|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ξανά σε λειτουργία η ευρωπαϊκή διαδικτυακή βιβλιοθήκη Europeana
Ξανά σε λειτουργία η ευρωπαϊκή διαδικτυακή βιβλιοθήκη Europeana
Η βιβλιοθήκη είχε τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτώνΒρυξέλλες Η πρώτη μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τέθηκε ξανά σε λειτουργία την Τρίτη, έπειτα από την αναβάθμιση των υποδομών της ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αναπάντεχα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η βιβλιοθήκη Europeana, που δημιουργήθηκε με γαλλική πρωτοβουλία ως απάντηση στην αντίστοιχη πρωτοβουλία της αμερικανικής Google, εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο, ωστόσο ο δικτυακός τόπος «γονάτισε» λίγο αργότερα λόγω των 10 εκατομμυρίων επισκέψεων που δεχόταν ανά ώρα. «Η Eurοpeana λειτουργεί ξανά [...] έπειτα από τον τετραπλασιασμό της χωρητικότητας των διακομιστών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σέλμαϊρ σε ενημέρωση που παρακολούθησε το Reuters. Η e-βιβλιοθήκη, διαθέσιμη και στα ελληνικά, προσφέρει πρόσβαση σε δύο εκατομμύρια ψηφιοποιημένα βιβλία και άλλα έργα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, με την προοπτική να φτάσει τα δέκα εκατομμύρια έως το 2010. Η πρώτη μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη της |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ξανά σε λειτουργία η ευρωπαϊκή διαδικτυακή βιβλιοθήκη Europeana
Ωραίος ο riko (τώρα γιατί εγώ νομίζω ότι κάποιος/α, κρύβεται από πίσω!!!!).
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ξανά σε λειτουργία η ευρωπαϊκή διαδικτυακή βιβλιοθήκη Europeana
Απόσπασμα:
Θα την επισκευθώ σύντομα. |
|
|||
|
|||