|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Δύο ερωτήσεις ?
Γειά χαρά κύριοι.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής και απαντάτε αν θέτε. 1) Στο πλάγιο στάντ πόσο συχνά την στήνετε και για πόση ώρα είναι καλά χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα ? 2) Τα 20-50 λάδια που βάζετε είναι αυτοκινήτου έτσι ? π.χ castrol GTX 20-50 κλπ ? ή καλύτερα, άν θέτε, ποιά λάδια χρησιμοποιήτε περισσότερο εσείς και θεωρούνται καλά ? Έψαξα και δεν βρήκα παρόμοιο θέμα, γι' αυτό σας ρωτάω. Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Δύο ερωτήσεις ?
Για το πλαϊνό σταντ,
οι απόψεις διίστανται ... Κάποιοι λένε, αν δεν το "ήθελε" η "μαμά", δεν θα τόβαζε .... Επίσης δεν γράφεται στο manual, η αποφυγή του πλαϊνού σταντ ... Η άλλη "πλευρά" λέει ... Επειδή ο Boxer, είναι κινητήρας αερόψυκτος - ΕΛΑΙΟΨΥΚΤΟΣ, είναι προτιμότερη η χρήση του κεντρικού σταντ. Και αυτό γιατί, όταν μετά από χρήση, αφήσεις την μοτό στο "νύχι", τα λάδια, στραγγίζουν απ' την αριστερή πλευρά του μοτέρ, αφήνοντας τον δεξιό κύλινδρο, με λίγα λάδια, με αποτέλεσμα την ελλιπή ψύξη του .... Όταν πάλι ξεκινάς με παγωμένο το μοτέρ, κ την μοτό στο "νύχι" πάλι υπάρχει ελλιπής ποσότητα λαδιού στον δεξί κύλινδρο, μέχρι να στείλει η τρόμπα (σχεδόν άμεσα βέβαια) λάδι παντού ... Και η τελευταία θεωρία είναι ότι, όταν μένει για πολλές ώρες στο νύχι η μοτό, αυξάνεται η κατανάλωση λαδιού ... Σ' αυτό δίνεται η εξήγηση: Επειδή όπως είπαμε, η μοτό είναι αερόψυκτη - ελαιόψυκτη, τα ελατήρια των εμβόλων, έχουν μεγαλύτερες "ανοχές" με το κύλινδρο, για να "ανέχονται" τις μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας ... Όταν λοιπόν η μοτό γέρνει, επειδή μαζεύεται αρκετό λάδι αριστερά, μια μικρή ποσότητα, περνάει απ' τα ελατήρια κι έτσι έχουμε την μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού .... Και η προσωπική μου εμπειρία. Όταν αγόρασα την μοτό, ρώτησα τί πρέπει να προσέχω για να μην έχω/αποφύγω τα προβλήματα. Η απάντηση που πήρα απ' τον αρχιμηχανικό του εξουσιοδοτημένου, που μου παρέδιδε την μοτό ήταν: Μην σε φοβίζει τίποτα. Παίρνεις ένα πολύ καλό κ αξιόπιστο μηχανάκι. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι: ΠΑΝΤΑ στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΝΤ !!! Και όπως καταλαβαίνεις, σε μια GS και σε δύο Adventure, ακολουθώ πιστά την συμβουλή !!! Θα ακούσεις βέβαια, ότι πολλοί, δεν την έχουν βάλει ΠΟΤΕ στο κεντρικό σταντ. Μόνο στο "νύχι" ..... Τί να πω ;;;; Η ιστορία θα δείξει ..... .
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Συμφωνώ απόλυτα μα τον Νίκο................... |
|
|||
|
|||
Μάλιστα.
Άραγε υπερασπιστές του νυχιού να υπάρχουν εδω μέσα ? Πάντως, πάντα μου έκανε εντύπωση που έβλεπα όλες τις bmw στημένες στο διπλό και όλες τις άλλες μηχανές στο μονό. Και νόμιζα οτι οι bmwδάκηδες το κάνουν για φιγούρα. (Δεν είχα ποτέ bmw.Τώρα πήρα την πρώτη). Ευχαριστώ παιδιά. Και μένα, ο μηχανικός που την πήρα, μου είπε στο διπλό αλλά δεν ήξερα πόσο αναγκαίο είναι. |
|
|||
|
|||
Για το πλαινό stand έτσι είναι όπως τα λέει ο Νικόλας (Λεοντόκαρδος) προσωπικά μία φορά το άφησα ζεστό στο πλαινό και μετά κουδούναγε (για λίγο) μέχρι να πάνε τα λάδια στη θέση τους και έτσι δεν το ξανά-έβαλα μόνο σαν είναι φορτωμένο μέχρι να κατέβω και να το βάλω στο κεντρικό.
Τα λάδια που βάζω προσωπικά είναι τα Arral 20-50 απλά αυτικηνιτάδικα λάδια και κάνω αλλαγή κάθε 5.000Κμ θεωρό πως είναι πεταμένα λευτά και υπερβολή(και θέμα marketing) για ένα κηνιτίρα που δεν είναι τόσο πολύστροφος (1100-1150) να βάλω λάδια εντελός συνθετικά όπου θα τα "κάψει" μια ώρα αρχίτερα λόγο της nicasil επήστροσης και να τα αλλάξω και αυτά στα 5.000Κμ το μηχανάκι μέχρι τόρα δεν έχει κάνει το παραμικρό "τσικ" έτσι μπορώ να πω πως το λαδάκι του "δουλεύει μια χαρά |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ soter
|
|
|||
|
|||
Και κάτι άλλο βρε παιδιά, πώς μετριέται το λάδι ?
Όταν η μηχανή είναι στο διπλό ή όταν πατάει στις ρόδες της και την ισσοροπούμε ? Και πάλι ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
Aφου εχει ζεσταθει καλα η μηχανη την αφηνουμε σβηστη 5 λεπτα στο πλαινο σταντ μετα τη βαζουμε στο διπλο κα βλεπουμε που ειναι η σταθμη των λαδιων μας...
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Έχω την εντύπωση ότι την αφήνουμε από την αρχή στο διπλό και την μετράμε μετά από 5 λεπτά !!!!
|
|
|||
|
|||
Γινεται και με τους δυο τροπους Αρη.
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Οι Δύο Λύκοι...... | danaos | Διάφορα | 17 | 20-08-2009 21:47 |
Δύο GSA1200 και ένα GS1200 Τέμπη | fidemporas | Γενικά - Αναβάτης | 5 | 29-07-2009 12:58 |