|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
το κράνος κουνάει και αυχένας μου πονάει
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα βοήθεια για αγορά νέου κράνους. Τα δεδομένα του προβλήματος έχουν ως εξής: -Μοτοσικλέτα: 1200 GS '06, (φέριγκ της μαμάς) -Ύψος: 194 εκ. -Μπάτζετ: μέχρι 400 ευρώ (κ φθηνότερο να είναι δεν πειράζει :-)) Ζητούμενο είναι η πολύωρη οδήγηση με τη λιγότερη δυνατή κούραση. Βασικά καλή αεροδυναμική και χαμηλό θόρυβο. Το καλοκαίρι ταξίδεψα φορώντας ένα Nolan N84 το οποίο εφαρμόζει εκπληκτικά στο κεφάλι μου. Όμως ο αέρας χτυπάει το κράνος ψηλά και χωρίς να το καταλαβαίνω ασκώ αντίσταση που μετά από κάποια ώρα κάνει τον αυχένα μου να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά!!! Επίσης με λίγο πλευρικό άνεμο το κράνος κουνάει στα +130 χλμ/ώρα Υπόψιν ότι τα Shoei απορρίπτονται εκτός αν κόψω τη μισή μου μύτη... (αν κάποιος έχει άποψη και για αλλαγές στο φέριγκ είναι χρήσιμες) |
|
|||
|
|||
Απάντηση: το κράνος κουνάει και αυχένας μου πονάει
Μάλλον θες ψηλότερη ζελατίνα στη μηχανή και κράνος δίχως γείσο (πχ εντούρο) . Πιθανότατα προτίμησε full face για να γλυτώσεις βάρος σε σχέση με τα ανοιγόμενα και ίσως λίγη άσκηση στους αυχενικούς μύες για να δυναμώσουν! (..ανύπαντρο σε κόβω μάλλον!! αλλιώς θα ήξερε ο τράχηλος από βάρη )
|
|
|||
|
|||
..αλλιώς τεχνικά επίσης θα βοηθούσε αν κόνταινες λιγάκι.. αλλά δεν ξέρω από που να κόψεις
|
|
|||
|
|||
1,94 και πέρασες χωρίς να σε πάρουμε χαμπάρι???Πέρνα μια βόλτα να σε καλωσορίσουμε!!!Καλωσόρισες στην παρέα μας!!
Οσο για την προστασία,και εγώ θα έλεγα να βάλεις μία μεγαλύτερη!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Eνα προιόν της TURATECK που προσωπικά με εχει εξυπηρετήσει , είναι ένα "κολάρο"
που μπαίνει γύρω από το λαιμό , το οποίο έχει και ένα "νύχι" στήριξης στο πίσω μέρος , ακριβώς στον αυχένα. Τ'όλο πράγμα λειτουργεί σαν "πατούρα" για το κράνος. |
|
|||
|
|||
Φίλε βάλε ζελατίνα απο adventure.Θα έχεις τρομερή κάλυψη από αέρα.Εγώ ακόμα και με enduro κράνος κάνω αρκετά χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα.
|
|
|||
|
|||
...................................νομιζω οτι σε κάλυψαν
και η δικια μου γνωμη .......................ζελατίνα απο adventure |
|
|||
|
|||
Φιλε μου μεγαλυτερη Ζελατινα(απο adventure)
Ειμαι 193 cm και με το adventure που εχω ολα ειναι οκ!! |
|
|||
|
|||
Απο τα ποιο αθορυβα κρανη ειναι τα Schuberth. Ισως το ποιο αθορυβο. Ομως υπαρχει περιπτωση στο δικο μου το κεφαλι να ταιριαζει τελεια και στο δικο σου οχι.
Οποτε οποια γνωμη και να σου δωσουμε ειναι παντα σχετικη. Πηγαινε,δοκιμασε και αποφασισε. Φυσικα επειδη εισαι ψηλος, μια ψηλοτερη ζελατινα θα βοηθουσε. Μην το παρακανεις ομως, οπως κατι ζελατινες που μπαινουν στα mp3 σκουτερακια οπως αυτο στην φωτογραφια!!!! |
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πωλείται το κορυφαίο κράνος της HJC (HQ-1 carbon, καινουργιο)!!! | megaloup | Πωλήσεις εξοπλισμού αναβάτου | 7 | 13-01-2010 02:23 |
Πωλείται το αγαπημένο μου τηλεφωνάκι ! | Black_Shadow | Πωλήσεις γενικώς | 9 | 05-11-2009 10:44 |
Τροχαίο με το κράνος στον αγκώνα... | gemara | Τι μας έτυχε | 9 | 21-07-2009 00:22 |
Εκλογές και κράνος! | zitsos | Διάφορα | 17 | 03-06-2009 15:22 |
O γιόs μου το καμάρι μου | nek21 | Ανέκδοτα | 12 | 09-04-2009 16:58 |