταν χαμηλα αυτες οι δυο τραπεζες??? Μηπως εχω εσωτερικη πληροφορηση? Δεν νομιζω! Αν εισαι γιαννη εναντια στον τζογο παω πασσο. Αν δεν ξερεις να παιζεις στο χρηματιστηριο κι αισθανεσαι.....καπως ξαναπαω πασσο! Αλλα αυτα απεχουν πολυ απο τα λουζεις με πισσα και πουπουλα ολους ανεξαιρετως και να μιλας για εσωτερικη πληροφορηση! Ολοι οσοι ασχολουμαστε με το αθλημα του χρηματιστηριου - οπως και ολοι οσοι ασχολουνται με τα τυχερα παιχνιδια - παρακολουθουν, διαβαζουν οικονομικες εφημεριδες και μαθαινουν να προβλεπουν! Ολοι σας πονταρατε στην χρεωκοπια της χωρας αρα και στο κραχ του χρηματιστηριου, διοτι οι χωρες πτωχευουν πρωτα απο τα χρηματιστηρια τους! Εγω παλι οχι!! Ετσι οταν η μετοχες της Αλφα ηταν 2,10 και της εθνικης 3 ευρο αγορασα 7,500 κομματια δινοντας 37000ε απο τις οικονομιες 30 χρονων εργασιας! γιατι το εκανα? ειχα εσωτερικη πληροφορηση? Οχι!!!!! Ομως, μετα την αποτυχια του deal της Εθνικης με την Αλφα και γνωριζοντας οτι το τραπεζικο συστημα δεν μπορει να προχωρησει οπως εχει και περνωντας εναυσμα απο την προθεη μιας τραπεζας να εξαγορασει μιαν αλλη καθησαμε και σκεφτηκαμε οτι αφου δεν εγινε με την Εθνικη θα γινει με καποια αλλη!!! Διοτι δεν θα μπορουσαν οι τραπεζες να προχωρησουν διαφορετικα! Δεν θα μπορουσε να υπαρξει ρευστοτητα στην αγορα με αλλον τροπο! Ηταν γραμμενο παντου και γραφοταν καθημερινα στον οικονομικο τυπο!!! Γινοντουσαν κι εκτιμησεις ποια τραπεζα θα αγορασει πια!!!! Ετσι, οι δυνατοτερες τραπεζες θα εξαγορασουν τις μικροτερες (γραψτε το αυτο) δινοντας εξτρα χαρτια στους επενδυτες τους! Το ξεραμε αυτο, ηταν απλως θεμα χρονου. Ετσι εμεις με την ''εσωτερικη πληροφορηση'' ξερωντας οτι η Αλφα θα εξαγοραστει και δεν θα εξαγορασει καμια αλλη πηραμε καποιες χιλιαδες κομματια της, αποτελεσμα 1, να τα πολλαπλασιασουμε με αυτο το 7 προς 5 κι αποτελεσμα 2 οταν ξαναβγει στην διαπραγματευση μετοχης στο δικαστηριο η κοινη μετοχη τους να εχουμε παρει οτι λεφτα δωσαμε με μεγαλο κερδος! Ειμαστε κλεφτες? Τα λεφτα αυτα τα πηραμε απο κανεναν φορολογουμενο? οχι βεβαια!! Ας ειναι καλα τα 500, 000,000ε του Καταρ που θα πανε στην αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου της νεας τραπεζας! Ξερεις Γιαννη μου τι σημαινει ενεργητικο 150δις? Ξερεις τι σημαινει ιδια κεφαλαια 15δις?? Τοσα ειναι τα αθροισματα των για τις δυο τραπεζες!! κατσε να δεις με την Εθνικη τι εχει να γινει!! Μολις εισπραξω καποια απο τα κερδη μου θα τρεξω να αγορασω μετοχες του Ταχυδρομικου Ταμειευτηριου, της Γενικης, εμπορικης και Αγροτικης!! 90% οι δυο ''γαλλικες'' (εμπορικη-Αγροτικη) θα εξαγορασει η μια την άλλη!! Last edited by GeorgeP; 29-08-2011 at 15:06. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Οι μέτοχοι της Eurobank θα λάβουν 5 νέες μετοχές της Alpha για κάθε 7 κοινές μετοχές της τράπεζας που κατέχουν.
Ο νέος Ομιλος θα απουελείται από 57,5% από μετόχους της Alphabank και 42,5% από μετόχους της Eurobank. Η σχέση ανταλλαγής είναι 0,714 μετοχές Alphabank για κάθε μία μετοχή Eurobank. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην απόφαση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank να προχωρήσουν τις διαδικασίες συγχώνευσής τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση των δύο τραπεζών να προχωρήσουν στη συγχώνευσή τους είναι μία θετική εξέλιξη που δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι η σημερινή κρίση μπορεί να λειτουργεί ως ευκαιρία για διαρθρωτικού χαρακτήρα κινήσεις που δίνουν ώθηση, τόσο στη χρηματοοικονομική σφαίρα όσο και στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας, καθώς όλα κρίνονται τελικά στο επίπεδο αυτό. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι μετέχει στο νέο σχήμα το Κατάρ, που επενδύει στην Ελλάδα και στέλνει διεθνώς ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και πάνω στο υπόβαθρο αυτό μπορούν και πρέπει να γίνουν όλες οι αλλαγές που διαμορφώνουν το νέο τραπεζικό τοπίο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των καταθετών, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων». ΤΟ ΒΗΜΑ - Ολη η τελική συμφωνία του deal Alpha-Eurobank - oικονομία Αυτή η πρωτοτυπία στις δηλώσεις.....ιδίως όταν απευθύνονται σε ιθαγενείς! |
|
|