GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 16-09-2010, 18:12
victorakos Ο/Η victorakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Καλαμαριά
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή iPhone και R1200GS

Χαιρετώ την παρέα. Για μια ακόμη φορά χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε κάτι:

Χρησιμοποιώ το iPhone ως Navigation για τα ταξίδια. Επειδή όμως καταναλώνει αρκετή μπαταρία, όταν λειτουργεί ως GPS,αναγκάζομαι να το ανοίγω μόνο στα κρίσιμα κομμάτια της διαδρομής ή να το φορτίζω από το πριζάκι αριστερά της μηχανής. Στη δεύτερη περίπτωση έχω το κινητό πάνω μου και ακούω μόνο τις φωνητικές οδηγίες μέσω του Bluetooth του κράνους μου.

Ερώτηση: Θέλω να έχω πάντα το iPhone συνδεδεμένο με την παροχή ρεύματος και σκέφτομαι να εκμεταλλευτώ το μπροστινό power socket που είναι optional στις GS(η δική μου μηχανή δεν το έχει ακόμα). Αυτό το power accessory socket (η BMW το ονομάζει 'ειδικό εργαλείο' στα ελληνικά!) τι είδους πριζάκι είναι; Το γνωστό του αναπτήρα ή κάποιο άλλο ειδικό; Να υπενθυμίσω ότι αυτό είναι το πριζάκι που συνδέουμε τα GPS,για το οποίο υπάρχει σε όλες τις μηχανές προεγκατάσταση, αλλά δεν υπάρχει το socket. Γιατί σκέφτομαι να το συνδυάσω με κάτι τέτοιο Belkin : Micro USB Car Charger . Θα κάνει το adaptorάκι της BELKIN;

Υ.Γ.: Είμαι οπαδός των κομψών και νοικοκυρεμένων λύσεων. Όχι περίεργες πατέντες, να κρέμονται καλώδια κτλ...

2η ερώτηση: Ξέρει κανείς καμιά καλή βάση για iPhone 4 για το τιμόνι, ώστε να βλέπω και εικόνα και όχι μόνο να δέχομαι φωνητικά τις οδηγίες, που να ταιριάζει με το στυλ και τον χαρακτήρα του GS; Και να κρατάει και καλά το τηλέφωνο με τα χιλιόμετρα και τις λακούβες που έχουμε εδώ Ελλάδα...
Στο Internet υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά θέλω δοκιμασμένα πράγματα.

Σας ευχαριστώ !
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2010, 09:58
capo Ο/Η capo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: Αλιμος
Προεπιλογή Απάντηση: iPhone και R1200GS

Ριξε μια ματια στην touratech
καταστημα Makan στην Αθηνα.
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2010, 11:57
ace_gln Ο/Η ace_gln βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: chalkida
Μoto: gs 1200 r 2007

[QUOTE=victorakos;213177]Χαιρετώ την παρέα. Για μια ακόμη φορά χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε κάτι:

Χρησιμοποιώ το iPhone ως Navigation για τα ταξίδια. Επειδή όμως καταναλώνει αρκετή μπαταρία, όταν λειτουργεί ως GPS,αναγκάζομαι να το ανοίγω μόνο στα κρίσιμα κομμάτια της διαδρομής ή να το φορτίζω από το πριζάκι αριστερά της μηχανής. Στη δεύτερη περίπτωση έχω το κινητό πάνω μου και ακούω μόνο τις φωνητικές οδηγίες μέσω του Bluetooth του κράνους μου.

Ερώτηση: Θέλω να έχω πάντα το iPhone συνδεδεμένο με την παροχή ρεύματος και σκέφτομαι να εκμεταλλευτώ το μπροστινό power socket που είναι optional στις GS(η δική μου μηχανή δεν το έχει ακόμα). Αυτό το power accessory socket (η BMW το ονομάζει 'ειδικό εργαλείο' στα ελληνικά!) τι είδους πριζάκι είναι; Το γνωστό του αναπτήρα ή κάποιο άλλο ειδικό; Να υπενθυμίσω ότι αυτό είναι το πριζάκι που συνδέουμε τα GPS,για το οποίο υπάρχει σε όλες τις μηχανές προεγκατάσταση, αλλά δεν υπάρχει το socket. Γιατί σκέφτομαι να το συνδυάσω με κάτι τέτοιο Belkin : Micro USB Car Charger . Θα κάνει το adaptorάκι της BELKIN;

Υ.Γ.: Είμαι οπαδός των κομψών και νοικοκυρεμένων λύσεων. Όχι περίεργες πατέντες, να κρέμονται καλώδια κτλ...

2η ερώτηση: Ξέρει κανείς καμιά καλή βάση για iPhone 4 για το τιμόνι, ώστε να βλέπω και εικόνα και όχι μόνο να δέχομαι φωνητικά τις οδηγίες, που να ταιριάζει με το στυλ και τον χαρακτήρα του GS; Και να κρατάει και καλά το τηλέφωνο με τα χιλιόμετρα και τις λακούβες που έχουμε εδώ Ελλάδα...

Σας ευχαριστώ ![/QU

αγορασα απο μακαν την μοναδικη βαση για i phone 4 η οποια ειναι εκπληκτικη και συγκριτικα με την προηγουμενη που ειχα για το 3 . βγαινει μαζι με ενα adaptor και πιανει απο το μπαρακι της μηχανης .
οσο για πριζακι , με τη βοηθεια του συμφορουμιτη vasorfa
αγορασα ενα πολυ κομψο και συμφωνο με το στυλ της μηχανης πριζακι της touratech

ελπιζω να βοηθησα
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2010, 14:01
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Για το πρώτο ερώτημα δεν ξέρω να σε βοηθήσω,ωστόσο όσο αφορά τη βάση δοκιμάσω εδώ και μία εβδομάδα βάση ιδανική για τηλέφωνο και gps που μπαίνει πάνω στο τιμόνι και μέχρι στιγμής μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις το βλεπω ακόμα λίγες μέρες και θα επανέλθω....,..
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2010, 15:57
billy_bmw Ο/Η billy_bmw βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ATHENS
Μoto: R1100GS

Καλημέρα,ελπίζω να βοηθήσω...

Για βάση χωρίς κανένα παράπονο με ανοχή στις λακούβες στα χιλιόμετρα και παράλληλα πολύ φθηνή χρησιμοποιώ την παρακάτω.

Bicycle Bike Mount Holder for GPS Mp3 PDA iPhone 3G 8GB - eBay (item 250661814935 end time Oct-04-10 00:01:31 PDT)

Για φορτιστή το παρακάτω.

New Car Charger Adapter for iPod iPhone 3G 3GS & 16/32G - eBay (item 220671934731 end time Sep-22-10 19:43:18 PDT)

Kαι τροφοδοσία εδώ.

Aντάπτορας 12V με βάση universal & ασφαλειοθήκη by: Wunderlich - MotoRAID

Εύχομαι να βοήθησα.

Last edited by billy_bmw; 21-09-2010 at 15:59.
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2010, 16:18
teoo Ο/Η teoo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Νέα Χαλκηδόνα
Μoto: R1200 GS ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από victorakos Εμφάνιση μηνυμάτων

Σας ευχαριστώ !
Πριν λίγες μέρες αγόρασα και εγώ βάση για το iPhone 4 της RAM Mounting και είμαι ευχαριστημένος απέναντι στους ελληνικούς δρόμους
(λακκούβες, χωματόδρομους, κλπ…)

Βάση- πλάτη

Βάση τιμονιού η εδω
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2010, 16:37
teoo Ο/Η teoo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Νέα Χαλκηδόνα
Μoto: R1200 GS ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από victorakos Εμφάνιση μηνυμάτων

Είναι λίγο ποιο περίπλοκο αλλά κομψό και συμμαζεμένο

FUZEBLOCKS.COM

Η photo είναι από το internet και φυσικά ούτε η μηχανή είναι δίκια μου...

Last edited by teoo; 21-09-2010 at 16:44.
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2010, 10:02
victorakos Ο/Η victorakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Καλαμαριά
Μoto: R1200GS

Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν. Η βοήθειά σας ήταν σημαντική.

-Για τη βάση κατέληξα μάλλον ως προς την επιλογή μου.

-Όσον αφορά τη ρευματοδότηση, θα το επεξεργαστώ λίγο ακόμα... Υπάρχουν ακόμα κάποια σκοτεινά σημεία που δεν τα λύσαμε: Θέλω στεγανότητα, να μην κουβαλάω ρεύμα από τη μπαταρία με καλώδια(για αυτό προτιμώ και την προεγκατάσταση για το μπροστινό πριζάκι) και να είναι μέσω CAN BUS(αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που προτιμώ το μπροστινό μπριζάκι )

Να είστε καλά με καλά και όρθια χιλιόμετρα.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης