|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
ESA I και ESA II
Γνωριζει καποιος τι διαφορες εχει το ESA I με το ESA II ? Ολες οι μηχανες της BMW σημερα φορανε το ΙΙ η υπαρχουν και μοντελα που φορανε το Ι ακομη? Και τελος τα GS που αντιμετωπισαν προβλημα με την πισω αναρτηση ειχαν το I η το II ?
Μου κανει εντυπωση στο οτι στο επισημο site της BMW HELLAS στον καταλογο των extra σε καποια μοντελα αναφερει ξεκαθαρα "ηλεκτρονικη αναρτηση ESA II" ενω σε καποια αλλα γραφει απλως ESA xωρις να αναφερει για το αν ειναι η I η ΙΙ. |
|
|||
|
|||
Απάντηση: ESA I και ESA II
αν δε κανω λαθος στο 2 ρυθμιζει και καθ υψος!
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Πολύ καλή ερώτηση... Έχω και γω την ίδια απορία... |
|
|||
|
|||
τι εννοεις Φάνη? με μπερδεψες.... εχω το adve του 2008 και το esa μου , εχει ρυθμίσεις υψους της μηχανης(σε σταση) και ρυθμίσεις σκληρότητας των αναρτήσεων (εν κινησει)συνεπως δεν καταλαβαινω την διαφορα esa 1 kai 2... |
|
|||
|
|||
Δεν έχει διαφορά στις ρυθμίσεις αλλά στοn προμηθευτή.Η ESA το 2008 και το 2009 κατασκευάζεται από την Showa ενώ στα μοντέλα του 2010 οι αναρτήσεις είναι WP.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Δηλαδή, αν αλλάξουμε αναρτήσεις μπορούμε να βάλουμε WP με ESA από τη BMW??? Υπάρχουν στο εμπόριο οι ίδιες αναρτήσεις??? |
|
|||
|
|||
Ολα τα μοντελα 2010 επομενως εχουν ESA II ? Τα προβληματα με την αναρτηση παρουσιαστηκαν μονο σε μοντελα μεχρι το 2009?
|
|
|||
|
|||
Quote:
Originally Posted by BMW ESA II is the world’s first system for electronic suspension adjustment on a motorcycle offering such a wide range of adjustment options: The rider is able to adjust both the spring base and the spring rate as well as the damper inbound and rebound motion on the rear wheel. On the front wheel, in turn, adjustment is limited to rebound damping. ------------------------------------------------------------------------------------- So the rear shock gets preload and spring rate adjustments when the bike is stopped, and both shocks get damping adjustments while the bike is moving. Note that the spring rate adjustment is new for the ESA II, while all the other adjustments were on the original ESA. |
|
|||
|
|||
Τα GS του 2010 φορανε την Ι ή την ΙΙ ?
|
|
|||
|
|||
Δεν το γνωρίζω αν ταιριάζουν Θοδωρή.Ούτε αν υπάρχουν στο εμπόριο.Τυχαία είχα κουβέντα με κολλητό κάτοχο R1200GSA 2010 , μου είπε ότι η μοτό φοράει από μαμά WP και μάλιστα του το επιβεβαίωσαν και στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που την πηγαίνει.
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό από τη Δευτέρα και σχεδόν όλη την εβδομάδα | riko46 | Ελλάδα | 3 | 26-10-2010 03:13 |
Μετά από Aldi και Fnac φεύγει και ο “Τιτάνας”; | gsmaniac | Επικαιρότητα | 9 | 25-10-2010 01:29 |
Παφ και τάλιρο και στο αυτοκίνητο! | gsmaniac | Επικαιρότητα | 10 | 05-10-2010 00:42 |
Πρώτος καφές της νέας σαιζόν 2009-2010 και για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο!!!! | LEADER | Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) | 22 | 16-09-2009 20:25 |
Γειά και χαρά και από εμένα | loulou1100gs | Καλώς ήλθατε | 20 | 20-07-2009 06:21 |