|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απορία για δισκόπλακες...
Καλημέρα στην παρέα...
Ήθελα να μοιραστώ αλλά και να πάρω απόψεις, αναφορικά με μια απορία μου για τις δισκόπλακες... Σε πρόσφατο σέρβις στο M&S ο Θανάσης μου είπε κατηγορηματικά ότι οι μπροστινές μου δισκόπλακες έχριζαν σχετικά άμεσης αλλαγής. Την προηγούμενη εβδομάδα έχω πάει στον Νίκο Περιστερά για πίσω τακάκια και επί τη ευκαιρία τον ρωτάω (για να κανονίσω αν είναι να τις αλλάξω) και μου λέει ότι οι δισκόπλακες έχουν πάρα πολύ ψωμί ακόμα... Κι έχω βρεθεί ψιλομ&*κας... Από την μία ένας μηχανικός του οποίου την γνώμη την μετράω και σέβομαι, από την άλλη ένας επαγγελματίας του αντικειμένου (που αν μη τι άλλο να πουλήσει θέλει!) να λέει το αντίθετο.. Να σημειώσω ότι οι δισκόπλακες έχουν όσα κι η μηχανή, δηλ 65κ χλμ, έχουν την προβλεπόμενη φθορά αλλά χωρίς να έχουν κάνει "σκαλοπάτι" περιμμετρικά ακόμα... Για πείτε καμιά άποψη... |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Απορία για δισκόπλακες...
Απόσπασμα:
Παχύμετρο πήρε κανείς από τους δύο στα χέρια του? |
|
|||
|
|||
...και δεν τον ρωταγες το Θανασση να σου πει γιατι κατα την γνωμη του χριζουν αμεσης αλλαγης?
και το λεω αυτο γιατι ο μηχανικος μπορει να ειδε κατι αλλο....περα απ το παχος... αλλα πες το ρε φιλε οτι και ναναι...αυτο δεν το καταλαβαινω... λογο παχους?ειδε κανενα κρακ καπου?γιατι?ας σου ελεγε...οτι πιο απλο... Last edited by giamil; 27-01-2012 at 13:42. |
|
|||
|
|||
Ένα μικρομετρο 0-25" χρειάζεται και θα μάθεις αμέσως αν θέλουν αλλαγή. Αν θυμάμαι καλα το ελάχιστο πάχος που δίνει ο κατασκευαστής είναι 3,5 χιλιοστά!
Όταν στο μετρήσουν στην αντιπροσωπεία να στο μετρήσουν σε όλη του την εσωτερική περιφέρεια, και όχι μόνο σε ένα σημείο. Είναι 1,5 λεπτό... Έλεγχος!!!! Τόσο απλό... |
|
|||
|
|||
όχι, και οι 2 με το μάτι...
|
|
|||
|
|||
υπ' όψιν τις δισκόπλακες θα τις αλλάξω, απλά (σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Περιστερά) δεν είναι άμεση ανάγκη... Θα το κάνω στην πρώτη ευκαιρία, μόλις πάρω μια ανάσα απο τα χαράτσια...
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
Γιατι να μπεις σε περιτα εξοδα? Σου το ειπαν και οι παραπανω, παχυμετρο και μετρημα........ειναι πανευκολο. Αν το μινιμουμ παχος τους πριν την αλαλγη τους πρεπει να ειναι 3.5 χιλιοστα κι εσυ τις βρεις 4 χιλιοστα σημαινει οτι εχεις ακομα αλλα 50,000κμ περιπου αναλογως την χρηση που κανεις (πολη-ταξιδι). Το ατσαλι απο τοοποιο ειναι φτιαγμενες τρωγεται πολυυυυυυυυυυυυυ αργα απο μτο κατα πολυ μαλακοτερο τακακι. Αν σκεφτεις οτι στο 99% των περιπτωσεων οι δισκοπλακες εχουν 1 χιλιοστο διαφορα απο καινουριες μεχρι το μινιμουμ παχος που συστηνει ο κατασκευαστης τους......υπαρχει λογος? |
|
|||
|
|||
Αδερφε μηπως τους εχεις μελανιασει τους δισκους?????
Αμα κοιταξεις προσεκτικα την επιφανεια τους και δεις μελανα σημεια πανω τους τοτε χρειζουν αλλαγης. Οσο πιο πολλα τοσο πιο γρηγορα. |
|
|||
|
|||
Ο κατασκευαστής Brembo δίνει 4 mm ελάχιστο πάχος... Αναγράφεται ξεκάθαρα πάνω στις δισκόπλακες.
|
|
|||
|
|||
Απόσπασμα:
|
|
|
Σχετικά Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
δισκόπλακες | spy89 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 13 | 26-04-2011 22:15 |
Επισκόπηση προγράμματος σταθεροποίησης | ortho | Ελλάδα | 2 | 06-04-2011 16:43 |
Πίσω δισκόπλακα | Kimwnas | Εξοπλισμός μοτοσικλέτας | 24 | 06-11-2010 23:18 |
Δισκόπλακες φρένων για BMW R1150 | lycos | Πωλήσεις αξεσουάρ/ανταλλακτικών μοτοσυκλετών | 2 | 17-09-2010 15:40 |
δισκόπλακες R 1200 GS | markeas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 5 | 15-09-2010 18:38 |