GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 20-05-2011, 22:15
kwon Ο/Η kwon βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW F800GS 11
Προεπιλογή Λαθος ενδειξη υπολογισμου καυσιμου F800GS

Η μηχανη αγοραστηκε πριν μια εβδομαδα καινουρια και διαπιστωσα οτι δεν δειχνει τις πραγματικες τιμες οσο αφορα την πληρωση καυσιμου. Οταν αναψει η ρεζερβα(στα 170 περιπου χλμ) αρχιζει και μετρα ποσα χιλιομετρα κανεις.....ενω μετα απο γεμισμα δεν σου αναφερει καθολου ποσα χιλιομετρα εχεις....Γνωριζει καποιος κατι για αυτο....θα την παω την Δευτερα στο συνεργειο....απλως μια πρωτη γνωμη θα ηταν ανακουφιστικη για μενα!!

Last edited by kwon; 20-05-2011 at 22:16.
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 23:10
pits3 Ο/Η pits3 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: θεσσαλονικη
Μoto: F650GS (TWIN)
Προεπιλογή Απάντηση: Λαθος ενδειξη υπολογισμου καυσιμου F800GS

Υπάρχει ανάκληση για το φλοτερ αλλά στα παλαιότερα μοντέλα ίσως να έχει και στο δικό σου
Reply With Quote
Παλιό 20-05-2011, 23:55
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO

Στο δικό μου F650GS TWIN μέχρι την μέση του δείκτη είναι τελείως αναξιόπιστο.Οι μπάρες πέφτουν από το full στο μισό ακαριαία όχι λίγο λίγο.Μετά τη μέση είναι κάπως πιο αξιόπιστο.Πρέπει απλώς μετά από κάθε γέμισμα να μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή.
Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μέγιστη αυτονομία είναι 160-170 κμ
Αν πας στο συνεργείο πες μα και τι σου είπαν
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 00:10
yns Ο/Η yns βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: F800GS (απ'τα χωμάτινα), DR250R

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από geolag Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο δικό μου F650GS TWIN μέχρι την μέση του δείκτη είναι τελείως αναξιόπιστο.Οι μπάρες πέφτουν από το full στο μισό ακαριαία όχι λίγο λίγο.Μετά τη μέση είναι κάπως πιο αξιόπιστο.Πρέπει απλώς μετά από κάθε γέμισμα να μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή.
Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μέγιστη αυτονομία είναι 160-170 κμ
Αν πας στο συνεργείο πες μα και τι σου είπαν
Σόρρυ, το ίδιο ντεπόζιτο με το 800 δεν έχουν; 16lt; Με τι κατανάλωση έχει 160-170 μέγιστη αυτονομία; Δε σου λέω να κάνει το παρακάτω (που είναι τραβηγμένο και έγινε μετά από την χαλαρή ασφάλτινη εκδρομή της προηγούμενης Κυριακής) αλλά τουλάχιστον 250-270 πρέπει να τα βγάζει ακόμα και με αστική οδήγηση (εκτός κι αν δουλεύει συχνά >5000 σαλ).

Για τσεκάρετε κι οι δυο το φλοτέρ...
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 09:03
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yns Εμφάνιση μηνυμάτων
Σόρρυ, το ίδιο ντεπόζιτο με το 800 δεν έχουν; 16lt; Με τι κατανάλωση έχει 160-170 μέγιστη αυτονομία; Δε σου λέω να κάνει το παρακάτω (που είναι τραβηγμένο και έγινε μετά από την χαλαρή ασφάλτινη εκδρομή της προηγούμενης Κυριακής) αλλά τουλάχιστον 250-270 πρέπει να τα βγάζει ακόμα και με αστική οδήγηση (εκτός κι αν δουλεύει συχνά >5000 σαλ).

Για τσεκάρετε κι οι δυο το φλοτέρ...
το τεπόζιτο είναι 16λιτ.
ο υπολογιστής μετά από γέμισμα δείχνει αυτονομία 180 κμ.Ποτέ δεν το άφησα να φτασει στο τέλος .Οπότε αυτά που έγραψα είναι αυτό που δείχνει ο υπολογιστής.
Το φλοτέρ το πήγα σε συνεργείο για έλεγχο και σετάρισμα εκ νέου.
Για να δω την πραγματική αυτονομία πρέπει να το αφήσω να αδειάσει
κατανάλωση δείχνει 5,2 άρα κάτι όντως δεν δείχνει καλά.'Η η κατανάλωση είναι λάθος ή η αυτονομία.Κανονικά με 5,2 και 16 λτ τεπόζιτο θα πρέπει κάνει 300 κμ

Last edited by geolag; 21-05-2011 at 09:08.
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 11:21
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

τα αρχικά μοντέλα είχαν θέμα με το φλοτέρ το οποία αλλαζόταν με ένα της SIEMENS στα πλαίσια της εγγύησης/ανάκλησης.

Πρέπει να είναι λειτουργικό και σχετικά ακριβές στη μέτρησή του και μην αποδεχτείς ημίμετρα και δικαιολογίες...Εάν δεν επιδιορθωθεί με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου θα απαιτήσεις άμεση αντικατάσταση..
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 13:48
Senior Member

Ρωτησα σημερα και μου ειπε οτι εχει γινει αλλαγη στο software και πως οταν ανοιγει η ρεζερβα αρχιζει και μετρα απο την αρχη....Η αυτονομια της ρεζερβας ειναι περιπου 40 χλμ. Εμενα τωρα κολησε στο 29 η ενδειξη του υπολογισμου καυσιμου....Αντε τωρα να βρω ακρη....Και εδωσα και 11200....!!!
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 14:52
Grs1 Ο/Η Grs1 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: R 1200GS/09

Kαι το δικο μου το gs 1200 r το ιδιο σχεδον προβλημα εχει ενω ο υπολογιστης δειχνει σωστα την μεση καταναλωση η μπαρα της βενζινης λεει οτι θελει η δε ενδειξη για ανεφοδιασμο αναβει σχεδον παντα στα 180 εως 200 χιλιομετρα ασχετως πως παω και εχει 19λτ ντεποζιτο παντα μου μηδενιζει το υπολοιπο της αυτονομιας και βγαζει παυλες και κανω ακομα 35-50 χιλιομετρα αναλογως την χρηση. Μου εχουν αλλαξει δυο φορες την ταινια που εχει στο ντεποζιτο αλλα προκοπη δεν εχω δει απλως μου ειπαν οτι τους εχουν πει απο τα κεντρικα να μαθουμε να υπολογιζουμε βασει χιλιομετρων. Να το πας την δευτερα στην αντιπροσωπεια να σου αλλαξουν οπωσδηποτε ταινια και να στο επανπρογραμματισουν επειδη ειναι τελειως καινουργιο μην δεχτεις να σου κανουν reset την υπαρχουσα ταινια να σου βαλουν καινουργια.
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 16:35
Eftixis Ο/Η Eftixis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μoto: R 1200 RT 2011 καλοτάξιδο

Το R 1200 RT μου έκανε το ίδιο δεν έχουν παιδιά φλοτέρ τα καινούργια μοντέλα έχουν μία ράβδο αντίστασης που από την υγρασία, στάθμη του καυσίμου δείχνει την ένδειξη . μου το αντικατέστησαν και μου το έδειξαν αυτό που έβγαλαν και το πρόβλημα λύθηκε μην στεναχωριέσαι μόνο για να μην σε αφήσει και εσένα φούλαρε και μηδένιζε τα χιλιόμετρα γύρω στα 200 γύρευε πρατήριο.
Reply With Quote
Παλιό 21-05-2011, 18:34
Senior Member

Ευχαριστω για τις απαντησεις.....θα βρουμε ακρη....γινεται και αλλιως;;
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης