GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 18-10-2011, 11:31
Akyla Ο/Η Akyla βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Πειραίας
Μoto: R 1150 GS
Προεπιλογή Αναρτήσεις

Καλημέρα αδέρφια, τα φώτα σας παρακαλώ.

Στο θέμα αναρτήσεις είμαι απο άσχετος μέχρι βλαξ θα τολμούσα να πώ, οπότε κάθε απάντηση στο thread θα πρέπει να γίνει σαν να μιλάτε σε 3 χρονών παιδί!!!

Το πρόβλημα:
Αναρτήσεις γιοκ!!!!
Η μηχανή με τέρμα σφιγμένη ανάρτηση κάθεται...δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά, απλώς το καταλαβαίνει κάποιος νομίζω!!!

Λύσεις:
Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει αλλά ρώτησα 1-2 τιμές και ακουσα απο 1200 και πάνω...φυσικά δεν παίζουν αυτά τα λεφτά!!!!!

μετά απο λίγο δάβασμα (επαναλαμβάνω είμαι άσχετος με το θέμα) και με την βοήθεια κάποιων μελών του forum έμαθα ότι το πίσω αμορτισερ επισκευάζεται απο εξειδηκευμένα καταστήματα, έτσι μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω και άλλο....

βρήκα λοιπόν μια εταιρία (Hyper Pro) που έχει δελεαστικές τιμες και καλό συνδιασμό...για να γίνω ποιο συγκεκριμένος μιλάω για το Hyper pro Combi

Η λογική μου λέει πώς αν πάω την πίσω ανάρτηση για επισκευή, πάρω και αυτό το πακετάκι (άρα βάλω καινούριο ελατήριο πίσω + λάδια και ελατήρια μπροστά ) θα είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι αρχικά και φυσικά το κόστος θα πέσει κατακόρυφα, ενδεικτικά

240 combi
80 service
50 εργασία (τόσο μου είπαν)

σύνολο 370... ποσό κατά πολύ ποιο εύπεπτο απο τα 1000++

Κατά τη γνώμη σας αξίζει κάτι τέτοιο η λ@λ@κίες σκέφτομαι?

η χρήση της μηχανής είναι 99,9% ασφάλτινη
Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 11:57
afias Ο/Η afias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Παλαιο Φαληρο
Μoto: R1150GSA
Προεπιλογή Απάντηση: Αναρτήσεις

Ειναι μια πολυ καλη λυση αυτη που σκεφτηκες και σιγουρα θα δεις διαφορα. Θελει ομως λιγο προσοχη στην επιλογη ελατηριου αφου θα πρειει να λαβεις υποψη σου τους εξης παραγοντες: το βαρος σου, ενα κινησε συνηθως δικαβαλος ή μονος, εαν κινησε συνηθως δικαβαλος και φορτωμενος ή μονος και φορτωμενος. Αυτα με ρωτησαν τουλαχιστον εμενα οταν αλαξα τα ελατηρια και τα προσαρμοσα στις δικες μου αναγκες. Πιστευω οτι εαν προμηθευτεις απο σωστο επαγγελματια θα γινει και η αναλογη μελετη.
Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 12:21
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

εγω και καποιοι αλλοι φιλοι βαλαμε wilbers και ειμαστε σουπερ ευχαριστμενοι τοσο με τις τιμες,οσο και με την ποιοτητα των αναρτησεων και την ποιοτητα της εξυπηρετησης απο τον αντιπροσωπο!
για λεπτομερειες παρε τηλ...
Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 12:44
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Φυσικά αξίζει. Στην Ελλάδα έχουμε καλούς σε αυτές τις δουλειές.
Θα κάνεις και τα αμορτισέρ σου φτιαγμένα για σένα (βάρος, στυλ κλπ.).
Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 15:25
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω και καποιοι αλλοι φιλοι βαλαμε wilbers και ειμαστε σουπερ ευχαριστμενοι τοσο με τις τιμες,οσο και με την ποιοτητα των αναρτησεων και την ποιοτητα της εξυπηρετησης απο τον αντιπροσωπο!
για λεπτομερειες παρε τηλ...

Εγώ πάλι περιμένω τα δικά μου wilbers από μέρα σε μέρα θα ανεβάσω σχετικά .

Στο θέμα μας τώρα μιας και ρώτησα και εγώ για την επισκευή των δικών μου (μαμίσια) όλα καλά με το πίσω αλλά με το μπροστινό γιοκ δεν επισκευάζεται εκτός από κάποια πατέντα που εγώ δεν παίζω με πατέντα στα αμορτισέρ .

Κατέληξα τελικά να παραγγείλω ζευγάρι μπροστά πίσω ρυθμιζόμενο και το μπροστινό σε πολύ καλή τιμή θα κάνω πλήρη αναφορά τις επόμενες μέρες .

Αν έχεις υπομονή περίμενε τα νέα από πρώτο χέρι αλλιώς πάρε με τηλέφωνο να τα πούμε .

Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 16:52
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από adventure Εμφάνιση μηνυμάτων

Εγώ πάλι περιμένω τα δικά μου wilbers από μέρα σε μέρα θα ανεβάσω σχετικά .

Στο θέμα μας τώρα μιας και ρώτησα και εγώ για την επισκευή των δικών μου (μαμίσια) όλα καλά με το πίσω αλλά με το μπροστινό γιοκ δεν επισκευάζεται εκτός από κάποια πατέντα που εγώ δεν παίζω με πατέντα στα αμορτισέρ .

Κατέληξα τελικά να παραγγείλω ζευγάρι μπροστά πίσω ρυθμιζόμενο και το μπροστινό σε πολύ καλή τιμή θα κάνω πλήρη αναφορά τις επόμενες μέρες .

Αν έχεις υπομονή περίμενε τα νέα από πρώτο χέρι αλλιώς πάρε με τηλέφωνο να τα πούμε .

Για πατέντες κλπ έχω ακούσει κ εγώ και έχεις δίκιο δεν είναι να παίζεις με τα αμορτισέρ!!!
Όμως δεν έλεγα να αλλάξω και μπροστά ανάρτηση, το μπροστινό μου είναι καλά, ελατήρια στα καλάμια έχει το κιτ και ελατήριο για πίσω....

Κάποια στιγμή θα πάρω κ εσένα και τον Ντίνο για πληροφορίες, άλλωστε ασκήσεις επι χάρτου κάνω μέχρι έρθει πρώτη του μήνα να πληρωθούμε
Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 17:14
GAGARIN Ο/Η GAGARIN βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
Μoto: R 1150 GS ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Akyla Εμφάνιση μηνυμάτων
Για πατέντες κλπ έχω ακούσει κ εγώ και έχεις δίκιο δεν είναι να παίζεις με τα αμορτισέρ!!!
Όμως δεν έλεγα να αλλάξω και μπροστά ανάρτηση, το μπροστινό μου είναι καλά, ελατήρια στα καλάμια έχει το κιτ και ελατήριο για πίσω....

Κάποια στιγμή θα πάρω κ εσένα και τον Ντίνο για πληροφορίες, άλλωστε ασκήσεις επι χάρτου κάνω μέχρι έρθει πρώτη του μήνα να πληρωθούμε
τα καλαμια του gs δεν εχουν ελατηρια μεσα ...............το combi kit αναφερετε σε ελατηριο μπρος και πισω
Home :: BMW R 1150 GS :: Suspension & Handling :: Hyperpro - Combi-Kit :: Calsport - Power Parts, Accessories and Spares.

αν θες εχω ενα WP ελατηριο για πισω (με πολυ λιγα χλμ γιατι εβαλα το παραπανω κιτ) και μαζι με ενα σερβις στην αναρτηση θα εισαι οκ και με πολυ λιγοτερα απο τα μισα λεφτα απο αυτα που εγραψες.........φυσικα μπορεις να βρεις και στο εμποριο καινουργιο
Reply With Quote
Παλιό 18-10-2011, 18:11
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pharao Εμφάνιση μηνυμάτων
τα καλαμια του gs δεν εχουν ελατηρια μεσα ...............το combi kit αναφερετε σε ελατηριο μπρος και πισω
Τι μαθαίνει κανείς....

ευχαριστώ για την πληροφορία!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2011, 10:23
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pharao Εμφάνιση μηνυμάτων
Home :: BMW R 1150 GS :: Suspension & Handling :: Hyperpro - Combi-Kit :: Calsport - Power Parts, Accessories and Spares.
Καλημέρα,

χτές με εντυπωσίασε το ότι δεν έχουν ελατήρια στα καλάμια, σε επιστολή προς το την Hyperpro usa μου απαντήσανε μέσω του Έλληνα αντιπροσώπου και παρακάτω παραθέτω ολόκληρη την απάντηση:

"Τα ελατήρια HYPERPRO για το BMW R 1150GS 99> που ζητάτε, με κωδικό SP-BM11-SSL007 κοστίζουν 250 ευρώ λιανική με φπα 23% και είναι μπροστινά ελατήρια μαζί με υγρά πιρουνιού και πίσω ελατήριο.

Τα ελατήρια της Hyperpro είναι προοδευτικά, δηλαδή όσο μεγαλύτερο βάρος δέχονται τόσο ποιο σκληρά γίνονται.

Δεν υπάρχoυν ετοιμοπαράδοτα, έρχονται κατόπιν παραγγελία σας με προκαταβολή."

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν ή όχι?

Μπερδεύτηκα!!!!!!

Reply With Quote
Παλιό 19-10-2011, 11:02
afias Ο/Η afias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Παλαιο Φαληρο
Μoto: R1150GSA

Δεν εχουν ελατηρια τα καλαμια μεσα. Το μονο που μπορεις να κανεις απο αποψη συντηρησης σε αυτα ειναι αλλαγη λαδιων και τσιμουχακια. Στο μπροστινο συστημα το ελατηριο που εχει ειναι αυτο στο αμορτισερ κατω απο το ντεποζιτο.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης