|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Another... Boxer Engine (Bell)
Μια πρόσφατη επίσκεψή μου στο Τεχνολογικό Μουσείο του Ζαγκρεμπ (Κροατία) είναι η αφορμή να απολαύσω μια κατασκευή τύπου Boxer με μακρά ιστορία στη σύγχρονη πολιτική και πολεμική αεροπορική ιστορία.
Αφορά το ελικόπτερο Bell, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον αέρα (μαζί ίσως με τα δικινητήρια Chinook). Κινητήρας boxer και έλικας είναι τα χαρακτηριστικά της κατασκευής, απόλυτα σχετικές έννοιες με τις δικές μας μοτοσυκλέττες... Μπορώ να παραθέσω πολλές σελίδες με πληροφορίες, θα περιοριστώ προς το παρόν στις πραγματικές φωτό από το μουσείο και δίνω πάσα στους ειδήμονες του χώρου... Απολαύστε τη συνέχεια... |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Another... Boxer Engine (Bell)
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Για του λόγου το αληθές, το boxerάκι μοτέρ που φόραγαν οι περισσότερες εκδόσεις του αεροσκάφους αυτού:
Συμπίεση... 6,5/1! Κυβικά... σχεδόν 7.000 Άλογα, περίπου 200 Στροφές, 2.000 πάνω κάτω... Τέτοια ελικόπτερα είχε χρησιμοποιήσει και η δικιά μας ΠΑ και ΣΞ, τώρα νομίζω υπάρχει ένα στο Πολεμικό Μουσείο απέξω. Θα το έχετε δει στην ταινία MASH να μεταφέρει τραυματίες σε εξωτερικά φορεία πάνω στο σύστημα προσγείωσής του! Πέταξε για πρώτη φορά το 1943 και πιστοποιήθηκε το 1946. (Εμείς τι κάναμε τότε;;; ) Φυσικά σαν όλα τα ελικόπτερα έχει τη δυνατότητα να προσγειωθεί οπουδήποτε χωρίς κινητήρα... Εδώ το βρήκα σε ένα ωραίο βίντεο επίδειξης όπου στο 0430 ο χειριστής του το προσγειώνει μέχρι εδάφους χωρίς κινητήρα. Και εδώ σε μία άψογη τεχνική εκτέλεση... Thanks Bill, εμένα μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες! |
|
|||
|
|||
το φαντάστηκα ότι θα σου άρεσε Gemara....
μόλις το είδα, εσένα θυμήθηκα..... το μουσείο του Ζάγκρεμπ έχει αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα που θα κέντριζαν το ενδιαφέρον πολλών φίλων από εδώ μέσα.... |
|
|||
|
|||
απο μέσα φαίνεται να είναι εύκολο στον χειρισμό!
ωραίες πληροφορίες Βασίλη και Γιώργο |
|
|||
|
|||
Κωστή,
έχω φωτό και από εκθέματα που μόλις τα είδα σκέφτηκα αμέσως ότι ενδιαφέρουν εσένα....δεν τα έχω τώρα μαζί μου αλλά την επ' αυριο υπόσχομαι να στα "ανεβάσω".... stay tuned... |
|
|||
|
|||
Πολύ ενδιαφέρον.Έχεις βγάλει φώτο και το μοτέρ του ελικοπτέρου;;;;
|
|
|||
|
|||
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
bell M5X daytona ocb | squad | Κράνη | 2 | 27-04-2011 00:38 |
Κράνος bell m4r ολοκαίνουριο!! | geo | Πωλήσεις εξοπλισμού αναβάτου | 0 | 05-03-2011 03:21 |
Διαστασεις Boxer | costas68gr | Τεχνικά θέματα διάφορα | 12 | 08-11-2010 07:28 |
Jet Engine Bike | pirate | Διάφορα | 9 | 17-03-2010 12:42 |
New BMW R1200GS engine | Alext | Νέα μοντέλα BMW | 21 | 07-11-2009 13:10 |