|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ολη η Ελλάδα είναι πάσο.. είναι πάσο.. είναι πάσο.. Ολη η Ελλαδα είναι πάσο........
Διαβάζω σε πολλά ταξιδιωτικά για τα υπέροχα πάσα που υπάρχουν σε άλλες Ευρωπακές χώρες, βλέπω φωτογραφίες και τρελαίνομαι.
Μετά, πηγαίνω κανένα ταξιδάκι - εκδρομούλα στην Ελλαδίτσα μας και πέφτω σε κάτι διαδρομές απίστευτες. Όταν σταματάω στην κορυφή του βουνού για τσιγάρο, έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται "ρε μπας και για ακόμη μία φορά μες στην μιζέρια μας και στην ξιπασιά μας, έχουμε υποεκτιμήσει την χώρα πού ζούμε?" Γιατί αν εξαιρέσεις την ποιότητα της ασφάλτου, νομίζω ότι και μεις έχουμε εξαιρετικά πάσα στην χώρα μας. Ανοίγω λοιπόν αυτό το θέμα, για να καταγραφούν τα ελληνικά πάσα. Αυτό που θα ήθελα να καταγραφεί, είναι δρόμοι οι οποίοι είναι οδηγικά απολαυστικοί. Αυτό σημαίνει, ότι είναι στριφτεροί, καλοχαραγμένοι και αρκετά φαρδείς. Δηλαδή στο συγκεκριμένο post, δεν είναι το ζητούμενο να καταγραφούν στένα ασφάλτινα μονοπάτια, που οδηγούν σε μία υπέροχη λίμνη ή σε μία φανταστική απομακρυσμένη παραλία. Το ζητούμενο είναι να καταγραφούν δρόμοι, που μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε ένα ταξίδι μας και να το μεταμορφώσουμε από ανιαρό σε απολαυστικό. Παράδειγμα: Για να πάς από την Αθήνα στην Κομοτηνή η προφανής διαδρομή είναι 500 χλμ αυτοκινητόδρομος Αθήνα - Θεσ/νικη και 300 χλμ Εγνατία, Θεσ/νικη - Κομοτηνή. Μπορείς όμως, αντί του προφανές, σε αρκετά σημεία της διαδρομής να κάνεις μία παράκαμψη, να βγείς από την εθνική και να απολαύσεις κάποια χλμ οδηγικής απόλαυσης. Τέλος καλό θα είναι αυτοί που θα μπούν στον κόπο να καταγράψουν ένα ελληνικό πάσο, να είναι ακριβείς και όχι γενικοί, ώστε την συγκεκριμένη πληροφόρηση να μπορούμε όλοι, να την χρησιμοποιήσουμε εύκολα. Παράδειγμα: Δεν γράφουμε γενικά Βέροια - Κοζάνη από την παλιά Εθνική, αλλά Βέροια - Τριπόταμος - Καστανιά - Πολύμυλος,(33 χλμ), ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε την διαδρομή στο Googlemaps. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.... |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ολη η Ελλάδα είναι πάσο.. είναι πάσο.. είναι πάσο.. Ολη η Ελλαδα είναι πάσο
Ο τίτλος φίλε είναι μάλλον λάθος Σε παραπέμπει σε ΕL PASSO - οικονομικά σκάνδαλα-κλέφτες πολιτικούς και τέτοια.Πρέπει να διαβάσεις όλο το θέμα για να καταλάβεις τι ενοεί ο ποιητής(τη λέξη πασο πρώτη φορά την ακούωsorry)Το θέμα πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρων και πρωτότυπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ολη η Ελλάδα είναι πάσο.. είναι πάσο.. είναι πάσο.. Ολη η Ελλαδα είναι πάσο
Ας αρχίσω λοιπόν:
Στην διαδρομή Λαμία - Καρδίτσα ύπαρχει το κομμάτι Λαμία - Δομοκός - Πουρνάρι (45 χλμ). Google Maps" |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Φίλε Θοδωρή έτσι είναι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λες, απλά το ξένο είναι πάντα πιο γλύκο..
Ειδικά ο κορμός της Πίνδου είναι άλλο πράγμα ... Πάντως τώρα με την κρίση το μόνο που μου λείπει είναι να ανεβάσετε καμιά 30 πανέμορφες διαδρομές και να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.. |
|
|||
|
|||
Φίλε Θοδωρή έτσι είναι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λες, απλά το ξένο είναι πάντα πιο γλύκο..
Ειδικά ο κορμός της Πίνδου είναι άλλο πράγμα ... Πάντως τώρα με την κρίση το μόνο που μου λείπει είναι να ανεβάσετε καμιά 30 πανέμορφες διαδρομές και να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.. 1. Θοδωρή, πολύ καλή η ιδέα σου, να χτίσουμε μια "βιβλιοθήκη πληροφοριών" για τις πιο όμορφες και απολαυστικές μας διαδρομές στην Ελλάδα. Επαυξάνω. Θα δουλέψω την Πίνδο, μιας και είναι από τις αγαπημένες μου. 2. Σταύρο - γ.... την κρίση μου! Φαίνεται ότι πρέπει να βάλουμε ένα διαδρομή "cap" για φέτος και να κρατήσουμε δυνάμεις για τις καλύτερες μέρες. Παρόλ αυτά, τα παιδιά ετοιμάζουν κάποια δυνατά ταξίδια για φέτος που αν τα κρατήσουμε όσο πιο οικονομικά γίνεται θα είναι όνειρο... 3. Δεν θυμάμαι...κάτι ήθελα να πώ... 4. Διαδρομή στην Πίνδο: Πριν το ξεχάσω: Αντί του: Αθήνα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Μέτσοβο Προτείνω το: Αθήνα - Καρδίτσα - Πύλη - Ελάτη - Περτούλι, Νεραιδοχώρι - Χαλίκι (τώρα έφτιαξαν τον δρόμο), Ανήλιο - Μέτσοβο. Δεν θυμάμαι χλμ, αλλά βάλτε το στον χάρτι και υπολογίστε. Η διαδρομή ονειρεμένη, σας ανεβάζει στον αυχένα και σας "κατεβάζει" στο Μέτσοβο. Από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα. Πάρτε παγούρι, ταπεράκι με κεφτέδες και καρεκλίτσες, θα τις χρειστείτε εκεί πάνω σε μια στάση στο ποτάμι. Μακριά από τις αρκούδες... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Καρδίτσα, Ελλάδα προς Μέτσοβον, Ελλάδα - Χάρτες Google |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Προφανώς εννοείς αυτή την διαδρομή:
Καρδίτσα, Ελλάδα προς Μέτσοβον, Ελλάδα - Χάρτες Google Αυτήν λέω. Βλέπω όμως ότι σε περνά έξω από το Χαλίκι σε μια άλλη διαδρομή για Ανήλιο. Η συγκεκριμένη που αναφέρομαι σε περνά μέσα από το Χαλίκι, ήταν χώμα το 2004 (τώρα άσφαλτος) και καταλήγει Ανήλιο. Προφανώς η άσφαλτος να περνά τώρα έξω από το Χαλίκι. Αλλά ναι, αυτή είναι η διαδρομή. |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Τελικά ο αγώνας ΜΧ3 στην Ελλάδα, είναι πραγματικότητα, 30 Μαίου στη Μεγαλόπολη! | kostasvar | Αγώνες | 6 | 17-04-2010 17:43 |
Αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα τότε τι είναι ; | frits | Ελλάδα | 6 | 07-03-2010 15:04 |
Αν δεν είναι "όλα τα λεφτά" αυτό τότε τί είναι | MARK | Ελλάδα | 7 | 06-11-2009 20:33 |
Και είναι | petkostas | Διάφορα | 10 | 07-10-2009 19:22 |
“στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο α*******ς.” | xvitos | Επικαιρότητα | 6 | 03-06-2009 20:32 |