GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Εξοπλισμός μοτοσικλέτας

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 23-03-2011, 17:33
stelanja Ο/Η stelanja βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: thessaloniki
Προεπιλογή ΖΕΛΑΤΙΝΑ G650GS

Προσφατα απεκτησα ενα g650gs (2010, μονοκυλινδρο) και θελω να σας κανω μια ερωτηση.
Εχω βαλει την μεγαλη την φιμε την ζελατινα, αλλα δεν νιωθω πως με καλυπτει σωστα. Το 'δεν νιωθω' , παει στο οτι οδηγουσα σκουτερ χωρις ζελατινα, οποτε δεν ξερω τι παει να πει προστασια απο ζελατινα. Ακομα την στρωνω, αλλα σε ταχυτητες γυρω στα 100 που μπορω να παω προς το παρον, με βαρανε κατι ανεμοι, αλλα δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή αν το κρανος μου ειναι βαλουτα και παιζει και αυτο ρολο (που ειναι) ή αν στην τελικη ειναι πλαγιοι ανεμοι.
Παρακαλω δωστε φωτα..
Reply With Quote
Παλιό 23-03-2011, 17:45
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)
Προεπιλογή Απάντηση: ΖΕΛΑΤΙΝΑ G650GS

Στέλιο κατ’ αρχήν καλορίζικη η μπουμπού σου !!! Καλές και όρθιες βόλτες !!!

Επειδή ότι και να σου πει ο καθένας θα είναι σωστό αλλά και λάθος ταυτόχρονα… γιατί άλλο το ύψος το δικό σου… άλλο το δικό μου…. κλπ… αυτό που θα πρότεινα είναι να πάρεις ένα ίδιο (test drive) από αντιπροσωπεία (που συνήθως δεν έχουν καθόλου ζελατίνα), να το κάνεις βόλτα και μετά να ανέβεις στη δική σου και να συγκρίνεις…

Εκτός αν είναι εύκολο σχετικά να αφαιρέσεις τη δική σου ζελατίνα και να την οδηγήσεις άνευ ώστε να διαπιστώσεις τη διαφορά.
Reply With Quote
Παλιό 23-03-2011, 17:47
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Επιπλέον... σίγουρα παίζει ρόλο... ο άνεμος, το κράνος, το βάρος... αλλά και το Κέντρο βάρους της μηχανής....
Reply With Quote
Παλιό 24-03-2011, 16:22
Junior Member

Πολυ καλη η ιδεα σου, δεν το'χα σκεφτει..
Θελει λιγο χρονο βεβαια, αλλα μαλλον ειναι το πιο αξιοπιστο που μπορω να κανω..
Ξερεις αμα η εργοστασιακη αλλαζει κλισεις κλπ? γιατι η αληθεια ειναι οτι οταν οδηγαω τα ματια μου ειναι ελαφρως πιο πανω απο την ευθεια της ζελατινας..ισα που βλεπω την εξω πλευρα της δηλαδη, και δεν μου φενετε λογικο αυτο..και δεν ειμαι και ψηλος, στο 1.80 ειμαι...Ενιγουει, θενκς και για τις απαντησεις..
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 16:15
Junior Member

Ψαχτηκα για ζελατινα λοιπον και επεσα πανω σε αυτο... Laminar LLC - Products for Motorcycle Windshields and Fairings, Makers of the LIP & Touring LIP
Προκειτε για προεκταση της υπαρχουσας ζελατινας, γνωριζει κανεις αν δουλευουν οκ και να πουλιουντε πουθενα?
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/pc/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]
Reply With Quote
Παλιό 28-03-2011, 20:07
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Τα ίδια προβλήματα κάλυψης απ τον αέρα αντιμετώπιζα κι εγώ με το F650GS 04(είναι ουσιαστικά το ίδιο μηχανάκι με το δικό σου,μόνο το μοτέρ αλλάζει).
Τη λύση μου έδωσε αυτή η ζελατίνα ERGO Scheibe F 650 GS & Dakar mit Handprotektoren , έχει 2 εκδόσεις ανάλογα το ύψος του αναβάτη.
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 11:32
Junior Member

Danke!
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2011, 19:17
ziumann Ο/Η ziumann βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Χαλκιδα
Μoto: F 650 GS '03

Φιλαρακι εγω εχω του '03 και εχω βαλει αυτη Ζελατίνα Ztechnik BMW F 650 GS/Dakar -03 by: Ztechnik - MotoRAID και μπορω να πω οτι στα 120,140 χαω ειμαι πολυ καλα.Ο αερας φευγει πανω απο τους ωμους πραγμα καλο για τον πισω αλλα και για σενα.Ειμαστε στο ιδιο υψος.Βεβαια πολυ σημαντικο ειναι και το κρανος.Ειδα μεγαλη διαφορα οταν αλλαξα απο ενα της πλακας σε αυτο Shoei XR 1100 μαύρο γυαλιστερό by: Shoei - MotoRAID
Reply With Quote
Παλιό 31-03-2011, 12:29
Junior Member

Μιας και ανεφερες για κρανη λοιπον και επειδη ψαχνομαι και για κρανος, σκεφτηκα αυτο Premier helmets - collection 2011 - Touring Monza το οποιο ειναι πολυ πιο οικονομικο αλλα ειναι κομπλε...απο υλικο, βαρος, κλπ.. απλα δεν τα εχω ακουσει ποτε... ενοειτε οτι το shoei ειναι πολυ καλο, απλα και αυτο το premier εχει πολυ καλες προδιαγραφες και ειναι σε σχεδον μιση τιμη (200 το μονοχρωμο - 240 με σχεδιο, με την εκπτωση αυτες οι τιμες), οποιος τυχαια γνωριζει ας ενημερωσει...

Οσο αναφορα την ζαλατινα, μαλλον καταλαβα οτι πρεπει να την αλλαξω, παρολο που εχω την μεγαλη την εργοστασιακη, απλα μαλλον θα κοιταξω να παρω ενα καλο κρανος πρωτα για να δω την διαφορα..για να καταλαβετε αυτη την στιγμη οδηγαω με ανοιγομενο κρανος το οποιο ομως εχει χαλασει και δεν το κλεινω τερμα, γιατι δεν ξαναανοιγει! οτι να'ναι με λιγα λογια..

Βλεπω παντως να λετε/λες για το αερα που φευγει πανω απο τους ωμους κλπ, και εχω μια αφελη ερωτηση... η καλυτερη προστασια απο μια ζελατινα, (απο την οποια δεν κοιτας απο μεσα της) ειναι να σε καλυπτει μεχρι τους ωμους/πηγουνι ας πουμε? η και το κεφαλι? και να μην εχεις στροβιλισμους? ή να σε καλυπτει φουλ και ο αερας να φευγει πανω απο το κρανος?

Παντως το θεμα ζελατινα ειναι και λιγο δυσκολο, γιατι οπτικα δεν μπορεις να πεις 'αυτη μου κανει', δεν μπορεις να την δοκιμασεις, οποτε πρεπει καποιος με ιδια μηχανη, που εχει βαλει καποια συγκεκριμενη, να σου πει εντυπωσεις κλπ, οποτε οι συμβουλες σας ειναι πολυτιμες!

Last edited by stelanja; 31-03-2011 at 12:34.
Reply With Quote
Παλιό 31-03-2011, 17:01
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Παιδιά, όντως το θέμα αέρα στο 650 πονάει. Φοράω την εργοστασιακή (φιμέ ψηλή στάνταρ στα Dakar), και έκανα μια πατέντα προσθέτοντας δυο λαστιχένια ανταπτοράκια στις πάνω βίδες, αυξάνοντας έτσι την γωνία, και ένα χειροποίητο ζελατινάκι (επισυναπτόμενη φωτο). Ελαφρώς καλύτερη αίσθηση απ' τη "μαμά", ο αέρας χτυπάει στο μέτωπο, αλλά δε λύνει το πρόβλημα. Το να βάλεις μια μεγάλη, πιστεύω θα χαλάσεις την αισθητική της μοτο, και θα μοιάζει σαν το zundapp του μπάρμπα μου με τον ανεμοθώρακα - ασπίδα!

Η μοτό μας, κακά τα ψέματα, είναι για συγκεκριμένη χρήση, και την άνεση μιας touring, ίσως να την πιάσουμε κάαααπως στο θέμα αέρα με μια μεγάλη ζελατίνα, αλλά η όλη αισθητική θα πάει περίπατο.

Πάντως, ρίξε μια ματιά κι εδώ
Attached Images
File Type: jpg DAKAR.jpg (37.2 KB, 18 views)
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης