|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Αλλαγή ελαστικών στα πόσα χιλιόμετρα?
Μιας και διαβάζω διάφορα θα ήθελα να γράψετε στα πόσα χιλιόμετρα περίπου αλλάζετε ελαστικά στα μωρά σας.
Κάπου έχει χαθεί η αντοχή γιατί ακούω το εξής τρελό «εγώ τα έχω 18000 χιλ και δεν έχω πρόβλημα» και άλλοι το 18 το κάνουν και πάνω από 20! Εγώ με την εμπειρία μου μετά από τα 12000χιλ δεν τα βλέπω και πολύ καλά τα λάστιχα. (και δεν εννοώ χωμάτινα) Για να δω απόψεις…. |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αλλαγή ελαστικών στα πόσα χιλιόμετρα?
εγω τα εχω 16.000 και ετοιμαζομαι για αλλαγη.
τα εχω σχεδον 2 χρονια Last edited by AntonisKitoudis; 28-04-2010 at 00:35. |
|
|||
|
|||
στα 10 με 12 χιλ θελουν αλλαγη
|
|
|||
|
|||
Και σου κρατάνε ακόμα?
|
|
|||
|
|||
Μην παίζουμε με τα λάστιχα, να τα αλλάζουμε συχνά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα λεγόμενα καμένα λάστιχα που ενώ έχουν πέλμα είναι για πέταμα. Την διαφορά την καταλαβαίνουμε μόλις τα αλλάξουμε. 10.οοο χιλ. είναι καλά, 20.οοο είναι για πατινάζ!!!
Ο κουμπάρος μου πέρσι άλλαξε τα μαμίσια λάστιχα που φόραγε το AFRICA TWIN. Δεν είχε πολλά χιλιόμετρα αλλά ήταν πέτρα μετά από περίπου 12 χρόνια στο γκαραζ |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Κωστα ακουσα εβαλες Dunlop πια? μηπως τα tr 91
|
|
|||
|
|||
οχι ρε,τα pirelli εβαλα,αλλα τα καλυτερα ειναι τα conti trail attack!...και με διαφορα!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Ο λογος απλος, τα λαστιχα μιας αχρησιμοποιητης μοτο (ακομα και στο στεγνο γκαραζ) εφοσον δεν τυγχανουν ''κυλησης'' δεν ζεσταινονται και πολυμεριζονται ευκολα και γινονται ''πετρα''! Ενω μιας άλλης με τον ιδιο τροπο φυλαξης (σε γκαραζ) ζεσταινονται/κρυωνουν σε τακτα χρονικα διαστηματα και το καουτσουκ τους παραμενει μαλακό και ετοιμοπόλεμο!!! Σαν γενικος κανονας, μοτο που χρησιμοποιειται κανονικα (10000-15000κμ τον χρόνο) χρειαζεται αλλαγη ελαστικων 2-3 χρόνια απο την ημερομηνια κατασκευης τους με οριο τα 20000κμ!!! Αυτα για τα ον/οφφ, τα στρηταδικα χρειαζονται αλλαγη συχνότερα!! |
|
|||
|
|||
έχω αλλάξει λάστχο στα 15kkm, στα 20kkm, στα 33kkm και στα 40kkm.
το bridgestone ήταν ξύλινο από τα 10Kkm, ενώ το michelin παραμένει γόμα ακόμα και στα 40Kkm, μόνο που έχει γίνει κουρέλι από τις πέτρες εδώ και τουλάχιστον 20Kkm η μόνη σου επαφή με το δρόμο ειναι το λάστιχο. μόνο εκεί μην κάνεις τσιγκουνιές, σε λάστιχο και ανάρτηση Ygr. το οτι έχω γράψει 40kkm με το πίσω λάστιχο, δεν είναι δείγμα εξυπνάδας, πόσω μάλλον παράδειγμα προς μίμηση |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αλλαγή ελαστικών σε gs 1150.. | kotskofi | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 4 | 17-04-2010 08:33 |
Αλλαγή ελαστικών | fidemporas | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 10 | 02-09-2009 21:22 |
πόσα???? | essel | Κοινωνική ευαισθησία | 5 | 23-08-2009 13:19 |
Ήρθε η ώρα για Ευρωπαϊκά χιλιόμετρα.... | vtheo | Ταξίδια στο εξωτερικό | 17 | 29-06-2009 15:34 |
από χιλιόμετρα πως πάμε; | kostas-patra | Γενικά - Αναβάτης | 17 | 03-06-2009 21:35 |