|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο...
Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης, λοχίας του Α΄ Λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στη Μικρά Ασία το 1920. Αποσυναρμολογώντας και καθαρίζοντας το όπλο του, βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος. Το σημείωμα είναι ενδεικτικό του διαχρονικού πνεύματος του Έλληνα Στρατιώτη, το οποίο προσπαθούν να εξοντώσουν τα τελευταία χρόνια: Εν Μπιζανίω, 20 Φεβρουαρίου 1913 Αγαπητέ Συνάδελφε, Σε χαιρετώ, Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου. Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου. Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η Πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης. Νικ. Καββαδίας Κοθρέα - Ένωσις Κεφαλληνίας |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο...
Πολύ συγκηνιτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|||
|
|||
Αθάνατε Έλληνα Φαντάρε.................
|
|
|||
|
|||
Άλλες εποχές, άλλα ήθη....
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
+ 1200 !!! Mου σηκώθηκε η τρίχα ...
|
||||
|
||||
Απόσπασμα:
..... το διαβάζω ξανά κ ξανά και .... δεν το "χορταίνω" ....
|
|||
|
|||
[QUOTE=ckalfas;354457]
Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου. Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου. Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η Πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης. Απιστευτο |
|
|||
|
|||
Φοβερο!!!!!!!!
|
|
|||
|
|||
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Ένα όνομα είναι…….. | evan400f | Χιούμορ | 8 | 28-09-2010 20:01 |
Ένα πρωτότυπο ρολόι | kostaspro | Διάφορα | 11 | 15-09-2010 19:00 |
Ένα ξεχωριστό ελάφι | skippybi | Ζώα | 5 | 18-01-2010 19:24 |
Ένα νέο μοντελάκι !!!!!!! | arisxios | Αστεία Video | 5 | 09-11-2009 13:30 |
Ένα ξεχωριστό R80... | kostasvar | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 11 | 23-10-2009 12:07 |