GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 11-01-2011, 15:14
Ligo Ο/Η Ligo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: GS1200 R
Μηνύματα: 62
Cool Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Την ώρα που η κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα διαψεύδει τη διάχυτη εντύπωση, ότι Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγμάτευσης για συνεκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η προσπάθεια του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να υποβαθμίσει τις προσδοκίες για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, αλλά και οι απελπιστικά βραδείς ρυθμοί προόδου στην κατεύθυνση της παραχώρησης αδειών για πετρελαϊκές έρευνες.
Την ώρα που ακόμη και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέπτεται την Κύπρο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι ανακαλύψεις μεγάλων κοιτασμάτων αερίου σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τον ορυκτό της πλούτο, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζει μύθο την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο , αφήνοντας να εννοηθεί, ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται καθόλου να προχωρήσουν οι έρευνες, παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.
Σε χθεσινή συζήτηση ερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ στη Βουλή, για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, υπό το φως της κρίσης χρέους, ο κ. Μανιάτης έφθασε στο σημείο ακόμη και να… συρρικνώσει το κοίτασμα του Πρίνου, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του:
n «Δεν χρειάζεται η πατρίδα μας νέους μύθους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ενέργειας. «Δεν θα γίνουμε Ελ Ντοράντο, ή Σαουδική Αραβία, αλλά δεν είμαστε και ψωροκώσταινα από πλευράς ορυκτού πλούτου. Διαθέτουμε σημαντικό ορυκτό πλούτο σε ποσότητα και ποιότητα, ίσως στην κορυφή των προικισμένων από τη φύση χωρών στην Ευρώπη».
n Μιλώντας για τις εκτιμήσεις περί κοιτασμάτων στο Αιγαίο, ο κ. Μανιάτης εμφανίσθηκε υπερβολικά συγκρατημένος, σε βαθμό που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των δηλώσεών του. Εξηγώντας τη βραδυπορία στην οριοθέτηση Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας, όπως έχει ήδη κάνει η κατά το ήμισυ κατεχόμενη Κύπρος, ο κ. Μανιάτης υπενθύμισε την πάγια θέση, ότι η Ελλάδα επιφυλάσσεται (ως πότε, άραγε για τον καθορισμό της Α.Ο.Ζ. όποτε το κρίνει σκόπιμο, χωρίς να απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα.
n Ακολούθως, ο υφυπουργός τόνισε ότι «εκτιμήσεις αποθεμάτων βασισμένες μόνον σε διαστάσεις και αναλύσεις πάνω σε μια πολλά υποσχόμενη γεωλογική δομή, μπορεί να πέφτουν τελείως έξω. Χρειάζονται μακροχρόνιες και δαπανηρές έρευνες, που δεν έχουν γίνει, ούτε στο Λιβυκό, ούτε στο Αιγαίο».
n Παραδέχθηκε, πάντως, πως βάσει των υφιστάμενων επίσημων στοιχείων, η περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει σε ορισμένα σημεία «σημαντικό ενδιαφέρον», όπως επίσης και η περιοχή του λιβυκού πελάγους και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Αιγύπτου. «Οι ομοιότητες ωστόσο, στα γενικότερα χαρακτηριστικά, με κανέναν τρόπο δεν δίνουν βεβαιότητες εκτίμησης ποσοτήτων υδρογονανθράκων, αν δεν γίνουν οι σωστές έρευνες».
Ακολούθως, στην κοπιαστική προσπάθειά του να υποβαθμίσει τις προσδοκίες για τα κοιτάσματα, ο κ. Μανιάτης υπέπεσε σε… φάουλ. Δήλωσε για το κοίτασμα του Πρίνου, που εξακολουθεί να παράγει πετρέλαιο 35 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, ότι «έβγαλε 20 εκ. βαρέλια», ενώ είναι παγκοίνως γνωστό, ότι ήδη από το κοίτασμα αυτό η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια και είναι πιθανό να φθάσει τα 200, μέχρι να εξαντληθεί –άραγε στο ΥΠΕΚΑ δεν έχουν διαθέσιμα τα πραγματικά στοιχεία;
Μιλώντας για τα πιθανά κοιτάσματα στο Αιγαίο, ο κ. Μανιάτης παρέλειψε, όπως συνήθως συμβαίνει σε σχετικές δηλώσεις υπουργών, κάθε αναφορά στο πιθανό κοίτασμα ανατολικά της Θάσου (στη θέση «Μπάμπουρας»), που κατ’ επανάληψη έχει φέρει Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου. Πιθανόν ο κ. Μανιάτης να μην έχει ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για τις δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας North Aegean Petroleum Company (ΝΑPC), για το κοίτασμα του Μπάμπουρα –η NAPC, που εκμεταλλεύθηκε το κοίτασμα του Πρίνου ως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε και τα δικαιώματα για έρευνες ανατολικά της Θάσου και μάλλον γνωρίζει το θέμα σε βάθος.
Για την καλύτερη ενημέρωση του υφυπουργού, το “S10” υπενθυμίζει στον κ. Μανιάτη, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας, Ίαν Ασλεϋ, είχε δηλώσει στο παρελθόν, ότι βάσει σεισμικών ερευνών δύο διαστάσεων, η κοινοπραξία εκτιμούσε πως τα αποθέματα του συγκεκριμένου κοιτάσματος είναι από 500 εκατ. βαρέλια, μέχρι 1 δισεκατομμύριο. «Πρέπει να κάνουμε μερικές γεωτρήσεις για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τον αριθμό», είχε τονίσει ο κ. ‘Ασλεϋ. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις της NAPC, τα κοιτάσματα ανατολικά της Θάσου θα μπορούσαν να αποδίδουν πάνω από 200.000 βαρέλια ημερησίως.
Πέραν της χθεσινής, μάλλον κακότεχνης, προσπάθειας του κ. Μανιάτη να υποβαθμίσει τα πιθανά κοιτάσματα του Αιγαίου, που εκδηλώθηκε παράλληλα με την κατηγορηματική διάψευση Δρούτσα στα σενάρια περί διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση με την Άγκυρα, αίσθηση προκαλεί η απίστευτη βραδυπορία της κυβέρνησης στη δημιουργία του οργανισμού που θα παραχωρεί τις άδειες για πετρελαϊκές έρευνες.
Ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή «έσερνε τα πόδια της» για χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει τη διάδοχη κατάσταση των ΕΛΠΕ, που μετά την ιδιωτικοποίησή τους δεν έχουν δικαίωμα να παραχωρούν άδειες για έρευνες, το σχετικό νομοσχέδιο ήταν ήδη έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Ανάπτυξης, όταν ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή κυβέρνηση. Παρά ταύτα, χρειάσθηκε αναμονή άνω των 12 μηνών για να προωθηθεί μια ελαφρώς διαφοροποιημένη εκδοχή του νομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή. Τώρα, στο ΥΠΕΚΑ λένε ότι θα χρειασθούν άλλοι 18 μήνες, μέχρι να γίνουν οι πρώτες παραχωρήσεις αδειών (πιθανότατα για τη Δυτική Ελλάδα), αφού θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί μια νέα ΔΕΚΟ, να στελεχωθεί, να γίνουν ορισμένες θεσμικές αλλαγές ακόμη, κ.ο.κ.
Αυτή η βραδυπορία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετεί, καθώς στον απλό πολίτη είναι μάλλον αδιανόητο να βλέπει τέτοιες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, σε μια χώρα που καθημερινά «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία…http://www.inews.gr/149/
Reply With Quote
  #2  
Παλιό 11-01-2011, 15:19
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE
Μηνύματα: 28,959
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Κάπως έτσι θα γίνει
Reply With Quote
  #3  
Παλιό 11-01-2011, 16:45
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Δεν μπορει να γινει συνεκμεταλευση των πλουτοπαραγωγικων πηγων του αιγαιου εκτος κι αν το επιδιωξουμε εμεις οι Ελληνες!! Οι τουρκοι, βαση του διεθνους δικαιου της θαλασσας, και ιδιαιτερα οπως αυτο διαμορφβθηκε το 1982 με τα αρθρα 55,56,57 περι Αποκλειστικης Οικονομικης Ζωνης (ΑΟΖ) ειναι στριμωγμενοι στην γωνια οσον αφορα το αιγαιο αρκει να το θελησουμε!!! Και ο ΓΑΠ το ξερει αυτο γιαυτο και η οξεια ομιλια του στο ερζερουμ που δεν αρεσε στους τουρκους!!
Βαση της αναθεωρησης του δικαιου της θαλασσας το 1982, την οποια ΔΕΝ εχει υπογραψει και η τουρκια (η οποια βασει αυτου του δικαιου και χωρις να εχει υπογραψει ορισε ΑΟΖ στην Μαυρη Θάλασσα) ορίζεται ως ΑΟΖ η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή, το πλάτος της οποίας μπορεί να φθάσει τα 200 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, την εκμετάλλευση, τη διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και υπεδάφους της θάλασσας, καθώς και κυριαρχικά δικαιώματα, που αναφέρονται στην εξερεύνηση και οικονομική εκμετάλλευση των ρευμάτων και των υπερκείμενων της θάλασσας ανέμων.
Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (Αρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι δηλαδή τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι «κάθονται» πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.
Από την ύπαρξη της νέας Σύμβασης του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας το 1982, κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης(Γιαυτο και ο ΓΑΠ στο Ερζερουμ ξαναεφερε το θεμα της Χαγης πραγμα που δεν αρεσε καθολου σοτυς Τουρκους διοτι ξερουν τι σημαινει πια αυτο) , αλλά πάντα ζητά και την ταυτόχρονη οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πράγματι, όλες οι αποφάσεις του Δικαστηρίου μέχρι σήμερα λαμβάνουν υπόψη την οριοθέτηση και των δύο ζωνών που πάντα συμπίπτουν.

Last edited by GeorgeP; 11-01-2011 at 16:53.
Reply With Quote
  #4  
Παλιό 11-01-2011, 17:35
SenseiG Ο/Η SenseiG βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΘΗΝΑ
Μoto: HONDA VARADERO MK2 1000 ABS
Μηνύματα: 22,711
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν μπορει να γινει συνεκμεταλευση των πλουτοπαραγωγικων πηγων του αιγαιου εκτος κι αν το επιδιωξουμε εμεις οι Ελληνες!! Οι τουρκοι, βαση του διεθνους δικαιου της θαλασσας, και ιδιαιτερα οπως αυτο διαμορφβθηκε το 1982 με τα αρθρα 55,56,57 περι Αποκλειστικης Οικονομικης Ζωνης (ΑΟΖ) ειναι στριμωγμενοι στην γωνια οσον αφορα το αιγαιο αρκει να το θελησουμε!!! Και ο ΓΑΠ το ξερει αυτο γιαυτο και η οξεια ομιλια του στο ερζερουμ που δεν αρεσε στους τουρκους!!
Βαση της αναθεωρησης του δικαιου της θαλασσας το 1982, την οποια ΔΕΝ εχει υπογραψει και η τουρκια (η οποια βασει αυτου του δικαιου και χωρις να εχει υπογραψει ορισε ΑΟΖ στην Μαυρη Θάλασσα) ορίζεται ως ΑΟΖ η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή, το πλάτος της οποίας μπορεί να φθάσει τα 200 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, την εκμετάλλευση, τη διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και υπεδάφους της θάλασσας, καθώς και κυριαρχικά δικαιώματα, που αναφέρονται στην εξερεύνηση και οικονομική εκμετάλλευση των ρευμάτων και των υπερκείμενων της θάλασσας ανέμων.
Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (Αρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι δηλαδή τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι «κάθονται» πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.
Από την ύπαρξη της νέας Σύμβασης του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας το 1982, κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης(Γιαυτο και ο ΓΑΠ στο Ερζερουμ ξαναεφερε το θεμα της Χαγης πραγμα που δεν αρεσε καθολου σοτυς Τουρκους διοτι ξερουν τι σημαινει πια αυτο) , αλλά πάντα ζητά και την ταυτόχρονη οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πράγματι, όλες οι αποφάσεις του Δικαστηρίου μέχρι σήμερα λαμβάνουν υπόψη την οριοθέτηση και των δύο ζωνών που πάντα συμπίπτουν.
Ετσι ακριβως
Reply With Quote
  #5  
Παλιό 11-01-2011, 23:15
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Τότε προς τι η καθυστέρηση;!
Η Μέρκελ σήμερα μόνο τεμενάδες δεν έκανε στον Χριστόφια, τυχαίο;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Αρκετά με τους ξεφτιλισμένους προσκυνημένους πολιτικούς!
Reply With Quote
  #6  
Παλιό 11-01-2011, 23:25
evan400f Ο/Η evan400f βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Γεροβουνό, Καματερου
Μoto: HONDA DEAUVILLE 650 HONDA CB 400 FOUR 1976
Μηνύματα: 4,178
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Εμείς καλά τα λέμε εδώ μέσα. Έξω δεν βλέπω καμία κίνηση από κάποιων…..
Reply With Quote
  #7  
Παλιό 11-01-2011, 23:58
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Τότε προς τι η καθυστέρηση;!
Η Μέρκελ σήμερα μόνο τεμενάδες δεν έκανε στον Χριστόφια, τυχαίο;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Αρκετά με τους ξεφτιλισμένους προσκυνημένους πολιτικούς!
Φυσικο δεν ειναι? Η Κυπρος εχει ορισει την δικια της ΑΟΖ απο νοτιοανατολικα μεχρι και νοτιοδυτικα της κυπρου οπου υπαρχουν κοιτασματα με φυσικο αεριο της ταξεως των 3,3τρις κυβικων!!
Αυτοματως η Κυπρος γινεται νεα Ρωσια για την ευρωπη!!!!
Ομως....την ΑΟΖ της την ορισε ΜΑΖΙ με του Ισραηλ το οποιο ορισε την δικα του ΑΟΖ λιγο πιο νοτια απο της Κυπρου! Οι δυό ΑΟΖ εφαπτονται!!
Τελος, στην Ισραηλινη ΑΟΖ αδεια εκμεταλευσεως κοιτασματων πηραν αμερικανικες εταιρειες ενω τις Κυπριακες Γερμανικες!!!!
Οταν λοιπον πηγαν και κουνηθηκαν οι Τουρκοι με παρενοχλησεις των ερευνητικων σκαφων της Γερμανιας και της Αμερικης στα νοτια της ΚΥπρου απειληθηκαν ευθεως με αφανιση της Αγκυρας!!!!!!!

εμεις θα ξεκινησουμε, συντομα, με οριοθετηση Ελληνικης ΑΟΖ στα νοτια της Κρητης οπου υπαρχουν περι τα 2,5τρις κυβικα αεριου, πιθανοτατα μαζι με την Λιβυη η οποια θα οριοθετηση την δικαι της ΑΟΖ η οποια θα ειναι εφαπτομενη της Ελληνικης!! Σκεψου μονον οτι οι αναγκες της ελλαδας σε φυσικο αεριο ακομα και αν τα παντα λειτουργουσαν με αυτο ειναι μισο (0,5) τρις κυβικα για τασ επομενα 100 χρονια!!!
Ομως η Τουρκια κανει τον Χωροφυλακα κι εκει αλαλ δεν θα της περασει διοτι οι εταιρειες εξορυξης θα ειανι γαλλικες, Γερμανικες και αμερικανικες!!

ΤΩΡΑ ειναι ο καιρος για τετοιες κινησεις, και γινονται σταδιακα υψωνοντας ανασδτημα αρχης γενομενης απο το Ερζερουμ και με αυτα που ειπε ο ΓΑΠ εκει. Ας μην τον υποτιμουμε, δεν ειναι βλακας!!!!

Θελει υπομονη, μην βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα!!!!!!
Reply With Quote
  #8  
Παλιό 12-01-2011, 00:13
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

• «Εξωτερική πολιτική δεν κάνεις για σ΄ αγαπήσουν. Εξωτερική πολιτική κάνεις για να σε σεβαστούν και, εν ανάγκη, να σε φοβηθούν, αν μπορείς…» («Βήμαgazino», 14 Ιανουαρίου 2001).
• «Πρόκειται για πλήρη υπαγωγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα κελεύσματα της Washington και ενσυνείδητη παράδοση όλων των εθνικών θέσεων που ενσυνείδητα υποστήριξαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα» («Ελεύθερος Τύπος», 5 Νοεμβρίου 1999)
Δηλωσεις Παγκαλου…για ΓΑΠ Υπεξ !!


Μην ξεχνάμε ποιοι ήθελαν το σχέδιο Ανάν. H Κύπρος με την σημερινή γεωπολιτική αξία που αποκτά αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν αυτό το προδοτικό σχέδιο.

Τελικά ο χρόνος δίνει τις εξηγήσεις για κάθε απόφαση.....
Reply With Quote
  #9  
Παλιό 12-01-2011, 00:21
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Δημοσίευση 11.01.2011 07:46:39 UTC
Τελευταία Ενημέρωση 11.01.2011 11:04:52 UTC
Σκάφη της Ακτοφυλακής και αλιευτικά της Ελλάδας παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας στη περιοχή των βραχονησίδων Kardak.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, δέκα ελληνικά αλιευτικά, υπό τη συνοδεία δύο ταχύπλοων σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, παραβίασαν χωρικά ύδατα της Τουρκίας στην περιοχή των βραχονησίδων Kardak μεταξύ 6:45 και 17:30.
Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τις παραβιάσεις.

μιλάμε πάντα για τις τουρκικές αρχές, όπου Kardak, διάβαζε Ιμια

TRT-Greek ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ KARDAK

Για να μην ξεχνάμε ποιοί τα κάναν μαντάρα, Σημίτης, Πάγκαλος. Ο ΓΑΠ ήταν τότε υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων.

Θα κάνουν αυτοί εθνική πολιτική;!
Reply With Quote
  #10  
Παλιό 12-01-2011, 00:25
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP;290696
[FONT=Comic Sans MS
ΤΩΡΑ ειναι ο καιρος για τετοιες κινησεις, και γινονται σταδιακα υψωνοντας ανασδτημα αρχης γενομενης απο το Ερζερουμ και με αυτα που ειπε ο ΓΑΠ εκει. Ας μην τον υποτιμουμε, δεν ειναι βλακας!!!![/FONT]

Θελει υπομονη, μην βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα!!!!!!

Γιώργο μου πολύ θα ήθελα να το πιστέψω, αλλά αδυνατώ. Οχι για τη βλακεία του ΓΑΠ, κι εγώ πιστεύω ότι βλάκας δεν είναι. Αμφισβητώ όμως τις προθέσεις του. Πρωθυπουργός που καταστρέφει τη χώρα του, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν έχει καλές προθέσεις.
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Ενεργειακό τζάκι, πετρέλαιο τέλος.. Capitain Διάφορα 51 04-01-2011 13:03
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών συνεδριάζει το Σάββατο για το πετρέλαιο θέρμανσης MARK Επικαιρότητα 2 08-10-2010 00:32
φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης nek21 Χρήσιμα 17 08-09-2010 09:34
"Γιατί διαμαρτύρεσαι αφού τα ανέχεσαι;;;" MARK Επικαιρότητα 2 24-05-2010 19:19
Νεογέννητο επέζησε αφού πρώτα πέθανε 18 φορές skippybi Κόσμος 4 21-08-2009 10:22


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:54.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!