|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Τίς πταίει ??
Προχτεσινό περιστατικό εφημερίας:
28χρονος Ρωσοπόντιος, εργάτης στην ψαραγορά του Πειραιά, ξημερώματα πάει με παπάκι να πιάσει δουλειά και κουβαλάει μαζί γυναίκα και ανήλικο παιδάκι (ξεκράνωτο τρικάβαλλο) γιατί δεν έχει που να τους αφήσει! ΙΧ-ής Ελληνάρας μετά από κρασοκατάνυξη για να πάνε κάτω τα νέα μέτρα παραβιάζει το κόκκινο και τους παίρνει παραμάζωμα. Αποτέλεσμα? Ο Ρωσοπόντιος στη ΜΕΘ με το κεφάλι λιώμα, η γυναίκα του στην ορθοπαιδική κλινική με 2 πόδια σμπαράλια και το παιδάκι με κακώσεις στο Παίδων. Τί και ποιός φταίει περισσότερο??
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Τίς πταίει ??
Μάλλον ο συνδυασμός όλων αυτών Νότη......Με μεγαλύτερη έμφαση στο 3ό και το 4ό λόγο που προανέφερες...............
|
|
|||
|
|||
Νότη κατά την ταπεινή μου άποψη φταίει η ΠΑΙΔΕΙΑ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ του λαού.
|
|
|||
|
|||
Αν υπηρχε βούρδουλας-κρατος , κανεις δεν θα εβγαινε στους δρομους κατα αυτον τον τροπο.η τουλαχιαστον τετοιου ειδους περιστατικα θα ηταν λιγοστα.τι να πεις...
|
|
|||
|
|||
ολα τα παραπανω
|
|
|||
|
|||
ολα παπαραπανω φυσικα,αλλα και η κακια στιγμη για ολους.......
λεω κακια στιγμη γιατι αυτοι που κυκλοφορουν καθημερινα ξεκρανωτοι,με παιδια και τρικαβαλοι ειναι εκατονταδες |
|
|||
|
|||
Παιδεία, για την οποία όμως είναι υπεύθυνη η κοινωνία με την ευρεία έννοια αλλά και ο κάθε ένας μας ξεχωριστά.
Ας κάνουμε μία υπόθεση, μαζευόμαστε 10 μηχανάκια από το φόρουμ να πάμε μία βόλτα και έρχεται και ένας από μας με το κράνος στον αγκώνα, οπότε έχουμε τις παρακάτω περιπτώσεις 1. βλέπει τους άλλους 9 να το φοράνε, οπότε είτε γιατί ντρέπεται, είτε γιατί καταλαβαίνει το λάθος του το φοράει και αυτός (κοινωνικοποίηση λέγεται αυτό και προκύπτει από την παιδεία του συνόλου) 2. Είναι μάγκας (ελληνάρας) και λέει "ίσα ρε κότες, εγώ δεν πέφτω οπότε τι να το κάνω, μου χαλάει και το μαλλί" οπότε αφού προσπαθήσουμε να του εξηγήσουμε και δεν καταλαβαίνει το διώχνουμε από την παρέα ή φεύγει μόνος του "περιθωριοποίηση λέγεται" Εδώ πρέπει να έρθει το κράτος και να του το επιβάλει, Πείτε μου εσείς τι από τα παραπάνω συμβαίνει στην Ελλάδα ; εγώ λέω τίποτα. |
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
αλλα επειδη το παραδειγμα που αναφερεις με το κρανος,εχει συμβει στο φορουμ με ενα μελος και μετα απο πολλες συζητησεις καταλαβαινεις,οτι υπαρχουν και οι ανθρωποι που περιθωριοποιουνται.....μονοι τους και απο τους ανθρωπους και απο το κρατος εγω νομιζω οτι παντα θα υπαρχουν οι ανθρωποι που ΔΕΝ παιρνουν χαμπαρι απο τιποτα............ |
|
|||
|
|||
Διαφωνω καθετα ,παρολο που φοραω παντα κρανος .
Οι ενηλικες δεν ειναι παιδια και κατα συνεπεια φερουν τη ευθηνη του εαυτου τους και του σπασμενου κεφαλιου τους |
|
|||
|
|||
Κώστα συμφωνώ μαζί σου, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητές του, αντιμετωπίζει την ζωή και τους κινδύνους όπως το αντιλαμβάνεται και είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Θα μου πείς τώρα ότι εδώ στο Ελλαδιστάν το ποσοστό των ιδιαίτερων αυτών προσπωπικοτήτων είναι αρκετά υψηλό. Εδώ λοιπόν έρχεται η ΠΑΙΔΕΙΑ, πρώτα από το σπίτι και μετά από το Κράτος να ενεργήσουν ώστε να μειωθεί αυτό το ποσοστό της ''ιδιαιτερότητας''
|
|
|