|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πρόβλημα με κλαπέτο εξάτμισης!!!!!!!
Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες.
Έχω ενα r1200gs 2010. Μεγαλη Τεταρτη και ενώ ετοιμαζόμουν για ταξιδάκι επιστρεύωντας απο την δουλειά μου και με περιπου 140 χμ η μηχανη εσβησε.. Προσπαθησα επανεκινηση με τη μιζα αλλα.....δεν σαλεψε!! Μετα απο επανειλημένες προσπάθειες τελικα ξαναπήρε. Το άφησα σε γνωστο συνεργειο των βορείων προαστείων και αφου το εβαλαν στο διαγνωστικο ειδαν οτι παρουσιασε προβλημα το ρελε της μιζας. Αφου το μηχανακι ειναι εντος εγγυησης τους ειπα να το αντικαταστησουν και να τελειωνουμε.........και εκει αρχιζουν τα βασανα... ......Δεν υπαρχει το ανταλακτικο γιατι ειναι σπανια ζημια και δεν εχει ρελε η BMW HELLAS ......ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ..... Μετα απο 2 εβδομαδες περιπου ηρθε το πολυποθητο ρελε και αντικατασταθηκε χωρις κανενα κοστος. Ο μάστορας μου ειπε... "καντου καμια 200 χιλιομετρα και ξαναφερτο να το δουμε, γιατι αυτη τη ζημια δεν την εχω ξαναδει"......Δυστυχως δεν εκανα ουτε 50 και τα ιδια και χειροτερα με αφησε "παγωτο" παλι μεσα στη εθνικη Αυτη τη φορα ειναι το κλαπετο της εξατμισης το οποιο "κολαει" και δεν αφηνει τη μηχανη να μιζαρει. Για οσους δεν καταλαβαινουν οταν πατας το κουμπι της μιζας κλεινει αυτο το κλαπετο και μολις εκκινησει το μοτερ ανοιγει.... Το 2ο συμβαν εγινει πριν 15 ημερες ακομα επειδη η BMW HELLAS ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ.....και κατα το γνωστο παραμυθι θα ερθει "αεροπορικως" Θα εκτιμουσα πολυ αν καποιος απο εσας ειχε παρομοια εμπειρία να με διαφωτισει........ Οσο για το γεγονος οτι αγοραζουμε μια μηχανη 17500 € και η επισημη αντιπροσωπεια δεν εχει ανταλλακτικα σε stock??!! Τασχολια δικα σας.. Συγχωρηστε με αν σας κουρασα, αλλα ειναι μεγαλη η αγανακτηση |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πρόβλημα με κλαπέτο εξάτμισης!!!!!!!
Πόσα χλμ έχει η μηχανή σου; Το ρελέ της μίζας με το ότι έσβησε η μηχανή έχοντας στο κοντέρ 140χλμ/ωρα τι σχέση έχει, πως το εξήγησε ο μάστορας. Το κλαπέτο, αν δεν απατώμαι ανοίγει μηχανικά, δηλάδή με συρματόσχοινο;
Last edited by aeriko; 27-05-2011 at 13:03. |
|
|||
|
|||
Η μηχανη εχει 16500. Προφανως απο την πρωτη φορα δεν ειχε προβλημα το ρελε αλλα το κλαπετο το οποιο εκλεινε με αποτελεσμα να μην αφηνει την εξοδο των καυσαεριων και η μηχανη εσβηνε. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι με συρμα μαλλον ειναι ηλεκτρικο...Βρισκεται στο λαιμο της εξατμισης χαμηλα και ειναι ενα μαυρο "κατασκευασμα" εχει σχημα περιπου σαν "πεταλο" και εχει δυο καλωδια/σωληνακια (δεν ειμαι και μηχανικος)
|
|
|||
|
|||
ΠΟΣΑ ΧΛΜ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ??ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ Η' ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΑΦΕΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΜΕΝΕΣ??ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΡΑ..
|
|
|||
|
|||
Πράγματι, 2η φορά που το ακούμε σε λίγες μέρες αυτό με το κλαπέτο.
Νέα βλάβη. Δυστυχώς σε διαθεσιμότητα ανταλλακτικών ποτέ δεν ήταν σούπερ η BMW. Πόσο μάλλον σε κάτι που τώρα τελευταία διαπιστώθηκε. (το κλαπέτο έχει μπει στις GS εδώ και λίγους μήνες) Καλή δύναμη. |
|
|||
|
|||
Κι εγώ που μέχρι τώρα νόμιζα ότι κλαπέτο έχουν μόνον τα φορτηγά????????
Άσχετος ρε πστ μου είμαι |
|
|||
|
|||
εκείνο ήταν για τα ...πετρέλαια των φορτηγών.....το δικό μας βρίσκεται στην είσοδο της εξάτμισης και έχει σχέση με τα καυσαέρια...
|
|
|||
|
|||
Και στα φορτηγα το κλαπετο ειναι στην εξατμιση
|
|
|||
|
|||
όσο ζεις μαθαίνεις....
thnx |
|
|||
|
|||
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πρόβλημα με μπαγκαζιέρες | nikos-x | Διάφορα | 21 | 26-10-2010 16:11 |
Πρόβλημα με το ESA !!! | pkar | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 24-09-2009 15:49 |
Πρόβλημα με το ABS | margot | Γενικά - Αναβάτης | 48 | 17-09-2009 22:30 |
Πρόβλημα με cookies? | ALX | Διάφορα | 8 | 30-07-2009 12:53 |
Πρόβλημα με γκάζι | frits | Τεχνικά θέματα διάφορα | 7 | 27-01-2009 00:43 |