|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πρόβλημα με xenon
Εδώ και περίπου 9 μήνες έβαλα στην μηχανή μου r 1200gs Xenon και στις δύο σκάλες. Και οι δύο μέχρι το καλοκαίρι δούλευαν άξογα. Ειδικά στην μεγάλη σκάλα είχα βάλει balast με γρήγορη έναυση και η λάμπα άναβε πολύ γρήγορα για xenon. Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος.Το χειμώνα όμως μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Όταν άναβα την μεγάλη σκάλα για σηνιάλο, στο πρώτο άναμα μου έσβηνε το καντράν (οι ενδείξεις στροφόμετρο και ταχύμετρο μηδενίζουν και το πορτοκαλί back light σβήνει). Τι ballast άλλαξα, τι λάμπα άλλαξα καμία βελτίωση. Το παράξενο είναι ότι δεν το κάνει όλες τις φορές ενώ μετά το πρώτο άναμα που είναι και το ισχυρότερο όταν ζεσταθεί η λάμπα τότε δεν παρουσιάζεται πρόβλημα. Οποιαδήποτε γνώμη θα είναι πολύτιμή
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πρόβλημα με xenon
εχεις δοκιμασει να βγαλεις τα xenon και να δεις αν σου κανει το ιδιο με απλη λαμπα ?
|
|
|||
|
|||
Όχι γιατί η συμπεριφορά τους είναι τελείως διαφορετική και δεν νομίζω ότι θα βγάλω συμπέρασμα. Πχ τα xenon απαιτούν πολύ υψηλή τάση για να κάνουν το arc ενω τα κλασικά φώτα είναι πυρακτώσεως και με σταθερή τάση λειτουργούν. Υποπτεύομαι μπαταρία αλλά μια δεύτερη γνωμη ή και τρίτη θα είναι πολύτιμή
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Επιβεβαιωτικό για μπαταρία, θα ήταν αν σου μηδένιζε και την ώρα. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας κύριοι. Επειδή αυτό το σβήσιμο που κάνει είναι πολύ στιγμιαίο (ούτε δευτερόλεπτο δεν διαρκεί) δεν προλαβαίνει να χάσει κάποια ένδειξη. Άλλοστε μην ξεχνάς ότι οι ενδείξεις του καντράν δεν μηδενίζουν (πχ χιλιομετρητής) απλώς με την διακοπή παροχής ρεύματος σταματάν το μέτρημα.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
Κι εγώ από κει θα ξεκίναγα ... Δεν χρειάζεται ν' αφαιρέσεις τα Xenon ... απλά ν' αντικαταστήσεις τις δύο φίσσες ... προσωρινά ... Αν δεν σου παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα, "ψάχνεσαι" με τα Xenon ... Αλλιώς, κοιτάς μπαταρία, γειώσεις, βραχυκύκλωμα κ.λ.π...... Tώρα, αυτό που λες ότι όταν ζεσταθεί η λάμπα, δεν το παρουσιάζει, μας "μπερδεύει" λίγο ... Κάνε πάντως την δοκιμή κ βλέπουμε ... .
|
|||
|
|||
Δοκίμασε να αλλάξεις θέση στο ballast.
|
|
||||
|
||||
Ma γι' αυτό του είπα να κάνει την δοκιμή με την παλιά του λάμπα ... Η επόμενη δοκιμή, ήταν αυτή που λες Δημήτρη ...
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Που Βρίσκουμε λάμπα Xenon ??? | frits | Τεχνικά θέματα διάφορα | 22 | 09-02-2011 22:33 |
Πρόβλημα με το Φλας μου | jonyp | Τεχνικά θέματα διάφορα | 5 | 18-09-2010 02:36 |
Πρόβλημα με τη μπαταρία ?? | linex | Τεχνικά θέματα διάφορα | 5 | 25-04-2010 14:11 |
Πρόβλημα με Xenon... | Kimwnas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 24-04-2010 21:00 |
Μυστήριο με τα xenon | ThanDim | Τεχνικά θέματα διάφορα | 12 | 24-04-2010 12:38 |