GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #51  
Παλιό 31-08-2009, 20:55
georgekostas Ο/Η georgekostas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Ιωαννινα
Μoto: BMW R1200 GSA
Μηνύματα: 5,680
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από soter3gm Εμφάνιση μηνυμάτων
Πω Πωωωω να δω κάτω το RT???? εγκεφαλικό θα μου έρθει, όχι να το σηκώσω ούτε να μιλήσω δεν θα μπορώ μετά
...μιλαμε για απανωτα εγκεφαλικα!
Reply With Quote
  #52  
Παλιό 31-08-2009, 21:23
vp_68 Ο/Η vp_68 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Βριλήσσια - Άρτα
Μoto: R1200GS
Μηνύματα: 1,148
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από PortoLeone Εμφάνιση μηνυμάτων
Αναλαμβάνουμε να σας σηκώσουμε τη μηχανή σας και ό.τι άλλο θέλετε μια και η μεταφορική μας εταιρεία διαθέτει ανυψωτικά και "παπαγαλάκια" γερανούς!!!!
Reply With Quote
  #53  
Παλιό 11-10-2009, 14:59
ekatontarxos Ο/Η ekatontarxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
25/4/65 - 5/7/09
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Στην μνήμη μας για πάντα !
Μoto: GS1200ADV
Μηνύματα: 157
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Να συνεισφέρω και εγώ...
Το βιντεάκι με το R είναι χρησιμότατο αλλά ... μούφα.Θα πετύχει μονο σε RT και LT που έχουν πλαινές βαλίτσες.Οι γωνία πτώσης είναι 45 μοίρες και όντως κάνει εύκολα τα πράγματα (φυσικα παραβλέπουμε το γεγονός ότι θα έχουν χυθει βενζίνες που γλυστράνε κλπ).
Με τά GS ομως τί κάνουμε?Οπως πολυ σωστά τόνισε ό Δαναός, ή κοντρα με τον #### δεν πιάνει στό χώμα,και με τή γωνια που θα βρίσκεται πεσμένο το GS ούτε συζήτηση...
1.Σβυνουμε τον κινητηρα που συνεχίζει να χαζοδουλεύει,οχι μη κολήσει από λάδια αλλά γιατί μας αποσπά την προσοχή,είναι και το σοκ της πτώσης πού παλεύουμε...και βγάζουμε τα κλειδια να είναι σβυστή γενικώς.
2.Επειδή είμαστε σε ερημιά,αλλιώς κάποιος θα μας βοήθαγε,ηρεμούμε για 5 λεπτά,ότι έγινε έγινε,είναι μεγάλο λέθος να χυμάμε να την σηκώσουμε,ειδικά οι μη έχοντες 1.90 ύψος ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ.
Η μηχανή δεν είναι βρέφος,ένα μεταλικό κατασκεύασμα είναι ,άν έσπασε κανένα πλαστικό δέν θα κολήσει μονο του άν τη σηκώσουμε αμέσως.
3.Βαζουμε ταχύτητα,και πιάνουμε τη μηχανή από το κάγκελο πού τη σηκώνουμε για να τη βάλουμε στο κεντρικό,κάτω από τη σέλα του οδηγού,καί από τό δεξι γκριπ άν εχει πέσει αριστερα,ή αντιστρόφως(ή κάπου εκεί γύρω,άν έχουμε κοντά χέρια).Τη σηκώνουμε προσεκτικά,όπως οί αρσιβαρίστες,μέ κοντρα τό γόνατο,αν την πιασετε με γάντια,να μην γλυστράνε τα χέρια είναι πανεύκολο...
Η δύναμη της ραχοκοκαλιάς σας είναι αρκετή να σηκώσετε και adventure ακομη και άν είστε 1.70 και ζυγίζετε 60 κιλά αν κάνετε ΑΚΡΙΒΩΣ οτι λέω.

4 Με μια γρηγορη κίνηση βάζετε πλαινό σταντ και ΞΑΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΣΑΣΤΕ.Ποτε μην φεύγετε αμέσως,να νοιώσετε ψυχολογικά έτοιμοι.
5.Τα μαύρα υγρά κάτω είναι βενζίνη από το σωληνάκι τής υπερχείλησης,οχι λάδια,να μην ξανακούσω βλακείες.
Ρίχνετε μια προσεκτική ματιά σέ μανέτες χεριών-ποδιών μήπως έχει στραβώσει ή σπάσει καμμία (επειδή είναι αλουμινένιες,μπορούν να σπάσουν ακόμα και στην οδήγηση άν έχουν στραβώσει,εξαιρούνται τα boxer γιατι εχουν προστασία τούς κυλίνδρους και χούφτες) καί ...δρόμο.

Ειδικά στήν περίπτωση πού έχει βυθιστεί ό πίσω τροχός στό χώμα,αφαιρείτε μπαγκαζιέρες,τάνκμπαγκ κλπ και αφου βάλετε κάτι κάτω,στήν ανάγκη το μπουφαν σας να μην γρατζουνιστει ό κύλινδρος,την ξαπλώνετε στό πλάι,να ακουμπήσει ό κύλινδρος κάτω,αν έχει και κάγκελο προστασίας ακόμα καλύτερα.Η μηχανή είναι ζυγιασμένη να τραμπαλίζεται πάνω στόν κύλινδρο άν πέσει,για αυτό είναι καί βλακεία να μην βάζουμε κάγκελα γιατι χαλανε την εμφάνιση.
Περιστρέφετε τη μηχανή 60-90 μοίρες να βγεί από τη λακούβα πού έκανε η πίσω ενώ μαλακιζόσταστε γκαζώνοντας και τρώγοντας τό δίσκο του αμπραγιάζ ,και ξαναδιαβάζετε μιά παράγραφο πάνω.

Παρατήρηση: Αυτά για να τά κάνετε ,ώστε να γίνετε πραγματικοί αναβάτες ,πρέπει κυρίως να τα δουλέψετε στό μυαλό σας και να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι αργά η γρήγορα θα πέσετε και θα κολήσετε.
Επειδή ή μηχανή ζυγίζει αξιοσημείωτα κιλά απαιτεί ειδική αντιμετώπιση,όταν μου κόλησε το 1100 σέ ένα ξεροπόταμο στήν Ευβοια,30 χλμ από το κοντινότερο χωριό,έκανα τη ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΣΤΙΜΑΡΑ ΜΟΥ,να ...σηκώσω το GS με τα ΧΕΡΙΑ από τα πίσω κάγκελα για να το ξεκολήσω.Η σκοτοδίνη και τα πρόθυρα να σπασει κάποιο αγγείο από την υπερπροσπάθεια πού ακολούθησε ηταν τόσο επικίνδυνα πού θα πέθαινα αβοήθητος στήν ερημιά...γιατί;
Στην ανάγκη, τυπώστε τις οδηγίες για ...πάσα χρήση.

Για να κεντρίσω λίγο κα τον εγωισμό σας,άν δεν μπορείτε να σηκώσετε μονοι σας τη μηχανή σας δεν την αξίζετε,πάρτε παπί .

Last edited by ekatontarxos; 11-10-2009 at 15:11.
Reply With Quote
  #54  
Παλιό 11-10-2009, 15:25
ekatontarxos Ο/Η ekatontarxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
25/4/65 - 5/7/09
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Στην μνήμη μας για πάντα !
Μoto: GS1200ADV
Μηνύματα: 157
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Υποψιάζομαι ότι τα γραφόμενα τού moto είναι κατευθείαν αντιγραφή από κανένα site ΧΑΡΛΕΑΔΩΝ,είναι δυνατόν να σηκώσεις έτσι CBR ή F800GS?

Last edited by ekatontarxos; 11-10-2009 at 15:26.
Reply With Quote
  #55  
Παλιό 12-10-2009, 12:19
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Μηνύματα: 2,286
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Noμίζω όλοι έχουν δίκιο..
Η μηχανή σηκώνεται και με τους δύο τρόπους..
1. Ο ένας είναι αυτός
#
2. και ο άλλος είναι
http://video.google.com/videoplay?do...54530022799175

Μακριά από μας!
Reply With Quote
  #56  
Παλιό 12-10-2009, 12:27
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE
Μηνύματα: 28,959
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Ευχαριστούμε,αχρείαστο να είναι....
Reply With Quote
  #57  
Παλιό 14-10-2009, 08:24
soter3gm Ο/Η soter3gm βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Αιγάλεω R1100 RT
Μoto: R1100RT
Μηνύματα: 1,040
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

Σημερα πρωί πρωί έπαθα μερικά απανωτά εγκεφαλικά ένας λακαμάς σταμάτησε τελευταία στιγμή να παρκάρει εγώ με 5χλμ μιάς που ήταν στενό Ε φρένα και μου έγειρε κάτω το RT μου απ' τα δεξιά Ε!! αριστερό χέρι δεξί τιμόνι - δεξί χέρι βάση top case και τσουπ το RT όρθιο το μόνο που φοβήθικα ήταν να μην πάει από την άλλη μεριά και "γελάω"
Και τόρα έχω κάτι νέυρα που δεν παίζοντε .....
Reply With Quote
  #58  
Παλιό 14-10-2009, 09:02
kostas-patra Ο/Η kostas-patra βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: α
Μηνύματα: 668
Προεπιλογή Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα

η πρώτη φορά πάντα πονάει

ήμουν σε κάτι χωράφια, πάνω στην πρώτη εβδομάδα που είχα πάρει το 1100gs. λίγο το οτι έκοψα πολύ το τιμόνι, λίγο η λάθος κλίση που είχα, λίγο οτι ήμουν πάνω σε άμμο, η μηχανή έγειρε, έγειρε, μέχρι που σωριάστηκε
απανωτά εγκεφαλικά όπως λέει και ο σώτος, ντυμένς εγώ σαν αστακός, ήλιος, ζέστη και νεύρα απίστευτα. με την πρώτη μέθοδο, του πισωσηκώματος με τον κ@λ@ στη σέλα λειτούργησε άψογα
αυτή τη μέθοδο την είχα δεί στο youtube και την είχα διαβάσει για καλή μου τύχη στα ίάφορα φόρα, άρα δεν ήμουν απροετοίμαστος

έχω σπάσει κανά 4 πλαινά προστατευτικά κυλίνδρων σε βουνά, ερημιές, λαγκαδιές, σε αμφότερες μεριές, πότε από κροκάλα, πότε από άμμο, πότε άπό λάσπη ή γρασίδι, αλλά πάντα από κακή εκτίμηση και λάθος ελαστικό

εκτός από μια φορά που μου την έπεσε στην μπροστινή ρόδα ένα κατσίκι καμικάζι, εγώ με 5km/h και κείνο μετην χαρακτηριστική αδιαφορία του είδους του

εκεί που τα χρειάστηκα ήταν στις περιπτώσεις χιονιού-γρασιδιού, που θα πρέπει να καλοσκάψεις με την φτέρνα της μπότας ένα καλό πάτημα, αλλιώς η μηχανή ξαναπέφτει και εσύ βρίζεις, καθώς και όταν η πτώση της μηχανής γίνεται πάνω σε στροφή, στο τελείωμά της οπότε και ξαπλώνεται με ανάποδη κλίση και εκεί δεν βοηθάει ούτε το γκρίπ, ούτε το πισωσήκωμα, μόνο αυτό που είπε ο φίλος εκατόνταρχος, για την αναγκαιότητα να κάνεις το β@ζι του μπόξερ ακίδα της σβούρας ή του διαβήτη σου και να προσπαθήσεις να γυρίσεις τη μηχανή με κέντρο αυτόν.

σημειωση: κόστος καπακιού κυλίνδρου περί των 35-40 λιρών από το ebay, ενώ τα πλαστικά προστατευτικά γύρω στα 40-50 ευρώ έκαστο! πάντα για 1100-1150 μονομπουζο

αν πέσεις με κάγκελα, όπως ένας φίλος στην κορυφή του παναχαικού, με το που τα πήρε, παίζει να σου στραβώσουν΄και να γρατζουνιστούν, αλλά αυτος είναι ο σκοπός τους, να απορροφήσουν την ενέργεια που θα τραβούσε μόνο του το καπάκι του κυλίνδρου. άμα τη επιστροφή, λίγος σιδερόστοκος, λίγο σπρέυ στο ίδιο χρώμα, μια δυό κλωτσιές για να έρθουν στη θέση τους και όλα κομπλέ.

κάτι αξιοσημείωτα χρήσιμο σε πτώσεις σε ερημιές είναι μια ενισχυμένη αυτοκόλλητη ταινία duct tape, μερικά δεματικά και ένα μασούρι σιδερόστοκου, που εννοείται πως πρέπει να προνοήσεις να έχεις, εκτός και αν ξέρεις να σφυράς δυνατά!
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
«Φιλτράρισμα» στο Ίντερνετ θα επιβάλει η Αυστραλία skippybi Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games 5 11-10-2009 15:43
Πως να οδηγείτε μαζί αναβάτης και συνεπιβάτης GS_maniac Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης 24 08-09-2009 22:04
Κατά ένα δευτερόλεπτο θα παραταθεί το 2009 riko46 Επικαιρότητα 10 05-01-2009 02:40
Πως καταλήξαμε στην μοτοσυκλέτα που έχουμε? GS_maniac Γενικά - Μοτοσυκλέτα 16 03-01-2009 13:41
Πως λειτουργεί ένας κινητήρας teo40 Αυτοκίνητο 6 15-12-2008 21:32


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:47.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!