|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
"Ελαστική" καχυποψία....
Πριν μια εβδομάδα άλλαξα ελαστικά λόγω επικείμενου ταξιδιού. Προχθές έπλυνα τη μηχανή - το κάνω συνήθως ανά τρίμηνο, για να ελέγχω τη κατάσταση της, καθόσον πλένοντας αγγίζεις κάθε επιφάνεια και εποπτεύεις μικρές λεπτομέρειες που δύσκολα το ανυποψίαστο μάτι ανιχνεύει. Διαπίστωσα στο πίσω ελαστικό καρφωμένη μια μικρή βίδα, αρκετά διεισδυθείσα, ώστε στη παραμικρή απόπειρα αφαίρεσης να χάνεται δυστυχώς και αέρας. Διέθετα κορδόνι, όμως προτίμησα να πάω σε γνωστό βουλκανιζατέρ - που εμπιστεύομαι άλλωστε- για να γίνει επαγγελματική δουλειά. Τα παιδιά εκεί έκαναν εσωτερικό μπάλωμα, όχι με μανιτάρι, διότι θεώρησαν την τρύπα πολύ μικρή για να διανοιχθεί περισσότερο. Η καχυποψία μου δεν αφορά τη δουλειά και την επιλογή "θεραπείας" των ειδικών, αλλά την γνωστή και περίεργη αυτή φοβία και προληπτικότητα που ψάχνεται για τα όρια του στατιστικού λάθους. Έχω μπροστά μου ταξίδι 12000 χμ και μου έχει καρφωθεί στο μυαλό αν θα με προβληματίσει ή όχι το ελαστικό. Απο την άλλη, είναι ολοκαίνουριο, έχει μόνο 100χμ σε χαλαρό στροφιλίκι στο Σούνιο για στρώσιμο και διστάζω να το αντικαταστήσω - χώρια ότι τα οικονομικά μου είναι κι οριακά. Διαθέτει κανείς προηγούμενη εμπειρία σχετικά με την χιλιομετρική αντοχή επισκευασμένου ελαστικού (κυρίως με εσωτερικό μπάλωμα) για να την καταθέσει; Προσωπικά, έχω επισκευάσει με κορδόνι δύο φορές, αλλά όλες ήταν κατά συγκυρία στα τελειώματα ταξιδιών, οπότε δεν έχω ισοδύναμο εμπειρικό δείγμα. Κάθε συμβουλή δεκτή, καλά μας ταξίδια και πάντα όρθιοι!
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: "Ελαστική" καχυποψία....
ξερω οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα οικονομικα,αλλα το θεμα μπαλωμα ελαστικου,το εχουμε μονο εδω ,κανονικα απο τη στιγμη που εχει τρυπα,η το κορδονι η θερμομπαλωμα ειναι μονο για να πας στο βουλκανιζατερ,το λαστιχο πρεπει να αντικατασταθει,και για του λογου οτι εχεις να κανεις αρκετα χιλιομετρα οπως λες,σκεψου μονο οτι μπορει να σου χαλασει το ταξιδι σου εστω και για λιγο,και κατα δευτερο λογο,θα νιωθεις πιο σιγουρος ....
|
|
|||
|
|||
Δεν νομιζω να επηρεαστεί η ζωη και η συμπεριφορά του ελαστκού απο αυτή την επισκευή!
Ο τεχνίτης που το επισκεύασε τι είπε?? |
|
|||
|
|||
μήπως με μια σαμπρέλα ένιωθες περισσότερο ασφαλής ?
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Μάλλον δεν το θεώρησε ανησυχητικό, δεν πρότεινε καν την αντικατάσταση του. Ήμουν σαφής όταν τον ρώτησα "Να ανησυχώ;", κι ο ίδιος απάντησε αρνητικά. Εντούτοις εγώ ταξιδεύω...Για αυτό ρωτάω για εφάμιλλες εμπειρίες ταξιδιωτών που να έχουν διαπιστώσει την αντοχή αυτής της λύσης. |
|
|||
|
|||
Από την στιγμή που μπαίνει μέσα στο λάστιχο το ότι δίποτε είτε είναι λάστιχο μηχανής είτε είναι λάστιχο φορτηγού κόβει λινά. Τώρα σε ένα τόσο καινούργιο λάστιχο εαν μου τύχαινε εμένα δεν θα το άλλαζα. Και να ξέρεις το κορδόνι είναι ποιο επιρρεπή στο να στην κάνει την κέντα παρά το μασον. Με λίγα λόγια καλό ταξίδι ….και πάντα όρθιος.
Υ.Γ να προσεχείς την πιέσει ποιο συχνά από ότι το κοίταγες….!!! |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
Κι εμείς πέρυσι (το Honda) είχαμε προβλημα με το ελαστικό.
Πρώτη επισκευή από εμάς στον δρόμο. Χρειάστηκε και δέυτερη σε συνεργείο με μανιτάρι αυτήν τη φορά, μετά από 2 μέρες. Τελικά το άλλαξε γιατί πάλι σε 2 μέρες έχασε. Δεν πρόκειται να σε αφήσει χωρίς προειδοποίηση. Ξεκίνα το ταξίδι σου , κι αν δεις οτι χρειάζεται, αντικατέστησε το εκεί. Βουλκανιζατέρ, γεμάτος ο δρόμος σου... Καλό ταξίδι Δάσκαλε!!! Last edited by babisadve; 28-06-2011 at 22:27. |
|
|||
|
|||
Κανένα πρόβλημα πιστεύω.
Αλλά και αν χάσει αέρα τι έγινε; Αν τελικά δεν γίνει η δουλειά με αυτό που σου έκανε, το κορδονάκι σου θα το έχεις μαζί. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πέθανε ο "πατέρας" του "μαύρου κουτιού" | MARK | Κόσμος | 5 | 23-07-2010 23:41 |
Τι σημαίνει "κόλαση" και τι "Παράδεισος" .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Διάφορα | 11 | 08-07-2010 00:56 |
Στην "αγκαλιά" της Τζούλιας το "αυγό του φιδιού" | MARK | Επικαιρότητα | 0 | 13-03-2010 12:45 |
"Αγίου Βαλεντίνου" - Τί δώρο θα κάνετε στην "καλή" σας ??? | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Διάφορα | 21 | 14-02-2010 23:55 |
Μέλη της "Χρυσής Αυγής" διέκοψαν εκδήλωση του "Ουράνιου Τόξου" | nek21 | Γενικά - Αναβάτης | 126 | 19-07-2009 01:53 |