|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πλαστικα καπακια μπουκαλιων.
Καλησπερα σας!!
Ανοιγω ενα θεμα το οποιο ειναι νομιζω αρκετα γνωστο στους περισσοτερους, δηλαδη η συλλογη πλαστικων καπακιων απο νερα-αναψυκτικα οπου μετα απο τη συγκεντρωση μιας ποσοτητας διατιθεται ενα αναπηρικο καροτσακι σε καποιον συνανθρωπο μας που το εχει αναγκη. Το τελευταιο διαστημα ψαχνω να βρω ποιοι ειναι αυτοι που διαθετουν το αμαξιδιο και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Ενω ειναι πολυ γνωστη η κινηση αυτη σε ολη την ελλαδα δεν μπορω να ξετυλιξω το κουβαρι και να βρω που τελικα καταληγουν αυτες οι ποσοτητες καπακιων και ποιος τελικα προσφερει το αναπηρικο αμαξιδιο. Μετα απο αναζητηση στο νετ το μονο που εχω βρει ειναι ενας συλλογος στα Γιαννιτσα οπου δινει τα καπακια σε μια εταιρια που δεν θελει να αποκαλυψει τα στοιχεια της και εκεινη τους διαθετει το αναπηρικο αμαξιδιο. Μηπως γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο?? Δεν νομιζω οτι ολες αυτες οι ποσοτητες καταληγουν στο συλλογο των Γιαννιτσων... μηπως υπαρχουν τετοιοι συλλογοι και σε αλλα μερη της ελλαδος?? Οποιος μπορει να με βοηθησει ας ποσταρει εδω η να μου στειλει ενα pm. Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πλαστικα καπακια μπουκαλιων.
Πρωτη φορα το ακουω
|
|
||||
|
||||
Πριν πολλά χρόνια, κάποιος θείος μου, ξεκίνησε την συλλογή καπακιών, για τον ίδιο λόγο που λες ...
Επίσης, μάζευε τις ζελατίνες που καλύπτουν τα πακέτα τσιγάρων, οι οποίες έδιναν - αναλογικά - πολλαπλάσια bonus για κάθε αναπηρικό καροτσάκι ... Είχαμε ενεργοποιηθεί ολόκληρη η οικογένεια, καθώς μαζεύαμε ζελατίνες από κάθε γνωστό κ φίλο ... Ο Θείος μου τα έδινε σ' ένα φίλο του κι εκείνος με τη σειρά του, τα προωθούσε αρμοδίως ... Απ' ότι θυμάμαι, είχαμε μαζέψει 2 σακούλες σκουπιδιών καπάκια κι ένα μεγάλο κουτί ζελατίνες τσιγάρων - που συμπιεσμένες όπως ήταν, πρέπει να ήταν αρκετές εκατοντάδες ... Τώρα, το πόσα καροτσάκια προμηθεύτηκαν κ πού τα παρέδωσαν, ποτέ δεν έμαθα ... Όχι πως δεν θα μου έλεγαν, αλλά από "λεπτότητα" δεν τους είχα ρωτήσει ... .
|
|||
|
|||
Λοιπόν ακούστε ειναι ένας μύθος που το μονο που κάνει ειναι να μπαίνει το μπουκάλι στην ανακύκλωση χωρίς το καπάκι έτσι γλυτώνουν απο ένα βάσανο που ειναι να βγάζουν τα καπακια στο εργοστάσιο ανακύκλωσης αλλιώς δε συμπιεζεται στο μηχάνημα
|
|
|||
|
|||
στο γυμναστηριο που δουλευω εχει γινει <<κολλημα>> μαζευουμε ολοι καπακια πολλες τσαντες σκουπιδιων...και εγω μαζευω ακομη κι απο το δρομο....θα ξενερωσω πολυ αμα ειναι ψεμματα
|
|
|||
|
|||
το 1996 μάζευε όλο το σχολείο μου κ μου δίναν στην Καβάλα κ τα έκανα δεμα κ έστελνα σε μια κοπέλα που τραβιόμουν κ έμενε γλυφάδα...πάντα για καροτσάκι...ο στόχος ήταν ένα κιλό καθαρές ζελατίνες από πακέτα τσιγάρου....πλέον νοιώθω ότι ήταν μάταιο κυνήγι...όλως περιέργως κ εγώ δεν έμαθα ποτέ τι έγιναν όλες εκείνες οι ζελατίνες
|
|
|||
|
|||
Όλως τυχαίως, πριν μερικές ώρες είχαμε αυτή τη κουβέντα, μιας και μαζεύουμε καπάκια από μπουκάλια νερού.
Ήδη έχουν παραδοθεί 2 αναπηρικά καροτσάκια, δεν ρώτησα λεπτομέρειες, αλλά αν δει το θέμα ο συνομιλητής μου, που γνωρίζει και περισσότερα ίσως μας διαφωτίσει. |
|
|