|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Συμπλήρωση λαδιών κινητήρα
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ερώτημα για τούς "λαδάδες"
Στην περίπτωση που πρέπει να συμπληρώσω λάδια στο μοτέρ, είτε πρόκειται Moto είτε για Auto, μπορώ να προσθέσω λάδι ότι τύπου να 'ναι για να κάνω τη δουλειά μου ή πρέπει υποχρεωτικά να είναι ακριβώς ίδιου τύπου (απλό, ημισυνθετικό ή full συνθετικό) και με το ίδιο ιξώδες; Μιλάμε πάντα για συμπλήρωμα στην προβλεπόμενη ποσότητα (πχ 300 με 400 ml) και όχι να βάλω δύο λίτρα λάδι γιατί καίει λάδι ασύστολα! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Συμπλήρωση λαδιών κινητήρα
Απόσπασμα:
Μια επισκεψη στα σαιτς των εταιρειων θα σε πεισει γιαυτο διοτι αναφερεται παντου. Το μονο που θα επιρεαστει απο μια τετοια αναμιξη ειναι τα χημικα χαρακτηριστικα του υπερτερον σε ποσοτητα λαδιου στο καρτερ τα οποια φυσικα και δεν θα οδηγησουν σε βλαβη. Απλα αν σε 4λ λαδιου 10/40 προσθεσεις 500γραμ λαδιου 20/50 θα παρεις ενα αποτελεσμα λαδιου στο καρτερ 11/42 αν καταλαβαινεις τι θελω να πω.......... Τα υπολοιπα χημικα χαρακτηριστικα π.χ flash point θα εχουν τοσο μικρο επηρεασμο που δεν αξιζει καν να το αναφερουμε. Επισης αν σε ορυκτελαιο προσθεσεις συνθετικο ¨η το αντιθετο, απλα το υπερτερον στο καρτερ θα γινει λιγοτερο συνθετικο/ορυκτελαιο κατα αναλογια προστιθεμενης ποσοτητας. Στην παραπανω αναλογια τιποτα δεν προκειται να αλλαξει. Last edited by GeorgeP; 19-09-2013 at 18:27. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Κeep that way και ασε τα υπολοιπα... |
|
|||
|
|||
Thanks GeorgeP, είσαι super!!
Υ.Γ. Το ερώτημα βεβαίως βεβαίως είναι καθαρά ρητορικό και αναφέρομαι για άάάάάλα μηχανάκια. Τα BMW δεν καίνε λάδι !! όχι , να μην νομίζουν μερικοί !! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
εχω τρια χουϊα, το ενα ειναι η μοτοσυκλετα, το αλλο ειναι η γυναικα και το τριτο ειναι η πολιτικη.........δεν μπορω να ξεφυγω απο κανενα! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μην αρχισεις αλλα θρεντ για γυναικες |
|
|||
|
|||
GeorgeP Σωστός
ΥΓ Για τα λάδια μιλάω. Και εγώ όταν βγήκα από το Νοσοκομείο μετά από μερικά εφραγματάκια Μεταξύ αυτών που ρώτησα ήταν πότε μπορώ να οδηγήσω μηχανή. Last edited by Achilleas1956; 20-09-2013 at 14:45. |
|
|||
|
|||
η μοριακη συσταση σε καθε εταιρια καθως και καθε τυπο λαδιου ειναι διαφορετικη. η αναμειξη δεν ειναι επιβλαβης αλλα το καλυτερο ειναι το συμπληρωμα να γινεται με τον ιδιο τυπο για τα μεγιστα αποτελεσματα.
|
|
|||
|
|||
Σοβαρά όμως γιατι να χρειαστεί κάποιος να ανάμιξη διαφορετικά λάδια εκτός και είστε στη μογγολια και το πιο κοντινό ειναι στα 1000 χλμ?
|
|
|||
|
|||
διοτι π.χ κανει ενα ταξιδι στο εσωτερικο της ταξης των 4-5000κμ και δεν βρισκει τον τυπο και την μαρκα που χρησιμοποιει στην ελλαδα. Συμβαινει πολλες φορες αυτο ειδικα σε πολυ υψηλες ταχυτυτες ταξιδιου.
|
|
|