|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ
Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ
Τελευταία ενημέρωση: 28.08.2012 | 11:00 Πρώτη δημοσίευση: 28.08.2012 | 10:55 Διαδώστε το: Θέμα ημερών πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι είναι πλέον η πώληση των κρατικών εταιρειών και αυτό καθώς το “πωλητήριο” θα είναι κάτι σαν ... αντιπαροχή για την επόμενη δόση, χωρίς την οποία όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε η Ελλάδα απλά θα κηρύξει πτώχευση... Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ολοκλήρωση της πώλησης των εταιρειών είναι ασφυκτικό. Κάποιοι τοποθετούν το απώτατο όριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας ως το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι εταιρείες που έχουν μπει κυριολεκτικά στην τελική ευθεία είναι η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, τα Κρατικά Λαχεία και ο ΟΔΙΕ. Είναι ζήτημα χρόνου, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο να ολοκληρωθεί και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ σειρά (το ίδιο χρονικό διάστημα) θα πάρει και η ΔΩΔΩΝΗ. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι το χαρτί που θα χρησιμοποιήσουν τόσο ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup όσο και ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής (πέρα απ' τα μέτρα) ως αποδεικτικό στοιχείο των προθέσεων για ριζικές αλλαγές της νέας κυβέρνησης. Είναι μια από της υποσχέσεις (λένε πολλοί) που δόθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά προς Μέρκελ και Ολάντ. Με βάση το γεγονός ότι η συνεδρίαση του Eurogroup έχει καθοριστεί για τις 8 Οκτωβρίου και εκείνη της Συνόδου Κορυφής δέκα ημέρες μετά οδηγεί στ9ο συμπέρασμα πως ως τότε οι ιδιωτικοποιήσεις των παραπάνω εταιρειών είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα βρίσκονται στο τελικό στάδιο. NewsIt.gr: Ελλάδα | Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ
Ελα Αλέκοοοοοο το άλλο το ξέρεις;
|
|
|||
|
|||
Τώρα τελευταία, έχω δει κάποιες εκπομπές, μάλλον ντοκιματερ, όπου μας δείχνει, Αργεντινή και Γουατεμάλα, τι ακριβώς έγινε εκεί με την κρατική περιουσία.
Αυτά είναι: 1. το πείραμα της Αργεντινής 2. υπέροχη μακροοικονομία (Γουατεμάλα) Και στα δύο, το αποτέλεσμα είναι Ότι το 50% του κόσμου και των παιδιών, δεν (το λέω χοντρά) τρώει κανονικά... Το κράτος έχασε την περιουσία του (στην Αργεντινή πουλήθηκε αεροπλάνο για ένα δολάριο) με αποτέλεσμα οι λίγοι που αγόρασαν τις περιουσίες (10 οικογένειες π.χ. στην Αργεντινή) να παράγουν ότι θελει η Ευρώπη, η Αμερική και ο κόσμος απλά να πεινάει. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι, το κράτος, δεν πρέπει να πουλήσει ή ξεπουλήσει την περιουσία του (δεν εννοώ οργανισμούς και ΜΚΟ που το βάζουν μέσα) γιατί στην πορεία, ο πολίτης γίνεται φτωχός. Το κράτος έπειτα ``βλέπει`` τι ζητά ο εντολέας και όχι τι ζητά ο λαός του. Last edited by kostas_366; 28-08-2012 at 16:33. |
|
|||
|
|||
Τα παραπάνω μοιάζουν σαν κίνημα-κίνηση, καθαρά διεκδικητική:
Όραμα δεν υπάρχει, το όραμα των παραπάνω είναι εξουσία για την αναδιανομή... του πλούτου ή ό,τι έχει περισσέψει, χωρίς σχέδιο και συγκροτημένη άποψη για το πώς μπορεί να υπάρξει καταρχάς πλούτος και δημιουργία. Είναι προιόν της απελπισίας και αναζητά λύσεις ευκολίας. Με το 50% της φοροδιαφυγής (ας πούμε ότι για αρχή δεν μπορείς να λύσεις όλο το πρόβλημα), περισεύουν κ 4 δις για την ``τρύπα`` των 11,5 δις. Δηλ. βλέπω να τρέχει νερό σπίτι μου η σπασμένη σωλήνα του νερού, και εγώ κλείνω το ρεύμα!!!! Και φωνάζω έπειτα ότι ήρθε και πολύ το νερό!!!! Μια σχιζοφρένεια θα έλεγα ένα πράγμα. Last edited by kostas_366; 28-08-2012 at 16:53. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Αυτο (η σταση πληρωμων) εγινε διοτι αποσυνδεσε το εθνικο της νομισμα το πεσος απο το αμερικανικο δολαριο (ισοτιμια μεχρι τοτε 1:1)....αυτο θα συμβει και στην Ελλαδα αν φυγουμε απο το ευρο και παμε στην δραχμη. Οτι πουληθει στην ελλαδα δεν θα ειναι στο 1ε.....το πρωθυπουργικο Αεροπλανο π.χ ενα EMBRAER 13 θεσεων βγηκε προς πωληση σημερα, πωλειται καπου στα 34,000,000$..... Θα μοου πεις, ''ειναι καλη τιμη?''.... δεν ξερω.....δεν ειναι ομωως 1ε λογω στασης πληρωμων και πληρους πτωχευσης... Καμια σχεση το ελληνικο θεμα με το Αργεντινεζικο λοιπον...... |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μην κάθεσαι και σκας.....τα έχουν δρομολογήσει όλα, οι τύποι που μας έφεραν σε αυτη την όμορφη κατάσταση, τώρα θα τα φτιαξουν Μην μου στενοχωριεσαι.......και κανεις ρυτιδες |
|
|||
|
|||
δεν μπορει να αλαξει τιποτες.,.,.,γιατι δεν θελουμε!!!!!!!!!
οποτε κατσε και διασκεδασε το !!!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Αργεντινήήταν 12δις δολ. Ασήμαντο ποσό αν δεις και τα δικά μας δεδομένα. Ήταν την χρονιά εκείνη 4 δόσεις των 1.3 δις. Τρίμηνες δόσεις έτσι. Το 1ο τρίμηνο δώθηκε, το 2ο και νομίζω πριν δοθεί το 3ο τρίμηνο, 3η δόση, το ΔΝΤ έθεσε θέμα για την 4η δόση, ότι δεν θα μπορούσε να πληρωθεί. Μα θα μου πεις πριν λήξει η επιταγή, στην σφραγίζω?? Κάπως έτσι δεν είναι? Το αποτέλεσμα η 4η δόση δεν δόθηκε και ακυρώθηκε. Τότε δήλωσαν στάση πληρωμών. -Νομίζω αξιζει να πούμε ότι το ΔΝΤ είναι 5 χώρες με ψήφο βάση το ποσό το κεφάλαιο που έχουν διαθέσει. Το γράφω γιατι μάλλον βόλευε ή για τιμωρία αν θες, ψήφισαν να μην δοθεί η 4η δόση. Τότε ο πρόεδρος Καβάλο ή μάλλον υπ. οικον. έκανε το κοραλίτο. δέσμευση των καταθέσεων. Για 90 ημλερες θα μπορούσαν να αποταμιεύσουν 250+- τον μήνα. Αλλά, όσοι ήταν κοντά στην κυβέρνηση, και είχαν πληροφόρηση, 'εβγαλαν στο εξωτερικό τα χρήματα με ισοτιμία 1 προς 1. Γιατί τα γράφω όλα αυτά??? Το 2001 βγήκαν από την χώρα 20 δις δολ. 12 δις το χρέος στο ΔΝΤ. Δηλ οι πολίτες μπορούσαν να ξεχρεώσουν...... Τι να πω, κάτι μάλλον βρωμάει!!! κατά το φτωχό μου μυαλό. Τώρα, δεν θέλω να σε βάλω να αναζητείς Ζοζ για ποσά, σωστά είναι. Απλά εσύ ου ξέρεις και οικονομικά, δεν ``μυρίζει`` κάτι εκεί? Last edited by kostas_366; 28-08-2012 at 17:24. |
|
|||
|
|||
-Παραπάνω έγραψα αποταμιευσουν ήθελα να πω ''εκταμιεύσουν'' 250 =- τον μήνα.
-Στην Γουατεμάλα 10 οικογένειες έχουν το 95% της γης. Για να γράφω γρήγορα να τι έπαθα Απόσπασμα:
Το ένα είναι οι ρυτίδες του!!!! |
|
|||
|
|||
Για τη Δωδώνη ερίζουν πολλοί εγχώριοι αγοραστές.
Με που θα την αγοράσουν σε 1 μήνα θα την κλείσουν. Αλλοίμονο μετά σε όλους μας. Το γάλα και τα παράγωγα του θα έχουν αύξηση 100%. Η συγκεκριμένη κερδοφόρος εταιρία ήταν ο ρυθμιστής της τιμής του γάλακτος στην Ελλάδα. Κρίμα για το μέλλον αυτής της χώρας……… |
|
|