|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Κατασκευη πλαστικων
Παιδια να κανω μια ερωτηση θελω.
Ξερετε κανεναν στον οποιο να μπορουμε να φτιαξουμε πλαστικα σε σχημα που εμεις θελουμε; Δηλαδη να του πουμε τι θελουμε να κανουμε, να μας φτιαξει το καλουπι και μετα να το κανει πλαστικο. Ή εναλλακτικα, εχει κανενας καμια ιδεα για το πως μπορουμε να φτιαξουμε καλουπι; Σκεφτομουνα να το εκανα με χαρτονι, σιγα-σιγα, σαν ψηφιδωτο δηλαδη, αλλα πρεπει να βρω εναν τροπο να σταθεροποιησω το σχημα μετα. Δεν ξερω αν μπορω παραλληλα με την μορφοποιηση του χαρτονιου να το περνουσα με καποια στρωση βερνικιου ή πολυεστερα σε υγρη μορφη, το οποιο στη συνεχεια αυτο να γινοτανε σκληρο και ετσι να εφτιαχνα το καλουπι. Εχετε καμια ιδεα; Σας μερσω....! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Κατασκευη πλαστικων
Απόσπασμα:
Σωστοοοοςςςς!!!! Τον ειχα ξεχασει. Νομιζω οτι μπορει να μου δωσει τη λυση που θελω. Θα επικοινωνησω αυριο κιολας μαζι του. Σ ευχαριστω. |
|
|||
|
|||
Κατασκευη μητρας για πλαστικο δεν σε συμφερει.
Αλλωστε το πλαστικο που χρησημοποιουν στις μοτο ειναι ABS και η μορφοποιηση γινετε με εγχυση injection Αυτο που μπορεις να κανεις για να φτιαξεις ενα καλουπι ειναι με χρηση πολυεστερα. Αν εχεις πλαστικα σπασμενα,επισκευαζωνται. |
|
|||
|
|||
Ηλια αν καταλαβα καλα πρεπει να βρεις ακρη στους τυπους που φτιαχνουν φερινκ μηχανων!!!
|
|
|||
|
|||
Για πολυεστερα σκεφτομαι και γω ή τελος παντων με υλικο σαν αυτο που φτιαχνουν τις πλαστικες βαρκες.
Το θεμα ειναι το καλουπι. Εκει ειναι η δυσκολια απ οτι εχω καταλαβει. Στο youtube εχω βρει εξυπνους τροπους που φτιαχνουν πλαστικα, αλλα εχουν τα καλουπια. Με χαρτονι κομματι-κομματι ισως να γινεται, αλλα πρεπει να βρεθει τροπος το χαρτονι να σταθεροποιηθει και να παρει το μονιμο σχημα που θελω. Εκει ειναι το θεμα. Πως γινεται αυτο; Με βερνικι; με καποιας υγρης μορφης πολυεστερα, ο οποιος περνιεται με πινελο και μετα σκληραινει; Δεν ξερω. Θα ρωτησω διαφορους και πρωτον τον hld. Δεν εχω σπασμενα πλαστικα. Θελω να φτιαξω απο την αρχη μασκα, αλλα οπως την θελω εγω. |
|
|||
|
|||
Με αυτά που έμαθα από το φτερό δίπλα στον Χρήστο είναι ότι καλούπι μπορείς να κάνεις σχετικά οικονομικό από από γύψο ή άμμο αν θυμάμαι καλά αλλά δεν είναι για πολλά κομμάτια, άντε 2-3 θα βγάλεις και μετά παραμορφώνεται , οπότε για εσένα αρκούν και με το παραπάνω.
Και μια και δεν αναφέρεις κόστος, αν πλερώσεις καλά κάνεις και διαστημόπλοιο |
|
|||
|
|||
Δοκιμασε με 16αρι MDF.
Κολλας το ενα κομματι με το αλλο με ατλακολ και το γυαλοχαρταρεις στο σχημα που θελεις ευκολα |
|
|||
|
|||
Μιλησα με τον hld και αφου μου εξηγησε οτι το δυσκολο της υποθεσης ειναι (οπως το ηξερα φυσικα) να φτιαχτει το καλουπι.
Του εξηγησα πως εχω στο μυαλο μου να φτιαξω ενα καλουπι και μου ειπε οτι στο 80% ειναι σωστη η σκεψη μου. Θα παω ομως απο εκει να μου εξηγησει πως να το κανω ακομα καλυτερο και πως στο τελος να φτιαξω το πλαστικο που θελω. |
|
|||
|
|||
Με ενδιαφέρει και μένα, για άλλο πράγμα βέβαια...ενημέρωσέ μας...
|
|
|