|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
τελικά θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα;
εδώ και καιρό παρακολουθώ σχετικά ήσυχος τα τεκταινόμενα γενικώς και στο φόρουμ.....
Είπα λοιπόν μετά από τόσο καιρό να αρχίσουμε μιά κουβέντα, έχοντας πλέον δει κι άλλα επεισόδια της φαρσοκωμωδίας "Η Ελλάδα σήμερα". Να πούμε βρε παιδί μου τι πιστεύει καθένας ότι θα συμβεί το 2013. Αν οι απίστευτες θυσίες κι αφαιμάξεις θα έχουν θετική έκβαση. Προσωπικά αν και δεν έχω αυτή τη στιγμή λόγο να κλαίγομαι επαγγελματικά, κι έχοντας αποφασίσει ότι η οικογένειά μου είναι απόλυτα σημαντική ώστε να αφήσω καταστάσεις να μου χαλάσουν το στομάχι, βλέποντας όμως τα μέτρα που λαμβάνονται, είτε στο φορολογικό, είτε στην υγεία, τα εργασιακά κι αλλού, το θέατρο του παραλόγου της Βο(υ)λής, το αστείο νούμερο των 6 εκατομμυρίων ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012, την ολόφρεσκια έκθεση της τρόικας, δε μπορώ παρά να πιστεύω ότι πάμε φουλ για χρεοκοπία, αυτά που ζούμε τώρα δεν είναι παρά η προσπάθεια κάποιων να αρπάξουν ότι είναι ακόμη δυνατόν, το πρόγραμμα είναι αδύνατον να βγει, οι ξένοι δε βλέπω για ποιό λόγο θα μας χαρίσουν κι άλλα κι οι δικοί μας ενδιαφέρονται μόνο, ακόμη και τώρα, για το πως θα ρίξουν στάχτη στα μάτια των ιθαγενών. Πιστεύω ότι επίκειται τρελλό ξεπούλημα κι ίσως να μην είναι καν έλληνες ( εσκεμμένα με μικρό το "ε" ) αυτοί που θα το κάνουν. Ευελπιστώ σε μιά γόνιμη συζήτηση, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά όποιος διαφωνεί μαζί μου είναι άσχετος, άχρηστος, ανθέλληνας κι ότι άλλο θέλετε! Ας ξεκινήσει το σώου!!!!!! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: τελικά θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα;
Πιστεύω πως αν δεν μαζευτεί και η τελευταία δεκάρα από το κομπόδεμα των ιθαγενών χρεοκοπία δεν θα υπάρξει .Όταν τελειώσουν αυτά αρχίζει ο επίλογος .
|
|
|||
|
|||
Τα του καισαρος το καισαρι τα του θεο το θεο.ο ελληνισμος αντεξε 400 χρονια σκλαβιας τοσους πολεμους τοσες προδοσιες τωρα θα κολησει σε μια κριση η χρεοκωπια.Ηταν η επι ΤΑΣ.
|
|
|||
|
|||
Ο βρεγμένος ποτέ δεν φοβάται την βροχή. Μια ζωή με δανεικά ήμασταν. Γιατί να χρεοκοπήσουμε αφού είμαστε Ίδη χρεωκοπημένοι............. |
|
|||
|
|||
Ο Ελληνισμός. Σωστός! Αλλά σήμερα έχουμε Νεοελληνισμό... Καμία σχέση το ένα με το άλλο, αν και μερικά "κουσούρια", τα κουβαλάμε από αιώνα σε αιώνα. Μεγάλη συζήτηση, που με χαλάει να την κάνω, ιδιαίτερα μέσα στο forum. Εσείς μπορείτε να συνεχίστε όμως...
|
|
|||
|
|||
Γιάννη όπως πάντα βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, η λογική λέει ότι φτάνουμε στον πάτο του βαρελιού και κάποια στιγμή η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί, οι περισσότεροι το τοποθετούν στο δεύτερο εξάμηνο.
Μιλώ για σταμάτημα της κατρακύλας, για σταθεροποίηση του ποσοστού ανεργίας στα τραγικά ποσοστά που είναι σήμερα και από εκεί και πέρα σε πολύ αργά βήματα προόδου. Το δικό σου σενάριο δεν εξυπηρετεί κανένα, όλοι θα βγουν χαμένοι και εμείς περισσότερο από όλους εχοντας ίσως την ικανοποίηση ότι θα πάρουμε και κάποιους (τους πιό αδύνατους) μαζί μας. Προς Θεού αυτό δε σημαίνει ότι το 2014 όλοι θα έχουν βρει δουλειά, το επίπεδο ζωής της δεκαετίας του 2000 δεν πρόκειται να το ξαναδούμε ποτέ. Από εκεί και πέρα όποιος θα μπορούσε να είναι σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα έπρεπε να είναι γκουρού και της πολιτικής και της οικονομίας, ένα "ατύχημα" πολιτικό που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να μας πάει ακόμα πιό βαθιά. Δυστυχώς άλλη λύση δεν υπάρχει, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά εξελλίσεται σε πιό κεντρώο κόμμα μια και το ποσοστό που πλεόν εκφράζει δεν είναι στην πραγματικότητα αριστερό. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Πες το στον αποπάνω που λέει ότι βλέπω το ποτήρι μισοάδειο!
Αφού το βλέπεις Γιάννη, τουλάχιστον συμφωνούμε ότι είναι μισό... Θα τοποθετηθώ διαφορετικά, δεν γίνεται να χρεωκοπήσουμε μιας και αυτό έχει ήδη συμβεί, ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ τον Μάϊο του 2010 για αυτό και μπήκαμε στο μνήμονιο. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας αλλά λίγο η μ α λ α κ ί α η δική μας λίγο των δανειστών μας αυτό γίνεται με εξαιρετικά δύσκολο και επώδυνο τρόπο. Αν ήταν να χρεωκοπήσουμε με τον κυριολεκτικό νόημα της λέξης (να μην έχει το κράτος να πληρώσει καθόλου μισθούς και συντάξεις) και να καταρεύσουν και οι τράπεζες που να σημειωθεί ότι δεν έχουν λεφτά μόνο του Σάλλα, του Λάτση και του Κωστόπουλου αλλά και δικά μου και δικά σου θα είχε ήδη συμβεί όταν για να μας "σώσουν" χρειάζοταν πολλά δις, σιγά τώρα μην κολλήσουν στα 9 που και αυτά το συζητάμε αν χρειαστούν. Last edited by frits; 19-01-2013 at 21:44. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Εϊναι σπιράλ θανάτου Σταύρο, δεν είμαι εγώ απαισιόδοξος, αυτοί είναι το λιγότερο άχρηστοι, για να μην πω προδότες φυσικά κι ανοίξουμε άλλη κουβέντα! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|