GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-08-2013, 03:37
mpampis Ο/Η mpampis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2013
Περιοχή: αγιοι αναργυροι
Μoto: Funduro 650st
Προεπιλογή GS 650 1996; πισω αμορτισερ προβλημα..

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεος στο φορουμ αλλα και στο ομορφο κοσμο των gs.Εχω μια gs 650 μαλον του 1996(θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με ποιο μοντελο ειναι μια και η αδεια γραφει του 2002 αλλα δεν ειναι).
Εχω προβλημα με το πισω αμορτισερ..
Οταν μου την εδωσαν απο το μερος που την πηρα και μεχρι να ερθω στο σπιτι καταλαβα 2 προβληματα...αρχικα...
1. Τα μπροστα αμορτισερ και τα δυο ΧΑΝΟΥΝ λαδια ΠΟΛΛΑ
2. Ειμασταν 2 ατομα πανω στην μηχανη με συνολικο βαρος γυρω στα 190 κιλα.αλλο βαρος δεν υπηρχε.σε καθε αποτομο βαθουλωμα του δρομου αλλα και σε καθε μικρο εξογκωμα η πισω ροδα εβρισκε με το φτερο.
Ειπαμε οτι φταιει το ρυθμιστικο και οτι θα την ειχαν στο low and soft.Εφυγα για την ομορφη πατριδα μου κλειδωνοντας την στην αυλη(εκανα ονειρα οτι θα πηγενα με αυτην....) και επιστρεφοντας ειπα να ασχοληθω με το θεμα.
Αφου ανακαλυψα το καταπληκτικο αυτο foroum και αφου διαβασα το καταπληκτικο θεμα του φιλου Νικου-ταξιδευτη κατεβηκα κατω να την ψαξω.
Εβγαλα ολα τα πλαστικα

μερικες ακομα φωτο μηπως και καταλαβετε πια ειναι

εφτασα στο σημειο που εχει προβλημα...τοτε ανακαλυψα 2 δυσκολα και τρομακτικα για εμενα πραγματακια...
πρωτον η βιδα προσαρμογης εχει σπασει-κοπει εσωτερικα

ενας πανικος και κρυος ιδρωτας να σας πω με επιασε,συνεχισα να παρατηρω καποια θεματακια ακομα...οπως το σκισμενο ελαστικο προστατευτικο στο σωλινακι??? που μεταφερει τις κινησεις μας στο αμορτισερ...δειτε...

και βεβαια την κατασταση του αμορτισερ που δεν ειναι και οτι καλυτερο

τελος υπηρχε και στην ηλεκτρισμενη απο τα νευρα μου και την απογοητευση μου ατμοσφαιρα μια μυρωδια βενζινης(απο πριν βγαλω τα πλαστικα του ντεποζιτου) και ανακαλυψα και αυτο...

που και στην αλλη πλευρα υπαρχει βενζινη πανω στο μοτερ οπως βλεπετε και στην δευτερη φωτο τις κομμενης βιδας
Μου ηρθε καπως το ολο θεμα...σκεφτηκα...BMW...ανταλακτικα....συνεργειο...ΧΡΗΜΑΤΑΑΑΑ και που θα τα βρω...
Ξερω ξερω ο φτωχος αλλα σοφος λαος μας λεει οτι τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους...πισινους...
Δεν ξερω,ο θεος Νικος ο Ταξιδευτης να βαλει το χερι του αλλα τα πραγματα ειναι δυσκολα...περιμενω οδηγιες-συμβουλες απο ολους...
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 03:50
Μιχάλης 1988 Ο/Η Μιχάλης 1988 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2012
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1200gs 07'
Προεπιλογή Απάντηση: GS 650 1996; πισω αμορτισερ προβλημα..

Αρχικά ρίξε ένα πλυσιματακι, και μέχρι να τελειωσεις θα εμφανιστούν και οι ειδικοί για τα περαιτέρω... Α!! Και καλοριζικο το καινούργιο μοτο σου!!
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 03:55
Senior Member

χεχεεχ ευχαριστω...πλυσιματακι αυριο....μεσα στο σκοταδι δεν λεει..εβαλα ομως τις φωτογραφιες αυθεντικες οπως ηταν οταν το πηρα...ξεχασα να σας πω οτι τα τελευταια 5 χρονια η μηχανη δεν κουνιοταν σχεδον καθολου...αντε 2 φορες το τριμηνο να την εβαζαν μπροστα και 3 φορες το χρονο μια βολτα 500 μετρων.γενικος η μηχανη εχει 52000 χιλ. ολα αυτα τα χρονια μια και δεν την κουναγαν και πολυ....ααα!!!! τα χιλιομετρα ειναι αληθινα
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 09:40
Gasgs Ο/Η Gasgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2011
Περιοχή: Kifisia
Μoto: R1100 gs kara-Tubano

Κατ αρχάς να σου πω καλορίζικη !

Οσο για το αμορτισέρ φαντάζομαι θέλει ενα σέρβις, αλλα απ΄ότι βλέπω θέλει πολύ δουλειά το μηχανάκι πρίν απο αυτό. Μήν απογοητεύεσαι ανοιξε το θέμα του Ταξιδευτή και ρούφηξε τίς πληροφορίες.
Με υπομονή, προσωπική εργασία και λίγα χρήματα θα την κάνεις κούκλα.

Υ.Γ
Και όπως είπε ο Μιχάλης από επάνω ένα καλό σχολαστικό πλύσιμο.

Last edited by Gasgs; 21-08-2013 at 09:42.
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 11:33
panos_funduro Ο/Η panos_funduro βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2012
Περιοχή: Thessaloniki
Μoto: BMW F650F, BMW R1150GS Adv. Bmw R1100GS, Suzuki DR250S

Και το δικό μου κάπως έτσι ήταν ... Ίσως λίγο καλύτερα
Ψάξιμο ιντερνετ λίγη όρεξη να παιδευτείς με το μηχανάκι κ θα γίνει καινούριο.
19000 έκανα ως τώρα ... σε ένα χρόνο που την έχω περίπου χωρίς πρόβλημα.
Υπομονή κ δουλειά
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 13:15
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gasgs Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ αρχάς να σου πω καλορίζικη !

Οσο για το αμορτισέρ φαντάζομαι θέλει ενα σέρβις, αλλα απ΄ότι βλέπω θέλει πολύ δουλειά το μηχανάκι πρίν απο αυτό. Μήν απογοητεύεσαι ανοιξε το θέμα του Ταξιδευτή και ρούφηξε τίς πληροφορίες.
Με υπομονή, προσωπική εργασία και λίγα χρήματα θα την κάνεις κούκλα.

Υ.Γ
Και όπως είπε ο Μιχάλης από επάνω ένα καλό σχολαστικό πλύσιμο.
φιλε gasgs,εκτος του πλυσιματος χεχεχεχ,οταν λες σερβις στο αμορτισερ τι εννοεις και που,σε ποιον εννοω,???οσο για την σπασμενη βιδα?

Last edited by mpampis; 21-08-2013 at 13:42.
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 13:18
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από panos_funduro Εμφάνιση μηνυμάτων
Και το δικό μου κάπως έτσι ήταν ... Ίσως λίγο καλύτερα
Ψάξιμο ιντερνετ λίγη όρεξη να παιδευτείς με το μηχανάκι κ θα γίνει καινούριο.
19000 έκανα ως τώρα ... σε ένα χρόνο που την έχω περίπου χωρίς πρόβλημα.
Υπομονή κ δουλειά
Πανο μου και ορεξη εχω και ο χρονος δεν με πιεζει.Οκ τα γυρω γυρω μεσω ιντερνετ τα μαζευω(τα θαυματα του Νικου δεν μπορω να τα κανω αλλα...) το αμορτισερ και η κομενη βιδα με καιει
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 13:59
alekni Ο/Η alekni βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1100GS

κομμενη βίδα στην υδραυλικη προφορτιση δεν ειναι τιποτα το σοβαρο, εχω μια υδραυλικη προφοριτση απο funduro (καπου εδω μεσα πεταμενη νομιζω) στην δινω, εσυ θες επισκευή πίσω αμορτισερ και κατα προτιμηση καινουργιο ελατηριο, αν θες πιο φτηνα βαλε δακτυλιδη απο τεφλον πισω, και τσιμουχακια μπροστα, σε αντιθετη περιτπωση καθε 15χιλιαδες χιλιομετρα θα θες αλλαγη στα αλυσιδογραναζα....
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 15:17
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από alekni Εμφάνιση μηνυμάτων
κομμενη βίδα στην υδραυλικη προφορτιση δεν ειναι τιποτα το σοβαρο, εχω μια υδραυλικη προφοριτση απο funduro (καπου εδω μεσα πεταμενη νομιζω) στην δινω, εσυ θες επισκευή πίσω αμορτισερ και κατα προτιμηση καινουργιο ελατηριο, αν θες πιο φτηνα βαλε δακτυλιδη απο τεφλον πισω, και τσιμουχακια μπροστα, σε αντιθετη περιτπωση καθε 15χιλιαδες χιλιομετρα θα θες αλλαγη στα αλυσιδογραναζα....
φιλαρακι alekni αν μπορεις να μου την δωσεις(οτι εξοδα δικα μου εννοειτε) θα σου ειμαι υποχρεως.Τωρα αν θες,μια και δεν καταλαβα τι γραφεις,εξηγησε μου λιγο παραπανω αυτο το κομματι`` αν θες πιο φτηνα βαλε δακτυλιδη απο τεφλον πισω, και τσιμουχακια μπροστα, σε αντιθετη περιτπωση καθε 15χιλιαδες χιλιομετρα θα θες αλλαγη στα αλυσιδογραναζα....``
σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου και το δωρακι σου
Υ.Γ. Αν μπορειτε να μου πειτε πως να βρω ποιο ακριβως μοντελο ειναι ωστε να ψαχνω για τα διαφορα ανταλακτικα πειτε μου σας παρακαλω

Last edited by mpampis; 21-08-2013 at 15:19.
Reply With Quote
Παλιό 21-08-2013, 20:17
alekni Ο/Η alekni βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1100GS

μπροστα, στα καλαμια απο εκει που χανεις λαδί, αφαιρείς ρόδα, φτερό, χαλαρώνεις τις βίδες που πιάνουν τα καλαμια, και παίρνεις τα καλαμια στο χερι, μετα τα λύνεις, αφαιρεις οτι υγρα εχουν μεσα, και αλλάζεις τα τσιμουχακια και τις γλύστρες, κόστος ανταλλακτικων περιπου 25 ευρω + εργασια

πίσω, για να αλλάξεις την υδραυλική προφόρτιση (το βαρελακι αυτο που δειχνεις στις φωτο), πρεπει, να αφαιρέσεις όλο το αμορτισερ, και αφου το παρεις στα χέρια, με ειδικό εργαλέιο Η καμια 200 γραβάτες, να συμπιέσης το ελατηριο, να βγάλεις τις ασφάλειες και να παρεις στα χερια την υδραυλική

αν φτασεις εκει καλο θα ηταν να κανεις σέρβις πισω στο αμορτισερ, να σου αλλάξουν λάδια τσιμουχάκι, και οτι αλλα χρειάζεται, αν δεν θες να δώσεις 100 ευρώ για πιο σκληρό ελατηριο (hyperpro), ενα φτηνος τρόπος για να σκληρήνεις - συμπιέσεις το παλίο σου ελατήριο, ειναι να προσθέσεις κατι, δακτυλίδι απο τεφλόν, 20 ευρώ περίπου, και θα εχεις ενα πιο σκληρο πισω αμορτισερ

τηλ σε κάποιον ειδικο στη αθήνα, τασούλη, k-shok θα σου λύσει όλες τις απορίες
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης